perjantai 10. syyskuuta 2010

Viikonvaihteen Uutiskatsaus (Repetitio Mater Studiorum Est)

Kuuban entinen johtaja Fidel Castro myöntää, ettei neuvostotyylinen talousjärjestelmä enää toimi. 

No nyt se on sitten tunnustettu!

Nähtyhän tuo oli jo hetken aikaa, mutta nyt se on tunnustettukin.

Täydellisen Järjestelmän blogissa on kerta toisensa jälkeen kaikunut ne Einsteinin sanat, ettei ongelmaa ratkaise se sama mielenlaatu joka sen loi.

“Opettaako sosialismikaan muuta kuin palvomaan tavaraa? Siitähän johtajatkin aina puhuvat. Miten on menty eteenpäin. Miten monella on jo auto...Järjestelmässä jossa on kerjäläisiä on myös riistoa... Köyhä on köyhä ja rikas on rikas. Toiset ostavat Fiateja, samaan aikaan kun toisilla on rahaa tuskin syödä. Miksi toisille on annettava auto ennen kuin toisilla on riittävästi syötävää? Eikö se ole ihan samanlaista kuin Amerikassa , jossa parikymmentä miljoonaa ihmistä elää nälkärajalla ja rikkaat ovat niin rikkaita etteivät keksi mihin rahansa panisivat? Ne ostavat Picassoja ja säilyttävät niitä kassakaapissa.”
- Pentti Saarikoski

“..ei tässä jumalauta ole kysymys taloudesta ja fiateista ja renaulteista vaan siitä että ihminen löytäisi elämäänsä tarkoituksen ja sisällyksen ja suunnan ja voisi elää niin kuin kasvi elää. Politiikkoja ohjaa vallanhimo, heillä on siinä työmaa, mutta tavalliset ihmiset tarvitsevat mielekkyyttä elämäänsä, he haluavat ahkeroida ja saada palkkansa, he haluavat nähdä lastensa kasvava, ja mitä he näkevät? Ja mitä he näkevät?”
- Pentti Saarikoski

Nämä lainaukset esitin jo Täydellisen Järjestelmän Liikkeen vappupuheessa, joka käsittelee tätä samaa ilmiötä.

http://fundamentti.blogspot.com/2010/05/taydellisen-jarjestelman-liikkeen.html

Siinä jo saimme havaita että Kiina on nousussa, sillä se on siirtynyt neuvostokommunistisesta mallista yhä lähemmäksi radikaalia, kolmatta tietä. Pitää muistaa että kapitalismi itsessään on eräänlainen kehitysvaihe, ja sille luotu synteettinen – vammaisena tosin jo syntynyt – kommunismi on sen oletettu antiteesi. Kuitenkin tämä vastaus kapitalismille oli tapahtunut kapitalismin viitekehyksessä; sen raameissa – ihan kuten Saarikoskikin asian havaitsi. Molemmat ovat tällöin arvovapaita, ja materialismille perustuvia järjestelmiä. Sellaisenaan kuolleita. Molempia puolustellaan sillä että jos vain kapitalismi olisi täydellista olisi kaikki hyvin (tämä on suurempi utopia kuin kommunismi, tämän mukaan maailmassa ei ole minkäänlaisia vastoinkäymisiä, eikä esteitä rajattomille voitonkiskomisille ja jokainen on oman onnensa seppä! - tai tietysti voidaan sanoa, että sekin on rauhan tekemistä jos räjäytetään niin suuri pommi että kaikki kuolee; eipähän tule enää sotia) samaa on puhuttu kommunismista, missä on Marxin suhteen hyviäkin uudistusehdotuksia, mutta kun Marxia on maailman kommunismeissa jo tulkittu niin ja näin, ja vielä itse Marx taas on tulkinnut Hegeliä ja luulleessaan parantaneensa tämän oppia (panenteistisesta) dialektiikasta hän itse asiassa korruptoikin sitä! Nyt sitten on noussut esim. Uuskommunistinen liike kuten Zeitgeist-liike joka on Kommunismi 2.0 ja vielä kauempana alkuperäisestä opista, mutta silti lietsoo ja viettelee ihmisiä. Kuten kommunistit se tapaa esittää hyvin kapitalismin epäkohdat, mutta ei pääse laatikon ulkopuolelle. Joten tämän kaiken pohjana on nihilistinen materialismi, ja sen talousjärjestelmä eli kapitalismi joka on siis kuin vajavainen kehitysaste joka toimii käytännössä kuin viallinen laite, mutta sille vastauksena on mm. Täydellisen Järjestelmän Kapitalismin Korrektoinnin ohjelma..

“Sosialistinen yhteiskunta on mahdoton yhteiskunta Marxin kirjaimen mukaan. Me saamme luultavasti yhteiskunnan, jolla on sosialistinen nimi, mutta jossa sen aate ei koskaan toteudu. Hetkisen se ehkä toteuttaa aatettaan, mutta sitten se rappeutuu, sillä itse järjestelmässä asuu jo mätänemisen siemen.” - Väinö Linna

“Ja kun minä puhuin sosialismista, tarkoitin sitä, että sen kannattajat vaativat inhimillisen kurjuuden poistamista vain siksi, että ovat sen uhreja. Sekin on saalistamista. Kaikki tasan, he sanovat, ei siksi, että he tahtoisivat sitä jalomielisyydestä ja ihmisrakkaudesta, vaan siksi, että he saalistavat laumassa ja silloin on tuloskin pantava tasan. Sillä heidän mahdotonta sanoa: toverit, ottakaamme yhteisvoimin minulle etuja. Ei, heidän on sanottava, meille.” - Väinö Linna

“Ja se on jokaisessa ihmisessä hänen luonteensa perusta. Siltä ihmiseltä, joka vaatii hyvyyttä toisilta, puuttuu jotakin. Sosialistit vaativat hyvyyttä köyhille ihmisille,hyvyyttä tuollaisiin kurjiin mökkeihin. Mutta hekin vaativat sitä vain siksi, ettei heillä sitä ole. Sama vietti vaatii omaisuudenluovutusta köyhille ja estää sitä antamasta. Ahneus.
Mutta hyvyyden takia sitä ei huuda kukaan. Kurjat, sorretut, ryysyiset ja nälkäiset ihmisjoukot kirkuvat leipää ja parempia vaatteita saman voiman vaikutuksesta, joka on toiset pannut niitä itselleen hankkimaan. Ja he huutavat siitä vain siksi, ettei heillä sitä ole. Miksi eivät sellaiset puhu niistä mitään, joilla niitä on.”
- Väinö Linna

Täydellisen Järjestelmän Tie, on radikaali kolmas tie. Eräs mikä siitä tekee niin radikaalin on se, ettei se ole yksiselitteisesti kumpikaan, ei oikeisto eikä vasemmisto kuten ne staattisina liikkeinä on totuttu näkemään. Tämä sinällään jo osoittaa näiden liikkeiden elämästä vieraantuneen asenteen, ja niiden kannattajien väinölinnalaisen agendan. Joukkosieluisuuteen ne sopivat hyvin, jossa rivikannattaja yleensä elää molemmissa tilassa jossa voi osoitella tarvitaessa jotain syntipukkia sormella, tai sitten paukutella henkseleitä kun järjestelmä onnistuu ja sanoa "Me teimme sen" (ja epäonnistuessa: "Te teitte sen").

Täydellinen Järjestelmä ei ole staattinen (pelkästään, siinä on omat oppinsa, jopa lakinsa jotta se säilyisi turmeltumattomana) ja se on “Utopia, ilman utopiaa” se hyväksyy haasteet ja toimii niiden mukaan, ja se hyväksyy lopullisen voiton kun sen aika on. Se alkaa yksilöstä, ja ulottuu koko kansaan – ehkä jonain päivänä koko maailmaan, mutta silti aina tarvittava askel kerrallaan. Tuo niin sanottu väinölinnalainen agendahan on siis sitä, mikä näkyy hyvin tavallisessa piiloporvarillisessa työläisaristokraatissa; tämä nauttii kyllä sosialistisista etuuksista ja saavutuksista, mutta heti  jos hänelle tarjoutuu tilaisuus hypätä "rahajunaan", he tekevät sen ilomielin. Suomessa tämä perverssi herranpelko, Luokasadomasokismi ja sen päälaji, eli Regulointi  näkyvät jo esim. Kokoomuksen kannatuksessa. Miten on mahdollista että maassa jossa yrittäjistä suurin osa on pienyrittäjiä, voivat huutaa hallitukseksi tuollaisen suurpääomapuolueen, ja vielä ottaa sen sivuun kettutyttöjen puolueen joille itämeren pelastaminen ja se että Suomesta tehdään Afrikan siirtomaa, on tärkempää kuin kansan edun ajaminen? Mikä näihin kahteen pätee on ainakin hienosteleminen ja status! Porvarillinen hienostelu!

“Heidän luonteensa ilmensi kaikkia niitä piirteitä, jotka Kiven maalaamina on asetettu suomalaisen perusluonteen jalustaksi.
Kateita, ahneita, hyväntahtoisia ja samalla äärettömän itsetärkeitä.”
- Väinö Linna
 
Kyseessä voidaan sanoa olevan samaan aikaan nokkimisjärjestys sekä kaikkien sota kaikkia vastaan, sillä se valtava massa joka koostuu kansasta on hajottamalla hallittu. Toisin sanoen vallitsevat tahot pelaavat kansaa, pitämällä yllä järjestelmiä jotka ovat varsin kyseenalaiset kansan näkökulmasta - mutta hyödyksi ns. ylemmän luokan tahoille. Suomessa onkin mitä ihastuttavimalla tavalla onnistuttu luomaan korruptoitunut hallitus joka ajaa lahjusten kautta kapitalistien asiaa. Heidät paikalleen valitsee taas massakontrollin alainen ja joukkosielun pimeässä vaeltava kansa.

Täydellinen Järjestelmä tuo tähän ideologiallaan vastauksen, ja kyseenalaistaa nämä lieveilmiöt antamalla niille nimen - mutta ratkaisu syntyy vasta kun tämä liike asetetaan aina yksilötasolta massatasolle käytäntöön. - Eikö Täydellinen Järjestelmä, ja sen turmeltumanton oppi olekin kansalle kuin 'se Suuri Kirja, josta sormi löytää armahtavan kohdan?'

“Kapitalistinen yhteiskunta on leijonien ja tiikereiden yhteiskunta, mutta
sosialistisessa yhteiskunnassa tulevat pisimmän korren vetämään ketut ja shakaalit.”
- Väinö Linna

Eräs ihmiskunnan ongelma on se että se luulee saavansa asiat päätökseen. Se uskoo omaan evoluutioonsa siten, että tärkempi kuin elää nyt, on vain ajatella miten edistyneitä me olemme. Sellaista evoluutiota ei tapahdu, vaan kuten sanottua niin vaikka perimässä ja saavutetussa kehityksessä on oma apunsa, syntyy jokainen uusi sukupolvi omana sukupolvenaan joka on samassa tilanteessa kuin edellinen , mutta jonka on aloitettava aina yksilötasolta massatasolle oma kehityksensä. Vaikka esim. ympäröivä teknologia tai muiden sukupolvien löydökset olisivat paremmat kuin näitä edeltäneiden, on silti yksilön ja joukon on omaksuttava ja tutustuttava näihin, vaikka syntyisikin "näiden maailmaan" Koko toisen maailmansodan aikainen nihilistisreduktionistinen vallankumous joka tapahtui asenteissa osoitti sen mielettömän ylimielisyyden jonka jälkivalistuksellinen “moderni” ja “valistunut” (joka itse asiassa on wanhakantainen nimitys sanalle valaistunut) sukupolvi noudatti viimeisimmän tieteen mukaisia poliittisia uudistuksia – aika jolloin miljoonien veri virtasi ja jolloin kaikkien piti olla sivistyneitä ja vapaampia kuin koskaan!

"Hallitukset eivät ole koskaan oppineet mitään historiasta, tai edes toimineet niistä johdettujen periaatteiden mukaisesti." - Hegel 

http://fundamentti.blogspot.com/2010/08/utopia-ilman-utopiaa-ja-hengellinen.html

Nyt, tällä kertaa en pidä pidempää uutiskatsausta viikonvaihteeksi. Kuten edellisellä lukemalla kerroin, on tähän blogiin työn alla laajempia juttukokonaisuuksia. Itse asiassa, minun piti juuri ryhtyä erästä viimeistelemään, kunnes havaitsin tämän uutisen joka täyttää erinomaisesti uutiskatsauksen määritelmän mutta myöskin toimii asioiden kertaajana. - Sillä juttusarjojen kanssa voi vielä mennä hetki.

Lopetukseksi erinomaisesti aiheeseen sopiva biisi.

Ei kommentteja: