tiistai 18. elokuuta 2020

Jyskin Jonna ja cancel-terrorismi

Ei tarvinnut odottaa taaskaan tämän kauempaa, kun tulla poksahti heti esimerkki cancel-kulttuurista, jota molemmat viime viikon tekstit käsittelivät.

Merkille pantavaa oli kuitenkin tässä se, että nyt nainen sai siitä osansa.

Kyseessähän oli siis tämä "Jyskin Jonna", joka twiittasi seksifantasiaansa käsittelevän twiitin, joka puolestaan ihastutti ja vihastutti.

No, viherpunaiset feministithän siellä taas olivat asialla, ja vastoin yleistä mielipidettä, olivat ne tässä asiassa sentään johdonmukaisia, eivätkä suosineet naista. Siitä pisteet heille. On myöskin totta, että itse cancel-terrorismi on hyvin toksinen kantelupukkeilun ja vallankäytön (by proxy) muoto, mutta se, että se ei enää koske vain miehiä, on tasa-arvon kannalta oikein. (Faktahan edelleenkin ja tästä huolimatta on, että mies ei olisi tästä selvinnyt siltikään - siihen on vielä matkaa).

Ongelmana näet on se, että tässä maassa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Ei vain tasa-arvon kannalta, vaan myöskin siksi, että tällaisella massakontrollin aseella aiheutetaan se, että ei-vainottu porukka ei välitä itselleen itsestäänselvistä oikeuksista, vaikka lopultakin koko ilmiö kasvaessaan ulottuu heihinkin. Naiset ovat tästä erityisen hyvä esimerkki. Jonna itse sanoi että sille olisi jokin syy, miksi miehiltä tätä ei koskaan sallittaisi, mutta naisilta sallitaan - hän kusi omaan altaaseensa, ja näiltä osin sai sen minkä ansaitsikin, eli nielaisi (no pun intended). Tämä ei tietenkään muuta cancel-terrorismia ilmiönä, ja sen kritiikkiä, mutta koska siinä nyt ollaan, niin asiaa tarkasteltakoon siitä lähtökohdasta käsin.

Summa summarum

Cancel-terrorismi on toksinen ilmiö, mutta tällaiset tapaukset ovat omiaan sen tuomisessa alas; vainoajat tulevat vainotuiksi. 

Se, että se naisia koskevat samat säännöt on myöskin positiivinen ilmiö - on helppoa olla tasa-arvoinen ja kannattaa idioottimaisia maailmankuvia, niin kauan kun kuuluu eturyhmään, eikä maksuryhmään. 

Tämä oli siksi hyvin opettavainen insidenssi. 


Tällaiset tapaukset ovat omiaan saamaan todellakin aikaan sen, että muutos alkaa, sillä massojen hiljaisen hyväksynnän loppuessa, tämä jo entuudestaan pieni klikki tulee sammumaan. Nythän ne saavat mellastaa kuin heinäsirkkaparvi pellolla. Mutta se kyllä tuodaan loppuunsa.

Ei kommentteja: