perjantai 20. tammikuuta 2012

Presidentinvaalit 2012 (Mitä Sinun Tulee Tietää)

“Jokaisen kunnon kansalaisen sydämestä johtaa näkymätön lanka valtion päämiehen sydämeen, ja kun se nyt pysähtyy, pysähtyy hetken ajaksi kaikki. Autotkin pysähtyvät. Tuulikin tyyntyy. Vesikään ei virtaa. Postikaan ei kulje. Kuumat kastanjat jäähtyvät. Kaikki pidättävät hengitystään ja kuuntelevat. Siitä joka ensimmäisenä uskaltaa hengähtää tulee uusi valtionpäämies, niin on laki.” - Pentti Saarikoski

Arvollinen yleisö on varmasti pohtinut, yhdessä tai porukassa, missä viipyy Fundamentin kanta presidenttikisaan.

Joten ilokseni ilmoitan että se on viimein saatavillanne, näin vaalien kynnyksellä, nyt kun media on hiljaksiin päättämässä ehdokkaiden tenttaamisen.

Seuraavassa on siis Fundamentin katsaus preseidentinvaaleihin, joiden ensimmäinen kierros järjestetään sunnuntaina 22. tammikuuta 2012 (ja tarvittaessa toinen kierros 5. helmikuuta 2012).

On totta että pidin enemmän meteliä eduskuntavaalien aikaan, ja syynä on se, että ne ovat lopulta tärkeämmät vaalit. Suomessa ei juuri yksilövaaleja pidetä, ja jos pidetään, niin niillä ei kuuhun mennä, näennäiseen maan johtoon kyllä. Mutta tästä huolimatta meidän on aika katsoa tätäkin kysymystä.

Järjestys on heidän ehdokasnumeroidensa pohjalta otettu. Ehdokkaiden nimet heidän vanhempiensa antamat. Kommentaarit allekirjoittaneen.

Nyt, aloitetaan.

2. Pekka "Homo" Haavisto. Paras ehdokas jonka Vihreät voivat saada, mutta tuleekohan Suomesta uusi Pohjois-Korea jos tämän totalitaristisen suvaitsevaiston edustaja pääsisi presidentiksi? Kukaan ei ole hyvä presidentti vain siksi että edustaa vähemmistöä, eikä presidenttiä ei voi valita kuten valittaisi jotain söpöä tai sympaattista lemmikkiä. Eli miksi haluaisimme (minkäänlaista) harvainvaltaa Suomeen? Vihreät epäilemättä sen toimittaisivat, monilla tasoilla, sillä niin Suomessa kuin Japanissakin vihreää ja sinistä pidetään periaatteessa saman värinä. Tosin ehkä hieman eri syistä. PS. Pitää myöntää että olihan se lutuista kun Hakkaraisen Teuvo näytti Pekkaa vanhemmilleen ja kylänmiehille, mutta samalla heräsi epäilystä, etteihän vain aikamme viimeinen macho vain käytä pahaa aavistamattomaan Haavistoon playboy-taitojaan, ja näin ota häntä pois pelistä? PPS. Jos kiihotuit, järkytyit tai loukkaannuit kun liitin Pekan nimen yhteyten sanan "homo" et päässyt läpi tuplastandarditestistä.

3. Timo Soini. Huonot uutiset oli siinä, että hän kannatti IMF:ää, mutta ei käsittääkseni Suomen kohdalla (vaan jotta Suomen ei tarvitsisi maksella paskotusta taloudestaan enää muiden paskomia talouksia), mikä on lieventävä asianhaara. Ja hän onkin se ainoa ehdokas jota tässä nyt voi äänestää.
Edustaa uutta suuntausta, jossa on ripaus jotain vanhaa ja konservatiivista - ajattomia arvoja sano.
Miten moni muu presidentti edistyksellisesti ja fiksujen, sekä tarkkanäköisten ihmisten tavoin hylkää muotiarvot, perinteisen vasemmiston ja oikeiston ja sanoo että yhteiskunta on rakennettava alhaalta ylöspäin? Kuinka moni muu hylkää vallan, pitää vastuunsa äänestäjiä kohtaan siirtymällä mielummin oppositioon kuin rötösherrojen kanssa kaukalolle röhkimään? Mieti tätä tarkasti, ennen kun teet päätöksesi äänestyskohteestasi.

Ja kannattaa muistaa, että tämä tapa jolla media on kohdellut Soinia, on vähintäänkin kyseenalainen; irrelevantit ja tungettelevat kysymykset, jollaisia ei olla esitetty muille, on esitetty surutta Soinille! Sellainen käytäntö voidaan rinnastaa yhteisöissä lieveilmiöksi, joka kulkee joko koulu- tai työpaikkakiusaamisen nimellä (yksilön epätasa-arvoinen kohtelu, sulkeminen ulkopuolelle jne.) On selvää ettei tälläistä "hoitoa" annettaisi ehdokkaalle joka ei ole merkittävä.

4. Paavo Väyrynen. Oli 80-luvulla tunnettu nimellä poliittinen broileri. Onko jokin muuttunut?

5. Paavo "Mörökölli" Lipponen. "Pöö" ei ole ainoa hänen termi, iskulauselma, joka ei vielä vakuuta minua miksi hänet pitäisi saada presidentiksi. En usko että hän tietää mihin meidät tunkee, kun ei enää ole isoa punaista veljeä kertomassa mitä tehdä. Äläkä unohda tätä. "Lipposen esitys solidaarisuusverosta on suora kopio perussuomalaisten vaaliohjelmasta. Perussuomalaisten esitystä alettiin nimittää Wahlroos-veroksi. - Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen riensi heti hehkuttamaan Lipposen esitystä uutena varteen otettavana avauksena, joka otetaan nyt hallituksen esityslistalle." Persut ovat oikeasti pikemminkin äärivasemmistolainen puolue, kuin äärioikeistolainen - he ovat työväenpuolue joka vastustaa hallituksen oikeistolaista politiikkaa. Mutta media esittää heidät äärioikeistolaisena, sillä se lisää shokkiarvoa ja myyntejä. Perinteisesti termi "vasemmisto" tulee siitä että he olivat kirjaimellisesti vasemmalla istunut opposio. Tätä Perussuomalaiset kirjaimellisesti ja käytännössäkin ovat. Vihreät, punaiset ja siniset ovat oikeistoa, joista siniset todellista äärioikeistoa. Itse kannatan radikaalia kolmatta tietä, jossa tuo jako häviää. Ja se onkin häviämässä mutta niin että se hyödyttää vähemmistöjä, etenkin yhteiskunnan yläluokkaa (vrt. RKP - porvarillinen vähemmistöetupuolue).Siispä, jos työläinen eli tavallinen kansalainen on vieraantunut elämästään kapitalistisen palkkaorjuuden vuoksi, on Paavo vieraantunut työväestä elitistisen politiikan vuoksi.

6. Sauli "(for) Sale" Niinistö. IMF, NATO, Kokoomus - jos presidentti ei ole hyvä siksi vain koska kuuluu "raikkaaseen vähemmistöön", tai joka on muuten vain poliittisesti korrekti kukkahattutäti (tässä tapauksessa myös sedät ovat tätejä), ei presidentti ole myöskään oikea vain jos naapuri häntä äänestää "säädyllisen ja hyvän tavan mukaan". Kokoomuksen arvojohtassa tosin yhdistyisi edellinen liberalismi kansainvälisen kapitalismin ihanteisiin, joita olemme myöskin kurkkua myöten täynnä. Erinomainen tapa herättää peruskansalaisia herranpelosta, ja luulosta että eliitin pokkuroinnilla voitamme jotain, onkin se että jättää äänestämättä Niinistöä. Jos kapitalisti varastaa työläisen lisäarvon, niin nyt viedään tuhkatkin pesästä. Ja vielä yksi kysymys, ajattelitko käyttää tulevaisuudessa kirjastoa?

7. Sari Essayah on sympaattinen nainen, mutta en usko hänen olevan vielä valmis. Samalla tässä on osoitus maamme uskonnollisesta sekä poliittisesta tilasta. Maa jossa koulutetaan papit naisiksi naisille, ja puolue jossa tämä näkyy myös on edelleenkin jokin mikä kaipaa reformia. Olkaa miehuulliset uskossanne, sanoi Paavali, niin myös minä, aikana kun Kristillisdemokraatien edustajista eniten munaa on Päivi Räsäsellä, mutta se ei nyt riitä, puhdas oppi on pidettävä turmeltumattonana tälläisinä aikoina.

Mutta nyt KD ei edusta kunnolla kristillisyyttä, eikä myöskään maailmallisuutta. Lainatakseni The Kirjaa:

"3:15 Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava!
3:16 Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos.
3:17 Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston."

8. Eva "95%" Biaudet. Pakollinen bättre folkin edustaja. Mutta mitä muuta hän on? Ei minullekaan tule mieleen - kuin tietysti termi vähemmistötyranni, sillä näemmä hän käy puolueen sisäistä taistelua Astrid Thorsin kanssa siitä kumpi kakkaa enemmän lausuntoja. Luulen että hänen loppusuoralla perseestä vetämänsä ässä vei hänet puolueen sisäiseen johtoon, koska hän laski että jos 95% äänestää mielestään pätevää mies-ehdokasta ennemmin kuin häntä, joten tällöin ei tasa-arvo toteudu ja ties vaikka mitä muuta hirveää.

Katsotaanpa vielä paria "osoittajaa":

Wikipedia:

Biaudet tuki vuoden 2006 presidentinvaalien toisella kierroksella Tarja Halosta.
- Ihme. Vain vähemmistövaltuutettu voisi osoittaa tälläistä solidaarisuutta, etenkin kyse on naisesta, joka ajaa vastaavia arvoja. Ja on tietysti hienoa miten porvarit ja (neuvosto-)sosialistit viimein löysivät sovun. - Zing!


Biaudet on vaatinut useita kertoja vihapuheen rajoittamista, internetin keskustelupalstojen tarkempaa valvontaa ja lainsäädännön ulottamista myös yksityisten ihmisten välisiin suhteisiin, kuten epäasialliseen käytökseen ja häirintään
- ... I rest my case.

Eräs merkittävin Evan anti on tietysti harvainvallan ja etuoikeuksien pysyminen samana, ja tasa-arvon täydellinen tuhoaminen suoraan tasa-arvoelimistä käsin. Vaalikeskusteluissa Biu-Bau-Det repäisi ja sanoi että nykyinen järjestelmä on armeijan suhteen hyvä sellaisena kuin se on; miehillä se on velvollisuus ja naisilla vapaaehtoisuuteen perustuva kuriositeetti.

Niin, ja osoituksena kuulumisestaan bättre folkiin, joka näyttää esimerkkiä ja tekee kaikki ne stuntit jotka toiset samanlaiset tekevät, erosi hän kirkosta "homoillan" johdosta, koska kaikki kirkon edustajat eivät suostuneet alistumaan vähemmistötyrannien mielivaltaan (vaikka tulevaisuus näyttääkin aika pahalta siinä asiassa). Vertauskohteeksi mainittakoon, että Haavisto osoitti todella olevansa aito, eikä mikään pseudo-suvaitsevainen, sanomalla että jopa harkitsi liittymistä kirkkoon tuon johdosta! Sillä hänestä oli kohtuutonta että niin moni sieltä lähtee, vain koska muutamalla kirkon puolella olevalla oli niin kärkkäitä mielipiteitä ("homoillassa"). Kannattaa miettiä, että kumpi heistä todella suvaitsee erilaisuutta, myös mielipiteissä.

Ja vielä yksi juttu. Taistelussa pseudo-tasa-arvoa vastaan aion nyt osoittaa solidaarisuutta Henry Laasasta kohtaan, jonka parodia sensuroitiin Uuden Suomen blogipalvelusta - sen oltua siellä vain jokusen tunnin! Jokainen voi itse mennä katsomaan miten paljon siellä on sallittu enemmän tai vähemmän mautonta parodiaa mm. Perussuomalaisia, Soinia ja miesasiasiamiehiä kohtaan, ja todeta että elämme valtiossa jossa "toinen on tasa-arvoisempi kuin toinen". Klikkaa siis tätä tekstiä, ja katso mistä oli kyse.

9. Paavo "Jalkapallohuligaani" Arhinmäki. Mies joka lietsoo vihaa ja verenhimoisia sekä täysin epäempaattisen mauttomia poliisimurhaheittoja ei ole sopiva Suomen presidentiksi. Ei väliä vaikka oma jalkapallojoukkue olisi kuinka paljon häviöllä. Mutta jos Suomessa olisi kuningas, olisi hän sopiva narri, etenkin vaalitenteissa jatketun edellä mainitun kaltaisen huutelun johdosta, mutta kuninkaana pitäisi olla tällöin Timo Soini.Ja vielä te jotka pidätte eläimistä, muissakin kuin kirvestappoperformanssivideoilla, niin luuletteko että Arhinmäki laittaisi nimensä tähän addressiin? Ei tietenkään. Kyse on hänen kannattajajoukostaan, sillä muistammehan, että todellinen suvaitsevainen on se, joka hyväksyy sadistiset, eläinrääkkäykseen perustuvat taideperformanssit "erilaisena taiteena" ja täten sivistyksenä, mutta käy öisin terrorisoimassa turkistarhauksia tai kaupunkiympäristössä turkisliikkeiden ikkunat (eipä sillä, että erityisesti turkistarhausta edes itse kannattaisin ainakaan nykymuodossa). Kannattaa myös muistaa että jos vasemmistolaisuuden pitäisi olla vastapainona oikeistolle, jonka politiikan johdosta työläiset joutuvat vieraantumaan elämästään, on maassamme vasemmistolaiset pääsääntöisesti vieraantuneet taas tuosta periaatteesta.

Loppusana. Suosittelen kaikesta huolimatta hylkäämään median ennakkokäsitykset, ja punnitsemaan tarkasti ehdokastasi. Käytä vaalikoneita, ja ota selville arvokysymyksiä. Jos jälkimmäiset osuvat yksiin sinun vastaavien kanssa, ei lehtien luoma imago ole mitään. Vapauta itsesi massakontrollista, ja anna muutoksen lyödä itsensä läpi!

2 kommenttia:

Raimo kirjoitti...

Salattu totuus: PS jätettiin oppositioon ulkopoliittisista syistä. Hallituksen muodostamisessa ei edes tutkittu mahdollista hallitusvaihtoehtoa PS+kesk+sdp.

Ruotsin lehdistön kevään 2011 PS-vastainen kampanja kertoi maan eliitin haluavan PS:n oppositioon.

Eurooppalaisten pankkien etuja Kreikan tukipakettien hylkääminen olisi vaurioittanut, siksi PS jätettiin oppositioon. Isoilla pankeilla on paljon valtaa EU:hun päätöksiin.

http://tuus.weebly.com/hallitus.html

XeimA kirjoitti...

Erittäin kiinnostava huomio ja mainio kommentti tämän tekstin päätteeksi!

Samaan aikaan luin juuri tästä: http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012012315112776_pd.shtml

n. 10 000 ääntä hävitettiin "epäselvinä".

Ketkä hävittivät?