perjantai 3. syyskuuta 2010

In Vino Veritas

Tämä jos mikä aihe on sopiva näin perjantain ratoksi ja sivistykseksi kun kansa vyöryy sorvien äärestä tuoppien ääreen.

Ja ei, en aio pilata tuota hetkeä moralisoinnilla vaikka en minkään holistin tai nistin identiteettiä kannatakaan, niin silti on myönnettävä että "se minkä eduskunta hajottaa, sen baari kokoaa".

Kannatan että alkoholi "vapautetaan".

Ei kaikille holhoaville kieltolaeille, ehkä jopa Alkon monopolille.

Viiniä maitokauppaan. Jos haluatte niin myös maitoa viinikauppaan.

Entä sitten päihdekysymys laajemmin? Esim. eikö alkoholi ole kannabista harmillisempaa, joten eikö meidän tulisi tehdä kuten "vaihtoehtoisen päihdepolitiikan kannattajat" ja kieltää alkoholi, kahvi ja tupakka, niin että korvataan nämä huumeilla.

Tätä voidaan kannattaa ajatuksella että juovuksissa ihminen on väkivaltainen, pilvessä taas täydellinen pasifisti joka rakastaa kaikkea. Tai ainakin, että kyseisen vaikutuksen alaisena oleminen tekee sinusta käytännössä kyvyttömän kaikkeen pahaan.

Asia vaatii todellisuustarkastuksen.

Englannin kielen palkkamurhaajaa merkitsevä "assasin" tulee hasikseen liittyvästä haššāšīn-sanasta, mikä merkitsee siis "hassiksen syöjää" kutsutusta palkkamurhaajien ryhmästä (assassiinit) . He olivat siis henkilöitä jotka käyttivät hasista, ja murhasivat ihmisiä työkseen. Eli, pidetään tämä mielessä. Palkkamurhaaja joka on kännissä harvemmin on niin tehokas, mikä johtunee iloisesta laulusta, pullojen kilinästä ja muusta sellaisesta.

On kuitenkin tärkeää kertoa että mikä on kantani kannabiskysymykseen. Se on täysin neutraali. En kannata aktiivisesti sen laillistamista, mutta jos se laillistettaisi minä en vastustaisikaan sitä.

Sen sijaan kyse on ennen kaikkea yksilön vastuusta. Täydellisen Järjestelmän Liikkeen mukaisessa yhteiskunnassa viini olisi maitokaupoissa ja eurooppalaisessa hintaluokassa (on idioottimaista odottaa sivistyneitä juomatapoja jos näinkin käytännöllinen kansa jolle kaiken alkoholinkulutus annetaan muutettuna absoluuttiseksi alkoholiksi, muuttaisi ne silloin kun viini voi olla viinaa kalliimpaa!). MUTTA jos teet rikoksen päihtyneenä, on rangaistus suurempi - esim. kaksinkertainen. Miksi ihmeessä muiden simaluppasuiden (tai edes etanoli-intolenrantikkojen) tulisi kärsiä kirjaimellisten känniäapinoiden menoista?

Muistan erään entisen työkaverini tuli siihen tulokseen, että syy juomiseen on siinä että aikuiset haluavat olla jälleen lapsia. Vuosia olen sitä miettinyt, ja mielestäni siinä on jokin pointti. Taivasten Valtakunta on lasten kaltaisten. Yhteiskunta joka on vieraannuttava tai syrjäyttävä, kieltämättä on omiaan aiheuttamaan sen että minkä eduskunta hajottaa sen baari kokoaa.   Myöhemmät uudistukset vapauttavat kansaa omalla tavallaan, mikä myöskin luo tärkeitä muutoksia.


Ei kommentteja: