maanantai 20. helmikuuta 2012

Se Mitä He Eivät Halua Sinun Tietävän (1+1 = 600 milj.)

(Kerron lopussa mitä otsikko meinaa)

Monet huono-osaiset eivät osaa tai jaksa hakea toimeentulotukea


Hakemusviidakko on keino estää laillisten tukien saaminen. Mitä olen katsonut näiden viranomaisten, ja viraston kuten KELA ja eritoten Työvoimatoimisto (täysin turha laitos, ja kaiken mädän keskus) ryssimistä, niin en voi käsittää miten normaalilta ja mahdollisesti vielä heikossa asemassa olevalta odotetaan että he omaavat tiedot jotka vastaavat jonkinlaista sosiaali- ja työvoimapoliittisen korkeakoulun läpikäymistä, kun viranhoitajatkaan eivät aina ole tehtäviensä tasalla. Ne eivät vain ole paikkoja joissa asiakas on aina väärässä, vaan ne ovat paikkoja joissa asiakkaalta vaaditaan parempaa koulutusta kuin itse työntekijöiltä!

Ja myös moni on saanut huomata, ettei ne työntekijät ole siellä muuta kuin töissä. Kyse ei ole jokaisesta, vaan niistä jotka ovat odottamassa seuraavaa tiliään, eivät täytttämässä mitään jaloa kutsumustaan. Itse asiassa, välillä voidaan saavuttaa jopa eräänlainen luokkasodantila, jossa virkailija on kansalaisen vastapeluri, joka yritätä pimittää mahdollisimman paljon tukirahoja, jotka lain mukaan kuuluisivat asiakkaalle.

Tietysti reguloijien ylläpitämä häpeäkamppanaja on oma lukunsa, mutta silloin aina kannattaa muistaa että teoilla on motiivi, joskus se on omat intressit ja agenda, joskus vain yksinkertaisesti tietämättömyys, ellei jopa raaka tyhmyys ja siitä johtuva kuseminen omaan altaaseen.

Tosiasia on se, että jos laillisesti sinä olet oikeutettu jotain tukea saamaan, niin sinä saat ja sinun velvollisuutesi on sitä hakea. Pidä järjestelmän rattaa pyörimässä, sillä tiedä että on heitä jotka haluavat sen estää.

Työttömyysturva (ihannetilassa kansalaispalkka) on ehdoton turvaverkko peruskansalaiselle joita suurin osa on, vaikka olisi hieman ylemmässä keskiluokassa.

Työttömyys on tila, jossa ihmisoikeudet ovat tässä hyvinvointivaltiossa kaikkein heikoimmillaan, sillä toisaalta kyse on selkeästä luokasta mutta toisaalta kyse ei ole mistään staattisesta tilasta.

Kyse on työläisluokan reservistä.

Täten työssäkäyvät eivät myöskään ole staattisessa luokassa sikäli että heillä on mahdollisuus nousta yläluokkaan - hyvin pieni "rehellisellä työllä ei rikastu", sillä niin järjestelmä on säädetty että ilman suurta rahaa suuriin ja merkittäviin valta- ja tuotantojärjestelmiin kun ei oikein pääse käsiksi.

Mutta johtuen kapitalismin välttämättömistä toimintamekanismeista on etenkin kriisin, eli laman tai taantuman aikaan suuri mahdollisuus joutua työttömäksi. Itse asiassa vaikka firmalla menisi hyvin, voit silti joutua työttömäksi.

Esim. Nokian Bochumin tehdas muutti Romaniaan, maksimoidakseen voittonsa ja miellyttääkseen osakkeenomistajiaan johtuiko tämä siitä että firma oli tehnyt niin heikkoa tulosta?

EI, vaan itse asiassa firma teki niin hyvää tulosta että se olisi maksanut seuraavan 100 vuoden ajan työntekijöilleen palkat - PELKILLÄ VOITOILLAAN!

Joten ei pidä uskoa kapitalistia joka yrittää saada sinut ajattelemaan että verovaroilla maksettu vakuutus kansan valtaosalle olisi huono idea.

Se on hyvä idea.

Jos se purettaisi, ja kansalainen joutuisi näkemään että hänelle luvatut, työteliään pyrkyrin unelmat eivät ole määrätty toteutumaan kuin sattumanvaraisesti, hän joutuu näkemään asian toisen puolen.

Ajan myötä mitä enemmän kapitalisti saisi valtaa, sen enemmän hän voisi määrätä tahdin.

Hän voisi pudottaa palkkoja, hän voisi korvata työntekijöitä teknologialla, sillä vaihtoehtoina olisi rahattomuus mikä johtaisi automaattisesti itsensä sulkemiseen rahayhteiskunnan ulkopuolelle (tai sitten he jotka laittavat hanttiin joutuisivat turvautumaan rikollisuuteen tai muihin kyseenalaisiin pakkokeinoihin) tai sitten palkkaorjana toimiminen kapitalistin voiton kartuttamiseksi, ja parhaassa tapauksessa jonkinlaisen osan siitä saamiseksi.

Aikoinaan porvari keksi että hän tekee itse hyödykkeen, ja saa siitä x määrän rahaa, ja sitten hän ostaa toiselta porvarilta hyödykkeen joka maksaa x määrän rahaa, hän ei juuri pääsisi rikastumaan.

Mutta sitten keksittiinkin että otetaan käyttöön ihmismassa, ja annetaan heidän käyttää tuotantovälineitä (joita ei voisi muuten käyttää siinä mittakaavassa) jolloin voitot maksimoituvat tuotannon kautta ja tämä ihmismassa puolestaan saa murto-osan näistä voitoista, toiset enemmän toiset vähemmän.

Jos keskitysleireissä kapot saivat hieman valtaa ylitse muiden vankien, se kelpasi heille, vaikka se päättyi siihen että he olivat niitä jotka menivät viimeisenä kaasukammioon, ja sulkivat oven perässään. Samalla tavoin esimiesasemassa oleville kaitsijoille annetaan hieman suurempaa korvausta tottelevaisuudesta "vastuusta".

Jo nyt McDonalds voisi potkia ison osan työntekijöitään pois, sillä heidät on mahdollista korvata robottiteknologialla - hyvästit tuhansille ns. halpapaikkatyöntekijöille. Mutta tuon firman etuna on se, että se kuitenkin edes pinnallisesti välittää maineestaan eettisenä pikaruokalana. Se on hyvä esimerkki kapitalismin korrektoinnista jota Täydellinen Järjestelmä kannattaa; kapitalisti toimii kansan eduksi, kuten hevonen joka tuodaan kärryjen etupuolelle, sen sijaan että se olisi takapuolella ja sitä yritettäisi saada toimimaan. 

Kuulin erään sanoneen, että paras yhteiskunta on se jossa nimeonmaan ei tarvitse tehdä työtä - totta, mutta se ei ole vileä mahdollinen.

Joten kansalaispalkka olisi ihanne, kiinteä kansalaisen tuki, vakuutus ja neuvotteluapu luokkasodassa, jotta palkkaorjuus voidaan jättää negatiiviseksi kehitysvaiheeksi joka haihtuu pois väkisinkin olosuhteiden muuttuessa. Tämä on se tuki, jolla valtio osoittaa olevansa ehdoton kansallisvaltio - ja kansallisvaltio meinaa nimenomaan valtiota joka on kansalaisen puolella!

Edellä moitin työvoimatoimistoa, ja pidänkin sitä ehdottomasti ensimmäisenä joka on leikkauslistalla. Se ei saa aikaan mitään hyvää. Sen ja sen päätösten takana on tuet - sinun täytyy olla heidän asiakas ja kyykkyhyppiä heidän pillinsä mukaan tai saat sanktiota ja koko elämäsi riippuu siitä kiinni (mitä tulee talouteen). Mitä saat vastapalkaksi? Et mitään. Ei työvoimatoimistosta kukaan saa työtä, paitsi ehkä sellaista paskahommaa mihin hullukaan ei hakisi tai jos siellä on hyvä paikka, se menee tietysti heti (yhtä hyvin voit vaikkapa lotota). Kyseinen toimisto on korvattava ja supistettava, tai sitten se on täydellisesti päivitettävä palvelemaan kansalaista joka on sen asiakas, eikä suinkaan orja. Tällöin asiakaspalvelusta tulee ratkaiseva tekijä koko laitoksen olemassaolon oikeutuksen suhteen.

Mieti seuraavaa: Yhä enenevissä määrin kaikkien tukien haut suoritetaan paperilla, siten ettei enää mennä paikan päälle. Se on tietysti hyvä, ihmisiä joilla ei välttämättä ole varaa edes bussilippuun, ei voida odottaa suorittavan matkaa. Sekä se tietysti kätevöittää muutenkin asioita. Mutta varjopuolena on se, että asiakkaat korvataan papereilla ja numeroilla. Tämä merkitsee sitä että avuntarvitsijat entisestään depersonoidaan ja heidän ihmisyytensä vähenee, jolloin enää sellainen asia kuin inhimillinen lämpö ja myötätunto ei pääse enää häiritsemään; kyse on paperihommista.

Hierarkia ei ole paha asia. Se on parhaimmillaan jotain mikä on hyvin käytännöllistä. Mutta ylimpänä hierarkiassa tulisi olla hänen joka palvelee muita parhaiten, ei hän jota palvellaan eniten. Miten sitten työvoimapolitiikka hoitaa tämän puolen, on että he jotka ylhäällä ovat vastuussa päätöksistä, sälyttävät ne alempana olevien hoidettaviksi, jolloin työväki käännetään itseään vastaan. Työvoimatyöntekijä joka ei ole normaalia duunaria kummallisempi, nyt kiusaa toista duunaria (työtön on vain työläinen reservissä).

Ja nyt, tässä on vielä se mitä otsikko meinasi - hyi hyi sinua jos skippasit tekstin! Mutta jos luit tekstin, sait lahjaksi tietämyksen joka auttaa sinua ja muita voittamaan sortosodan.

Vaan tässä vastaus "arvoitukseen":

"Käyttämättä jääneestä toimeentulotuesta koitui kunnille ja valtiolle pari vuotta sitten arviolta yli 600 miljoonan euron säästöt. Synkeimpien [realististen] tulkintojen mukaan tämä saattaa osaltaan selittää, miksi haku on luotu niin hankalaksi." [lisäys hakasulkeissa minun]
Meidän on otettava valta takaisin, meidän on otettava se takaisin kansalle!

Ei kommentteja: