maanantai 19. maaliskuuta 2018

On Aku Louhimiehen aika olla tulilinjalla - mitä kaikkea tämä paljastaa?

#MeToo -kampanjan nimellä kulkeva noitavaino, ja sen erinäiset johdannaiset ovat kuin Raamatun Ilmestyskirjan taivaasta tiputettu saatana - kiljuva jalopeura, joka etsii raivoissaan kenet saisi hampaisiinsa (vain haavoittunut leijona näet "saalistaa" metelöiden), tämä siksi, että tämä tietää aikansa olevan vähissä.

Niin on myöskin feministien noitavainokampanjoiden laita, sillä näinä "vihapuheen" aikoina, eli aikana kun poliittisesti korrekti, massakontrollin asein propagoitu Virallinen Totuus (TM) ja sen narratiivi ei enää mene läpi ilman vastalauseita, on tästä syystä MeToo:t ynnä muut sellaiset lyhytikäisiä, sillä niiden piiloagenda ja käytännön funktio tulee hyvin helposti selväksi, ja näin ollen niiden kannatus loppuu massojen keskuudessa.

Gynosentrisissa tunnelmissa siis mennään tälläkin kertaa.


Siispä, mistä on tällä kertaa kyse?

Tuntematon ohjaaja – Elokuvatähdet kertovat Aku Louhimiehen poikkeuksellisesta vallankäytöstä: Hän alistaa ja nöyryyttää ihmisiä


Virallisen Totuuden (TM) propagandakanava YLE on haalinut uhripääomaa jakaen naisnäyttelijöitä, jotka ovat valmiita huomiohuoraamaan ja puukottamaan selkään Aku Louhimiestä. Ja koska seksuaalisesta ahdistelusta ei voitu ulista, keksitään keinot uhriutua sitten jostain muualta, tässä tapauksessa Akun ohjaajametodeista.

"Uhrit"

Esim. Mukana on Matleena Kuusniemi, joka on ollut peräti kuudessä Louhimiehen elokuvassa - aika iso määrä, kun puhutaan "alistajasta ja nöyryyttäjästä". Pihla Viitala tosin oli hieman johdonmukaisempi,mutta jälkiuhriutui ihan siinä missä muutkin. Miksi? mm. Siksi koska joutui olemaan ilman iltapalaa ja hänen paidan sisäänsä laitettiin torakan toukkia. Valituksia on myös tullut siitä, että on joutunut roolin vuoksi nukkumaan metsäolosuhteissa - tämähän on tasa-arvoa, sillä tätä metsässä nukkumista nuoret miehetkin joutuvat menemään läpi leikkiessään sotaa armeijassa.

Lisäksi kun katsoo näiden naisten profiileja hieman tarkemmin, niin tuskinpa on sattumaa, että juuri he ovat tässä uhriutumassa:

Matleena Kuusniemi on ikääntyvä nainen, ja tiedostaa sen itsekin, joten onko tässä sitten tapahtunut niin, että kun avautuu sauma kuin heittää entinen työnantaja bussin alle ja saada sillä lisää julkisuutta, niin se tehdään?

Matleena Kuusniemi: Nuoret vievät kaikki leffaroolit


Pihla Viitala taas on monessakin asiassa kuin suoraan Virallisen Totuuden (TM) kommiossion nimittämä näyttelijä, joka on mm. aina oikeassa:

Näyttelijä Pihla Viitala: ”Jos hallitus ei vaihdu seuraavissa vaaleissa, muutan pois Suomesta!”

Pihla ryhtyy luettelemaan muita asioita, jotka ovat Suomessa hyvää vauhtia menossa päin prinkkalaa: rasismi kukoistaa politiikassa, yhteiskunnallisia ongelmia sysätään maahanmuuttajien syyksi, pakolaisiin suhtaudutaan lyhytnäköisesti…
– Jos ei hallitus vaihdu seuraavissa vaaleissa, muutan pois Suomesta!
Onneksi tämä tiedostava nainen on noussut taistelemaan patriarkkaa vastaan, ja muistaa myös mainita, että jos tässä maassa ei hyysätä ja paapota, hän ei enää kunnioita meitä läsnäolollaan.

Tosin, Pihlalla on eräs pahe, sillä italialaisia hän stereotypisoi, ja kertoo kerta kaikkisen hirveitä asioita heistä:

Näyttelijä oli mukana elämänsä toistaiseksi hienoimmassa castingissa, kun Etelä-Italian Leccessä kuvattiin arvostetun ohjaajan Cristina Comencinin elokuvaa Latin Lover. Näyttelijäkaarti vilisi Pedro Almodovarin luottonäyttelijöitä, ja mukana oli myös Carla Brunin sisko Valeria Bruni Tedeschi, mutta kuvauksissa aika tuhraantui diivojen kohtauksiin.
– Ei mennyt päivääkään ilman, ettei joku työryhmän jäsen olisi raivonnut jostakin. Italialaiset olivat pahimpia. Kampaajista ja assistenteista lähtien he huusivat hirveästi koko ajan. Aina oli joku riita menossa, Pihla muistelee.

(Lähde)

Mutta onhan se nyt niin, että eurooppalaiset eivät olekaan niitä Aidosti Heikommassa Asemassa Olevia Nappisilmiä, jotka tulee asettaa kaikessa etusijalle, tai muuten on rasisti!

Ja kuten tiedämme, Pihla Viitala itse suosii ulkomaalaista miestä, ja häntä sekä hänen miestään hiertää suunnattomasti suomalaisten huonous:
Eri puolilla Eurooppaa asunut Pihla muistelee lämmöllä Ateenan lämpimiä, pimeitä kesäöitä ja Ranskan perhekeskeistä ruokakulttuuria. Suomessa häntä ja Alexia hiertävät rajoittuneisuus, sulkeutuneisuus ja tylsyys.
– Uskaltaisin neljässä eri maassa asuneena väittää, että keskimäärin suomalaiset ovat sisäänpäin suuntautuvaa kansaa.
Onko siis mitään syytä olla uskomatta Akun arvostelijoita?

Jos kysyt YLE:ltä, niin vastaus on: ei ole.

Metodit

Mitä taas tulee näihin paheksuttuihin metodeihin, niin jos näyttelijä ei itse osaa näytellä ilman niitä, tai pysty omiin metodeihinsa, on ohjaajan virka tuoda ne omalla tavallaan. Allekirjoittanut on omissa taideprojekteissaan hyödyntänyt totta kai elämän tuomia karikkoja, sekä niistä nousseita negatiivisia tuntemuksia (toki myös positiivisia, hyvistä tapahtumista), hakeutunut silloisiin "rooleihin" erinäisin fiiliksiä tuottavin keinoin, oli kyseessä sitten elokuvat musiikki, pukeutuminen tai vaikkapa toipilaana tai sairaana oleminen, jota on hyödynnetty . Esim. blogitekstejä kirjoittaessa tulosta syntyy kun hakeudutaan tiettyyn kiukkuisen voimakkaaseen tunne- ja tahtotilaan, jotta saadaan puristettua taattua Fundamentin laatua ulos. Eikä toki allekirjoittanut ole ainoa joka tällaista harrastaa, tai on harrastanut, vaan edellä mainittua metodia käytti myös eräs allekirjoittaneen esikuva, Veikko Ennala, joka tapasi kirjoittaa myös pienessä kiukussa. Kun taas musiikin maailmasta Xasthurin Scott Connor haki oikeaa tunnelmaa vokaalisuorituksiinsa, vieraillessaan Sunn O))):n levyllä, siten että hän ahtaanpaikankammoisena antoi sulkea itsensä ruumisarkkuun, josta käsin hän antoi oikeanlaisen, levyn teemaan sopivan vokaalisuoritteen. Eikä unohdeta elokuvien saralta Batmania ja Jokeria! Heath Ledger teki legendaarisen Jokerin roolinsa kuukausien valmistautumisella, johon liittyi kaikkea aina hotelliin erakoitumisesta, lähdeaineiston opiskeluun ja muistiinpanohin. Puhumattakaan Christian Balesta, joka on tunnettu ei vain Batmanin roolistaan, vaan myös siitä että hänen elopainonsa on vaihdellut kymmeniä kiloja - rooolista  riippuen. Mitä taas tulee ohjaajiin, niin Stanley Kubrick lienee kuuluisin lähes epähumaaneista ohjausmetodeistaan. Unohtamatta allekirjoittaneen erästä lempiohjaajaa, Quentin Tarantinoa, joka myös on laittanut näyttelijänsä koetukselle - ja saanut ihmeitä aikaan upeiden näyttelijäsuoritusten muodossa.

Eli, tätä tehdään, koska tämä toimii. Tätä tehdään, koska taide, ilmaus ja luovuus ovat oikeaa työtä, ja joskus myös tuskaa. Jos ei pysty olemaan keittiössä, koska siellä on "liian kuuma", on tällöin syytä pysyä poissa sieltä. (Tosin, tässä tapauksessa Aku Louhimies on kieltänyt syytteet, joten emme voi olla liian kriittisiä niitä, tai niiden esittäjiä kohtaan, jotka nyt sattumoisin ovat avanneet suunsa - ah niin tutulla tavalla: ensiksi toimitaan sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä, suostutaan rooleihin ja niiden vaatimuksiin, ja sitten vuoiskymmenen päästä puukotetaan selkään.)

Sylttytehdas

Mitä femakot eivät yllättäen taaskan kerran tajua, on se, että tällä kaikella he polttavat itse ominaan pitämänsä saavutukset: ensiksi piti saada nainen kaikkialle sinne missä mieskin on, ja nyt sitten mitä MeToo ja sen johdannaiset aiheuttavat, on sen, että kohta menemme esim. teatterimaailmassa takaisin antiikin aikaan, jossa miehet näyttelivät kaikki roolit - tällä kertaa syynä on se, että naiset ovat niin arvaamattomia ja tunteidensa varassa toimivia, ettei heihin yksinkertaisesti voi luottaa, eikä heidän kanssaan voi tulla toimeen, joten kukaan ei halua heitä enää palkata (tämä pätee myöskin valko- ja sinikauluksisten maailmassa). Puhumattakaan siitä, että tämä todistaa vain sen, etteivät naiset onnistu olemaan miehiä vaikka kuinka heidän kanssaan yrittävätkin kilpailla, eivätkä sovellu työelämään, puhumattakaan tasa-arvoisesta asemasta miehen kanssa.

Noh, feministithän nyt eivät ole muuta kuin joukko sekopäisiä naisia, jotka sopivat subversion läpiajamiseen - nämä ja muut vastaavat hyödylliset idiootit alunperin laitettiin suoraan uuniin, kun he olivat ajaneet tehtävänsä (Neuvostoliitossa siis, nyt elämme tilanteessa jossa Neuvostoliittoa ei enää ole, mutta subversion keinot ovat jääneet, joten niitä käytetään ilman alkuperäistä päämäärää, kenties jonkun toisen eduksi).Ai niin, tässä vielä mielenkiintoinen näkökulma kuuluisalta, väärien mielipiteiden mieheltä, ja mustienlistojen vakinimeltä, Tero Vaaralta - hänen nullikointiaan ei Isoveli hyvällä katso!


(Sattumoisin tätä samaa taktiikkaa käytettiin aikoinaan Jussi Halla-ahon kanssa, eli odotettiin sopivaa tilaisuutta iskeä - tällöinhän ei ole väliä, että pitääkö syytökset paikkansa, sillä pääasia on leimata vastapuoli juuri tälle epäsopivimpaan aikaan).

Miten toimia jatkossa?

Entä, mikä eteen? Miten tätä vastaan tulisi toimia jatkossa? Ei pidä tietenkään laskeutua vastapuolen tasolle, ja ryhtyä valehtelemaan ynnä muuta sellaista, mutta on tiedostettava että tässä on kyseessä sota miehiä vastaan, ja jokainen tällainen keissi on taistelu.

Siispä, on pidettävä miesten välisestä solidarisuudesta kiinni, aina kyseenalaistettava näitä tapauksia, etenkin jos kyseessä on sana sanaa vastaan -tilanne. Älä koskaan käänny Veljeäsi vastaan, sillä jonain päivänä se voit olla sinä, joka olet syytettyjen penkillä.- Tässä vielä aiheeseen sopiva kappale, jossa on nimenomaista, edellä mainittua, "haudan takaa -laulamista" - sattumoisin tämä orkesteri on soinut allekirjoittaneella juurikin tähän vuodenaikaan taustalla kirjoittaessa.

Ei kommentteja: