tiistai 13. joulukuuta 2022

Sota, mikä ihana tekosyy - sinä maksat, possut rikastuvat!

Meidän on nyt kaikkien kannettava kortemme kekoon, näinä synkkinä aikoina.  Se, että esim. Italiassa kansallistetaan Venäläisten öljyjalostamoja ja otetaan rahaa meiltäkin, ei tarkoita sitä, että meillä olisi muita kuin kaksi oikeutta: 1. käydä töissä ja 2. maksaa. Emme saa ottaa mallia, muutenhan me pian hyötyisimme jotain. 

Myös maan sisäisissä suhteissa tämä sama periaate pätee, ja sen se tekee sen lempipumpattavan, eli vain ja ainoastaan tavan kansalaisten kohdalla. 

Tai no, onhan se varmasti raskasta, kun sähköfirmojen pomotkin joutuvat rakentamaan itselleen kohta toisen rahasäiliön jossa polskia:

Monet sähköyhtiöt vuolevat nyt kultaa – näin niiden johto tienasi: Rauramolle yli 3 miljoonaa

Samaan aikaan Suomen kouluissa:

Muistelet miten päätit ettet tee paskahommia, vaan luet itsesi opettajaksi. Samalla kun poimit pökäileitä pussiin sähkökatkoksen aikana. 

Opettajien kakka­kapina vaikutti – Helsinki uudistaa ohjeet oppilaiden kakkojen kantamisesta

Entä päivittäistavarakaupat - ne joissa on vähäsen pakko käydä?

"Kävi nyt kuulkaa sillä tapaa ikävästi, että Putte hyökkäsi Ukrainaan. Pakko nostaa hintoja. Mielellään mahdollisimman monen tuotteen, sillä jos vain parin hintaa nostetaan, se loisi vääristyneen asetelman, jossa yksittäinen tuote olisi suhteessa kalliimpi kuin pitäisi. Nostamme siis kaiken hintaa. Tervetuloa ostoksille! "PS. Mitäs sanotte meidän pojan ensimmäisestä autosta, ostettiin sille tuliterä Tesla. Sähköautoilu säästää luontoa! Voi siis sanoa, että jokainen osapuoli voittaa tässä."

TKauppiaasi

K-Supermarketeilla tienataan suuria summia: Katso uudet tiedot yli 80 kovatuloisimmasta kauppiaasta


Tosin, ei silti jokainen yrittäjä ole viettänyt juhlia. K- ja S-kapitalistit sattumoisin keräävät voitot, loput menevät konkurssiin:


Kapitalismissa pienyrittäjä on hyödyllinen idiootti, ja kapitalisti itse on voittaja. Niiden poliittiset juoksupojat vakuuttavat aina muuta, mutta ne valehtelevat. 

Mistä tämä kaikki sitten johtuu?

Energian hinta on selitetty pääsyyksi tälle hintarallille. Se on se kuuluisa "ihana tekosyy". 

Esim. Raakaöljy maksoi hintojen noustessa 135$ barrelilta, nyt se on jo alle 70$, mutta hinnat yhä 2€ paikkeilla mittarilla. 

Tämä ei tietenkään ole sattumaa, vaan kunnon puhallus, jossa kansaa kustaan molempiin silmiin hehtopaineella. 

Olosuhteilla on tässä kaikessa vaikutuksensa, mutta tietyt tahot ovat valinneet lypsää niiden oikeutuksella, vaikka muutkin ratkaisut olisivat mahdollisia. 

Esim. tämä (klikkaa tekstiä) valtioneuvoston "sähköalan virallinen voittovero" -dokumentti paljastaa, että tämä on tiedossa ja tahallaan ylläpidetty "energiakriisi", myöskin mitä tulee sähköön.Ja eihän kapitalisti ota inflaatiossa osumaa, vaan väistyy sen tieltä, jolloin se osuu kansaan, jonka se haluaa maksaa kriisinsä. Työttömyys lisääntyy ja hinnat nousevat - mikä nurja jako! 

Näin operoi se eliitin kolmas tie, josta Fundamentti on varoitellut, jossa valtio ja kapitalisti, oikeisto ja vasemmisto, molemmat kyykyttävät meitä aivan huolella, ja vain ja ainoastaan voiton kiskomisen ilosta; rikkaat rikastuvat, ja valtio kerää heidän rikastumisestaan mukavat verot, jotta meillä on taas rahaa uusiin tukipaketteihin.


Summa summarum

 

Ei kommentteja: