torstai 8. syyskuuta 2022

Energiakriisi - hyötyjät, sylttytehdas ja säästövinkit

On tullut aika pikku hiljaa palailla kesälomilta, ja lyödä heti tiskiin ajankohtaisaihe. 

Energiakriisihän se olisi, kuten otsikkokin sen sanoo. Tämä koskee niin bensaa kuin sähköäkin. 

Hyötyjät

Otetaan ensinnä tämä mielenkiintoinen uutinen, ja samalla esimerkki tyypillisistä hyötyjistä.

Todellakin, Ohisalohan on itse ammattipolitiikko ja hänen miehensä istuu puolestaan St1:sen hallituksessa. Herää kysymys: Jos Marinin miehen firma sai korkeimmat koronakorvaukset, niin onko tämä voittojen maksimoiminenkin sitten samalla tapaa raflaava yhteensattuma? Ohisalollehan tämä on loistava asetelma, itse voi pitää polttoaineen hinnat korkealla ja vedota vihreään siirtymään, mutta samalla myös koko perhe voittaa. 

Sitä seuraava kysymys on, että onko sitten jokin vastaava syy sen taustalla kun näitä sähkövoimaloita ei saada millään laitettua käyntiin? Rahaa seuraamalla sekin sylttytehdas löytynee. 

Kansaa toki lahjotaan "avokätisellä" tukipaketilla, joka siis tarkoittaa 500€:n omavastuuta ja 60% asti korvattavaa summaa kyseisestä laskusta. Rikkailta rikkaille -ratkaisu siis. Nämä keinotteluhinnat puolestaan tuovat muhkeat voitot sähkökapitalisteille, joten siksi on parempi että annetaan näitä paketteja, kuin että pistettäisi voimalat pyörimään. 

Sylttytehdas

Entä tämä energiakriisi nyt ylipäänsä?

Virallinen Totuus(TM) asiassa on, että tämä on yksin tuon itäisen naapurimme, Puten, "erikoisoperaation" seurausta. 

No, se on osatotuus. Tuo rettelöinti ja siitä koituvat seuraamukset kyllä pahentavat asiaa, se tuskin on epäselvää. 

Mutta ihan noin yksioikoinen asia ei ole kyseessä kuitenkaan. 

Jo tammikuussa hintojen nousu alkoi näkyä, eli trendi alkoi ennen sotaa.

Ja koska vihreä siirtymä on globalistisen eliitin projekti, on ilmeistä ettei siitä ole mitään iloa - vain haittaa ja kuluja - tavan kansalle, piti totta kai keksiä sille syntipukki. Ja tämä syntipukki tehtiin asiantilan osatekijästä, eli Putesta. (Joko ajoitus oli juuri sopiva tälle, tai sitten Putte on juonessa mukana.)

Suomea ja Saksaa kun yhdistää se, että molemmat alkoivat ajaa vihreässä kunnianhimossa alas ns. kiellettyjä energialähteitä. Tämän vuoksi ollaan pahana päivänä pulassa.

 Ja koska olisi väärin kuunnella järkeä (eli "populisteja") ei myöskään välitetty lainkaan varoituksista, joissa sanottiin olevan erittäin huono idea laskea Venäjän kaasun varaan. Suomessa Halla-aho, ja maailmalla Trump sanoivat tätä, mutta eihän heitä saa kuunnella, eiköste?

Niinpä ylimielisyys yhdistettynä sokeaan idealistiseen höttöön (ilmastokultti) on tämän energiakriisin ylläpitäjänä. Tämä on siten myös kelvottomien päättäjien syytä. (Globalistinen takapiru nyt tosin ajaakin tällaista. se luo vääriä ja illusorisia vastakkainasetteluja näennäisen oikeiston ja vasemmiston välille, jotka molemmat ajavat Suomea vuorollaan alas - oikeisto myy kansallisomaisuutta ja infraa, vasemmisto lappaa suoraan rahat muualle jne. Ideana on saada maa ns. lunastuskuntoon.)

Säästövinkit

Tässä vielä joitakin vinkkejä. 

Etenkin tässä tapauksessa kannattaa muistaa laki, jonka ainakin pitäisi olla kuluttajan puolella. Eli taistelematta ei kannata mennä henkilökohtaiseen konkurssiin. 

Sähkön hinnan jättiko rotukset voivat olla laittomia

 

Ei kommentteja: