torstai 2. kesäkuuta 2011

Koko Helatorstai Pois Radaltaan?

Ennen


Jälkeen
Jos ennen "paha saa palkkansa", oli sarkastinen sanonta, meinaten että pahalle maksetaan niin että se ei ehkä ihan ole se maksu jollaista paha on odottanut. Niin tuossa viime vuosina tuo sanonta näytti muuttuneen ikävä kyllä sarkastisesta kirjaimelliseksi - paha sai palkkansa, oli se sitten verottomana, voitelurahoina, osinkoina tai muina keinottelun hedelminä. Vaan nyt on olemme alkaneet palata wanhoihin hyviin aikoihin.

Nyt moni varmasti jo ymmärtääkin mistä on kyse.

8 syytä sokkikäänteeseen: Tämän takia Suomi putosi lähtöruutuun


Timo Soini luotsaamiensa Perussuomalaisten kanssa osoitti, että wanhan hyvän ajan arvot, jotka vaikeuttavat lähimmäisensä riistoa ja tuovat esiin sen tosiasian että mies on sen arvoinen kuin on hänen sanansakin, ovat jotain joihin panostaminen on tärkeämpää kuin työteliäs pyrkyröiminen kapitalistien asettamissa trendeissä. Hän sanoi, ei ihan näillä sanoin mutta käytännössä: My way or high way - minun tie, tai valtatie (myös allekirjoittaneen hyvin rakas motto). Jolloin hän asettui ryhmänsä kanssa ennemmin oppositioon, kuin hallitukseen jossa olisi myynyt sielunsa, syönyt sanansa ja antanut raivoavan kapitalistisen sairauden jatkua kansan ja kansakuntien kustannuksella (kyse on karhunpalveluksesta - toki, hyttynen kuolee jos karhu sen läimäyttää, mutta kylmäksi menee myös sen "auttama" ihminen jonka niskassa hyttynen on ollut, sama on laita täysin epäkuntoisen järjestelmän ylläpitämiseen väkisin).

Nyt sitten kun Jyrki Kataisen kanssa ei enää kukaan halunnutkaan leikkiä, tuli Jyrkille paha mieli, ja minulle mieleen sanonta jota voisin tässä taas kerran lainata: Se parhaiten nauraa joka viimeisenä nauraa. Tämän sanonnan nyt tietänee myöskin Timo Soini, joskin hieman paremmassa valossa kuin Jyrki Boy. Siispä mitä seuraavaksi onkin edessä on että nyt ei kansa enää ryömikään porvarin edessä, vaan porvari kansan - juuri miten asian tuleekin olla. Sosialisteiksi itseään kutsuvat kääntelivät takkiaan euron ja vallan valtikan kuvat silmissä, mutta entä nyt kun he huomasivat että taisi sittenkin se nykyisin vähemmän kuljettu tie olla parempi? Soini on asettanut esimerkin, jos ensin tullut jytky oli kuvaus vaalivoitosta, on nyt toinenkin jytky ja se on oleva moraalisesta voitosta. Niin paljon kuin Täydellisen Järjestelmän anti-nihilistinen ohjelma puhuukin arvojen puolesta, niin paljon myös tämä asetelma juuri nyt herättää kunnioitusta. Täten, tämä voi vielä johtaa kaikkien voittojen päivään.

Seuraavat odotettavat vaiheet on siinä, että Soini odottelee puhelua, hän odottaa sitä kunniansa säilyttäneenä, siinä missä ehkä Anni Sinnemäki ja Vihreätkin odottelevat sitä, mutta ryvettyneinä ja täynnä takinkäännön tuomaa paatumusta jossa kaikki arvot poismyyneenä ja passiivisaggressivista inhoa kansaa kohtaan tunteneena enää lohduttaa puhdas valta.

Keskusta on ilmoittanut jäävänsä oppositioon, tänään helatorstaina, selviää että mistä heidät on tehty. No se toki ollaan nähty, mutta seuraako se uutta vaiko wanhaa trendiä, tekeekö se parannuksen vai jatkaako se menojaan?

Sitten alammekin olla tilanteessa, jossa pakka pistetään vielä enemmän uusiksi. Jos nyt tuleva yritys ei onnistu, tällöin lähtee itse hallitusneuvottelija vaihtoon. Tällöin varsin suotava yhdistelmä toteutuu ja uusi hallitus rakennetaan Perussuomalaisten ja SDP:n pohjalle. Mutta jos sekään ei toimi, on puhjennut hallituskriisi ja täten tulee olemaan uudet vaalit.

Soinin kunnian tien vuoksi se ei ole huono asia. Hän on kerännyt ansaittua kunnioitusta. Ja sen näkee kansasta, tulevissa vaaleissa tutkimusten (jotka näissäkin vaaleissa osoittautuivat melko paikkansa pitäviksi) mukaan jytky tekisi come backin. Ylen Taloustutkimuksella teetetyssä kyselyssä perussuomalaisten kannatus oli toukukuussa 20,6%, siinä missä Kokoomuksella se oli 21,5%. Perussuomalaisten nousu on siis puoltoista prosenttiyksikköä. SDP taas on kolmanneksi suosituin puolue 18,8% äänisaaliilla. Keskusta ruoppaa pohjamutia 14, 3%.Ei kommentteja: