maanantai 2. tammikuuta 2012

"Sano Olevasi Vapaa" (Vuoden 2012 Tarkistuslista)


muista aamuisin herätä
tehdä hyvin turha työsi
kello käy sinun aikaasi
sinun lyhyttä aikaasi
miksi johtajat ampuvat
kalliit päänsä seinille
miksi ikkunoista syöksyy
loputon itkevä joukko
- A.W. Yrjänä

No, epäilemättä nuo asiat tehdään, tai sitten itketään ja tehdään.

Vaan tällä muistiolla on hyvä aloittaa tämä vuosi, ja miettiä mitä voimme tehdä asian parantamiseksi. Taas kerran.

Eräs asia on tiedottaminen. Vaikka mentaalinen masturbaatio onkin yksi kohtuuttomuuden siipi, eli sudenkuoppa mitä tulee informaation käyttämiseen, niin silti kultaiseksi keskitieksi voidaan sanoa sitä että asioista sekä ongelmista tiedotetaan ja niistä keskustellaan, ellei jopa punota suunnitelmia niiden ratkaisemikseksi. Sillä ongelman myöntäminen on ensimmäinen askel kohti ratkaisua, ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - näin sanoo kansallinen viisautemme.

Tämän olisi myös tarkoitus olla tämän vuoden Fundamentin agendana. Toki myös se osoittaa edelleenkin tiedottavaa ja taistelevaa puolta (etenkin alkuvuodesta, nyt kun vielä loppuvuodelta jäi julkaisemattomia tekstejä ja niiden aihioita jotka suorastaan huutavat päästä julki), mutta myöskin osoittaa entistä enemmän ratkaisuja raottamalla hieman sitä mistä Täydellisessä Järjestelmässä on kyse.

Myöskin muunlaisia muutoksia blogiin voidaan tehdä. Ties vaikka ulkoasua muutettaisi. Ties vaikka julkaisemattomia tekstejä, ellei jopa tekstikokoelmia laitettaisi kasaan ja eteenpäin annettavaksi. Kuitenkin pitää vielä mainita, että tämä vuosi on näillä näkymin myös muilla osa-alueilla kiireinen, osan bloggauksen ajasta tulee viemään myös muut projektit, sekä välipäivinä saadun jobin postin setviminen (kyse oli sellaisesta "imperiumin vastaiskusta", että voisi jo melkein puhua salaliitosta ja siitä että tämä blogi on saanut liitokset natisemaan) joka polttaa resursseja, ja vaatii aikaa ja energiaa.

Toisaalta, eiköhän tämä blogi ole myös hyväksi hengähdystauoksi, johon voi tuoda myös osaltaan laatua muun kirjoittamisen maailmasta.

Joka tapauksessa, tämä kuu vielä näyttäisi olevan aika normaali julkaisujen suhteen; loppuvuodesta minulle jäi julkaisematonta materiaalia aina aihioista ja luonnoksista valmiiseen tekstiin.

Tällä kertaa ei kuitenkaan tämän enempää siitä aiheesta.

Sen verran kuitenkin että esittelen nyt yhden uuden puolen, ja se on linkkilista joka on siis tuossa blogin vasemmassa laidassa. Se koostuu tällä kertaa ainoastaan kotimaisista blogeista, ja todennäköisesti tulevaisuudessa tulee lisäämään vahvuuttaan toisenkinlaisilla sivustoilla (ja myös pidättää oikeuden tiputtaa pois blogeja jotka eivät palvele tarkoitustaan).

Annan periaatteessa blogien itsessään osoittaa mitä ne ovat, mutta kerron pienen pohjustuksen.

Nämä blogit eivät 100% edusta Fundamenttia ja Täydellistä Järjestelmää, sekä tietenkin päinvastoin. Mutta hyvin samassa hengessä kuljemme, ja näiden voidaan sanoa olevan hyvää luettavaa jokaiselle Täydellisen Järjestelmän seuraajalle sekä fiksulle Fundamentin lukijalle.

Se kuitenkin on mainittava vielä nyt alkuun, ja mikä tulee blogeja esiteltäessä selville, on se ettei allekirjoittanut ole ollut, eikä oikein ole vieläkään minkään (poliittisen) blogin aktiivinen seuraaja, vaan kun häneltä kysyttiin suosituksia mitä tulee poliittisiin blogeihin, antoi hän vain Fundamentin osoitteen.

No, nyt ollaan annettu vähäsen löysiä, blogien muodossa, jotka tosin ovat tiukkaa kamaa.

Blogit tulevat olemaan omalla otsakenimellään linkkilistassa.

Voit ehdottaa listaan blogia, mutta ei ole mitään takeita että se pääsee siihen. Ilmoita se kommenttisarakkaaseen, ja kerro jos haluat että kommenttiasi ei julkaista.

Kuinka Marx Tavataan

Uusi Suomi. Sekoitus Facebookia ja keskustelufoorumia, pahimmillaan Suomi24.fi:tä (nyttemmin tulleet mikromoderointiin liittyvät uudistukset tosin ovat parantaneet tätä puolta). Minuakin on pyydetty sinne kirjoittamaan, mutta koen juuri tämän vallitsevan blogiformaatin kaikkein parhaimmaksi ja hyödyllisimmäksi. Epäilemättä kaikkein narsistisimmat ja huomiohuorahtivimmat ovat eri mieltä, ja ottavat ko.blogin mielellään alustakseen, mutta toisaalta sen tekevät myös he jotka haluavat nopeasti näkyvyyttä, joukossa on myös hyvällä asialla olevia (usein myös hyviä ja asiallisia) kirjoittajia - ja nämä kaksi ryhmää ottavat sitten taas osaltaan yhteen.

On kuitenkin myönnettävä että kyseessä on hyvä alusta. Ja tämä kyseinen kirjoittaja on ehkä parhaimpia, ellei paras koko lafkasta.  Eikä vähiten siksi että hän myös on hyvin kiinnostunut (joukko-)psykologiasta, sisäpoliittisten, syvällisten sekä seikkaperäisten pohdintojensa lisäksi. Kuin myös siksi että mies on myös enää niitä harvoja jäljelle jääneitä kirjoittajia, joita ei olla kirjaimellisesti pyyhitty pois palvelimelta - niin käy jos uskaltaa vittuilla "viralliselle totuudelle".

- Toisaalta ymmärrän sen, sillä onhan Uusi Suomi yksityinen ja sillä on täten oikeus omata politiikkansa jonka mukaan kohdella osallistujajäseniä, mutta tämän voisi tietysti kertoa etukäteen. Edes vaikka vihjaistava vähäsen.

Ihmissuhteet ja Tasa-arvo

Luulin olevani maamme ainoita maskulisteja, ja Fundamentin ainoita (poliittisia) blogeja jotka ottavat tämän näkökulman huomioon. Mutta kun havaitsin että tuon blogin osoitteesta oli suosituimmaksi muodostuneen tekstin tiimoilta virannut liikennettä Fundamenttiin, havaitsin että ensiksi mainittu seikka ei ehkä sittenkään pidä paikkaansa, jälkimmäinen todennäköisemmin. Erittäin suositeltava ja taajaan päivitetty, sekä tuoreita uutisia postaava palvelu, jossa jokaisen modernin miehen joka haluaa välttää feministisen
lobotomian ja kastroinnin tulisi käydä.Scripta

Tämähän on klassikko. Maahanmuuttokriittisyyden johtavia blogeja, ja samalla osoituksia
miten pitkälle yksityinen ja valtamedioista sekä virallisesta totuudesta vapaa tiedottaminen
voi viedä ja miten monia se hyödyttää.

Pitää sanoa, että olen tämänkin suhteen hieman myöhäisherännäinen. Minua on kyllä verrattu tämän blogin kirjoittajaan, mutta koska vertaaja sätti minua sen verran sydämensä pohjasta oletan ettei se ollut kohteliaisuus. Eli olen verrattaen uusi lukija itsekin, mitä nyt muistan joskus jo ennen Fundamentin pystyttämistä saaneeni kaverilta blogiin osoitteen josta muistin deja vún tapaan otsakkeen: Kirjoituksia uppoavasta lännestä. Ajankohtainen tänäkin päivänä.

Huom: Jussi Halla-aho huhujen mukaan lopettaa vuodenvaihteessa kokonaan Facebookinsa julkisen toiminnan, joten sen pitäisi näkyä Scriptan aktivoitumisena.

Maahanmuutto ja Islam

Tämä on erittäin brutaali sivusto. Mutta jos poliittisen korrektiuuden, sekä massakontrollin tarkoituksena on mm. pitää kansan silmät sidottuna totuudelta, jotta tietyt toimijat voisivat edetä kohti agendaansa, on tämä sivusto vastalääke. On paha sanoa, että kumpi ongelma tuli ensin, Islam vaiko maahanmuutto, mutta tässä käsitellään molempia.

Ja tämä blogi on pakollista luettavaa jokaiselle joka sanooo kannattavansa (vastuutonta) maahanmuuttoa sekä uskovansa että Islam on rauhan uskonto tavalla jolla sitä on vaikkapa kristinusko. Hedelmistään puu tunnetaan, ja jokaisen joka kannattaa tahoa joka vihaa meitä pyhällä vihalla, tulee nähdä minkälaisia hedelmiä on tiedossa.Massit Massoille

Nyt, tämä sivusto on aika viherpunainen sävyltään, mutta älä peljästy, sillä kuten sanottua
on Täydellinen Järjestelmä radikaalin kolmannen tien liike, jolloin se voi vaivoitta kannattaa jotain vasemmistolaista, kuten sosialismia. Kuin myös oikeistolaista kuten nationalismia (ironia on siinä että vasemmisto toki harjoittaa sosialismin kommunistista variaatiota, on se silti yhä etääntymässä siitä) ja oikeistohan puolestaan on etääntynyt isänmaallisuudesta moniarvoisuuteen.

Joka tapauksessa kansalaispalkka on mitä nationalististin yhteiskunnallinen etuus mitä voi olla. Ja tässä vedämme yhteistä köyttä.


Talousdemokratia

Tämä on erinomainen sivusto, ja vaikka Täydellinen Järjestelmä on oma toimijansa (eikä siis ole yhtä puolueeksi pyrkivän Talousdemokraattisen liikkeen kanssa, joka ei ehkä itsekään vielä tiedä mitä oikein on). Talousdemokraattien anti-kapitalistinen kritiikki sekä parannusehdotukset erittäin varteenotettavia. Samoin liikehdintä radikaalin kolmannen tien mukaisesti:
"Talousdemokratia EI myöskään kuulu olla vasemmiston "juttu" ...yhtä vähän kuin perustulokaan. Oikeiston ongelma on ilmeisesti se että heidän "nuoret kotkansa"kuvittelevat liikoja itsestään eivätkä tajua että olemme samassa veneessä. Oikeistossa ihannoidaan sosiaalidarwinismia."

Tämä kommentti kyseisestä blogista on niin tärkeä! Se tekee selväksi sen mitä Fundamentti työllään pyrkii ajamaan takaa; eroonpääsemistä oikeiston ja vasemmiston ikeestä ja niiden epätäydellisestä järjestelmästä. Jo allekirjoittanut itse huomasi joskus, äärivasemmistolaiseksi syytettynä ollessaan, että kumpikaan näistä poliittisista opeista ei tule tuomaan pelastusta, sillä sinulle ei anneta edes sitä mahdollisuutta että ryhtyisit epätoivoiseen tehtävään jossa poimit paskasta oletetut suklaahippuset, vaan sinun on nielastava koko paska.

Mikä tuon sofistikoituneen vertauskuvan ideana oli, oli siis se että sinun on otettava koko paketti. Kuten jo edellä oli hieman puhe, niin esim. jos kannatat hyvinvointivaltiota, sinun on oltava viherpunainen, toisaalta taas kaikki isänmaallisuus nähtiin riisto-oikeistolaisten sivutuotteena - molemmat ällöttäviä ajatuksia! Etenkin kun Täydellisen Järjestelmän, kolmannen ja radikaalin tien ideana on että suurinta isänmaallisuutta ja johdonmukaisinta kansallismielisyyttä on hyvinvointivaltio jossa oma kansa tulee ensin ja sitten vasta kansainvälinen kapitalisti! Tälläinen kahtiajako on kaiken kukkuraksi omiaan ajamaan kansaa sotaan keskenään, sillä molemmat puolet voivat omata paljon ymmärrettyä enemmän yhteistä agendaa kuin on luultu, mutta heidän poliittinen värinsä harhauttaa heidät sotaan. Tämä on Hajota ja Hallitse-strategia, josta hyötyy yksinomaan eliittitaso joka pitää valtaa ja jonka voiton eteen myös kansan enemmistö, eli työväki käytännössä tekee työnsä.

"Taas minä katselin kaikkea sortoa, jota harjoitetaan auringon alla, ja katso, siinä on sorrettujen kyyneleet, eikä ole heillä lohduttajaa; väkivaltaa tekee heidän sortajainsa käsi, eikä ole heillä lohduttajaa.
Ja minä ylistin vainajia, jotka ovat jo kuolleet, onnellisemmiksi kuin eläviä, jotka vielä ovat elossa, ja onnellisemmaksi kuin nämä kumpikaan sitä, joka ei vielä ole olemassa eikä ole nähnyt sitä pahaa, mikä tapahtuu auringon alla.
Ja minä näin kaikesta vaivannäöstä ja työn kunnollisuudesta, että se on toisen kateutta toista kohtaan." - Saarnajan Kirja"Pidettäkööt huolta (ensin) tästä maailmasta: ja sitten, kun olemme saaneet valmiiksi tämän maailman, me pidämme huolta muista maailmoista"  - Kungfutse

- voisi Täydellisen Järjestelmän tapauksessa korvata sanan "maailma" sanalla maa. Toki, kuten on sanottua, niin terveellä yksilöllä kuin myöskin terveellä valtiolla on joustavat, eikä suljetut rajat. Näin ollen toki voidaan auttaa heitä jotka tulevat muualta, ja etenkin heitä jotka ovat muualla, eli pakolaiskysymyksessä on pyrittävä toimimaan kansallisvaltiota kunnioittavalla tavalla, tällöin kansallista yhteyttä nakertavat ilmiöt on vältettävä. Näitä on sekin että ulkomaalaista joka on otettu tänne, suositaan enemmän kuin suomalaista mitä tulee hyvinvointikysymykseen. Eikä tällöin kelpaa selitykseksi että on helpompi antaa enemmän vähemmistölle kuin pitää samaa tasoa yllä kansan enemmistöllä - asian pitäisi olla päinvastoin, sillä tasa-arvo ei voi pitää minkäänlaista vähemmistöä erikoisasemassa (mamut, kapitalistinen eliitti, jne), eli tämä kaikki on suhteellistettava oman valtion kehitykseen ja hyvinvointiin.

Suljetut rajat tukehduttavat, rikkinäiset aiheuttavat epäharmoniaa ja heikot rajat taas väjäämättömän kukistumisen - näistä mitään me emme halua. Tällöin myös osallistuminen ulkopolitiikkaan on välttämätöntä, ja humanitaarinen apu on ennemmin oltava muodossa jossa avuntarvitsijoita autetaan heidä kotimaassaan (Suomen valtio maksaa jopa lennot Somaliasta Suomeen eräänä hyvänä esimerkkinä vallitsevan järjestelmän käytännöistä kts. myös Turvapaikkaturistien Sosiaalituet - Sinä Maksat!).

Yhteiskunnan on muutoinkin oltava kuin terve organismi; vieras kulttuuriaines joka ei pysty elämään sovussa ja kantakulttuurin alaisena on katsottava haitalliseksi, ja tiedettävä että myös saman ilmiön edustajana on kansainvälisen kapitalismin leviäminen - kapitalisti joka ei kartuta yhteiskuntaa on osaltaan tekemässä siitä pyramidia joka on käännetty päälaelleen; vaatii paljon työtä jotta sitä voisi pitää pystyssä koska se on luonnoton jos tietää vähääkään sitä periaatetta miten kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tällöin kapitalististen ilmiöiden on siis toimittava yhteiskunnan vahvistamiseksi ja kasvattamiseksi, ei harvain voittojen kartuttamiseksi = Kapitalismin Korrektointi. Tällöin järjestelmä joka on täydellinen, pitää huolta että väärinkäytösten mahdollisuudetkin, puhumattakaan väärinkäytöksistä, tulevat vähenemään.

Tekipä ihminen mitä uhrauksia tahansa saadakseen ansioita, ne eivät ole vähäisenkään kunnioituksen arvoisia. - Dhammapada
Edellä oleva lainaus tietysti on otettu asianyhteydestä joka liittyy hengelliseen kasvuun. Siinä ei ole olemassa fake till you make it-periaatetta. Mutta tämä aforismi voidaan ulottaa myöskin yhteiskunnan valaisemiseen. Kapitalismin eräs voimavara nimittäin on statuksen ja itsekkäiden ansioiden kerääminen, ja toki, sillä alkeisvoimien egomekanismilla toimi kommunismikin, jossa tuo oltiin vain kanavoitu niin että status määräytyi palveluista valtiota kohtaan. Kapitalismissa se ilmiö toimii suoraan ja helpommin yksilö- ja varallisuustasolla, kun ei ole olemassa "toista" (ihmistä, valtiota) tiellä.  Näin ollen ihminen ajautuu egoistiseen harhaan, jossa hän unohtaa suhteellisuudentajun.

Täydellisessä Järjestelmässä yksilön vapaus on tärkeä, mutta sen on oltava yhteiskuntaorganismin kanssa oikeassa suhteessa. Näin ollen ei se että joku tekee uhraurauksia saavuttaakseen ansioita ole tehnyt alunperinkään sitä muusta kuin itsekkäistä vaikuttimista, ja siitä syystä että on halunnut sitä (ainakin jos häntä ei olla johdateltu ja pakotettu siihen), samoin periaatteessa yhteiskunnassa yhteishyvän sekä suoranaisen yleishyvän tekeminen ei siksi ole kunnioituksen arvoista, koska niinhän pitää jo lähtökohtaisestikin tehdä. Se kertoo jotain rappioyhteiskunnasta, että hyvät teot nähdään jonain "yliluonnollisena", joinain niin harvinaisina ilmiöinä että siitä pitää ylenmäärin kiittää. Nyt, on sanottava että minä hyväksyisin silti kiittämisen, ellei jopa palkinnonkin altruistisista hyvistä teoista, sekä innovaatioista jotka hyödyttävät jokaista (innovaation paradoksina on se, että ne syntyvät ilmaiseksi), mutta pitää luopua "häpeän leivästä". Termi tulee vanhasta juutalaisesta tarinasta, jossa eräs rabbi oli niin luottavainen omiin kykyihinsä ja ansioihinsa, että kun hänelle laskeutui taivaasta muinainen profeetta antamaan opin ilmaiseksi, hän ei huolinut sitä sillä se olisi tullut ilmaiseksi. Pitää ottaa ja antaa ilmaiseksi. Pitää luopua kapitalistisesta harhasta ja ymmärtää että kapitalismin korrektointi lähtee rahan vallan ja sairaan kunnioittamisen kyseenalaistamisen kautta. Tässä yhteiskunnan on autettava, jolloin palkkaorjuudellekin tyypillinen ehdollistaminen pääoman rengiksi alkaa muuntua joksikin terveemmäksi. Työväki on kapitalismin karjaa, joista osa on työteliäitä pyrkyreitä, osa vain selvitymässä, jotkut laahautumassa mukana, toiset reguloimassa - mutta jokainen tekee oman rehunsa, ja valta on keskittyneenä jossain muulla. Tämä on välttämätöntä ymmärtää, tai seuraukset ovat erittäin kohtalokkaat! Kyse on siitä että kuseeko siihen altaaseen, jossa naapurin lisäksi uit sinä itsekin.

On ymmärrettävää, että mitä tämän hetken eliitti tekee, on se massakontrollin muoto jossa ilkeät ja katalat, elleivät jopa pahansuovat suunnitelma on lavastettu positiivisiksi tavoitteiksi (vrt. positiivinen syrjintä) tässä epäilemättä käytetään työkaluina vähemistöjä, joka on terminä jotain lähes pyhää. Esim. Ei siis ihme jos feministit voivat muina naisina sanoa käytännössä naisen kuuluvan vähemmistöön - toinen puoli ihmiskuntaa vähemmistönä? Eikä se että he voivat ajaa avioliittoja homoille, ja ties vaikka sukulaisille, mutta muuten perhe ja koko avioliittoinstituutio pyritään tuhoamaan (taustalla lienee muukin kuin naisen logiikan "johdonmukaisuus").

Summa Summarum: Kapitalistinen oikeisto ratkaisee pakolaiskysymyksen sanoen: poistetaan hyvinvointivaltio, mutta jättää kertomatta että se romahduttaa mahdollisuudet ja mahdollisesti koko elämän myös oman kansa valtaosalta (etenkin kun tällöin jää vain vapaana riehuva kapitalistin peto, jonka polttoainetta on kansan valtaosa). Viherpunainen suvaitsevaisto taas ratkaisee hyvinvointivaltion kysymyksen periaatteella: otetaan tänne kaikki, niin maailma pelastuu! On selvää että molemmat ovat hulluutta, tai tyhmyyttä ellei jopa sekä että Täydellisen Järjestelmän teorian mukaan. Alatko nyt ymmärtämään mitä tarkoitan sillä kun sanon Täydellisen Järjestelmän olevan radikaali kolmas tie? Te ymmärrätte nyt, miksi päättäjiä ei haittaa epäjohdonmukaisuudet, mutta he hermostuvat lähes hysterian partaalle kun joku nouseekin seisomaan aikaa vastaan ja avaa suunsa.

Ei kommentteja: