tiistai 18. maaliskuuta 2014

Piru On Irti Ukrainassa, Kohta Myös Täällä

Putin puhui Venäjän parlamentille


Hän käytti puheen alkuosan Krimin historian läpikäyntiin. Hänen mukaansa Krim luovutettiin Neuvostoliiton hajoamisen kynnyksellä laittomasti ja kansaa kuulematta pois Venäjältä.
- Kuuluimme kerran yhteen suureen valtioon, Neuvostoliittoon.
Mitä tämä tarkoittaa?

Sitä, että aiemmat kirjoitukseni ovat ikävä kyllä nyt osoittautumassa totisiksi varoituksiksi; Putin meinaa liittää neuvostoliiton valloittamat maat takaisin Venäjään, aivan kuten Hitler toimi (pitkällinen sotavoimien kasvatus, sitten toimiminen "vieraassa maassa olevan oman kansan suojaksi" ja lopulta kyseisen maan valtaaminen sodalla).

"Hän käytti puheen alkuosan Krimin historian läpikäyntiin. Hänen mukaansa Krim luovutettiin Neuvostoliiton hajoamisen kynnyksellä laittomasti ja kansaa kuulematta pois Venäjältä.- Kuuluimme kerran yhteen suureen valtioon, Neuvostoliittoon." 

Tahtoisin muistuttaa, että me myös joskus kuuluimme Venäjään, eikä täten ole ihme että rajamme takana on käyty sotaharjoituksia ja sinne on mobilisoitu joukot jotka ovat valmiita tulemaan tänne seuraavaksi.

Todellakin, mitkä ovat meidän vaihtoehtomme enää?

Siitä saa viitteen seuraavasta.

Kohudosentti Krimillä: "Ukrainaa ei ole enää olemassa"


Bäckman uskoo Krimin äänestyksen vaikuttavan myös Suomen ulkopoliittiseen tulevaisuuteen.
-  Kaikki mitä Venäjällä tapahtuu, muuttaa myös Suomen suuntaa. Ihmiset ovat Suomessa ymmärtäneet, että Natoon liittyminen alkaa olla poissuljettu vaihtoehto. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Krimin tapahtumat ovat viimeinen niitti Suomen Nato-jäsenyydelle.
- Nyt ymmärretään, että Venäjä on maailmanpolitiikassa täysin suvereeni.
Bäckman myös muistuttaa, että Venäjän sotilasdoktriinin mukaan Naton laajeneminen Venäjän rajoille on maalle sotilaallinen uhka.
- Joten Naton laajeneminen Suomeen olisi Venäjälle sotilaallinen uhka, johon Venäjä myös reagoisi sotilaallisesti.

Vaihtoehtoina on joko olla Ukraina, joka viedään pala palalta, kuin lapsi jolta viedään tasku kerrallaan karkit - toiminta minkä vuoksi uuden, potentiaalisen uhrin olisi välttämätöntä reagoida puolustustaan kohentaen ja omaa itsesäilytysvaistonsa kunnioittaen.

Toinen vaihtoehto on se, että kiusaaja suuttuu kun sille antauduta vapaaehtoisesti, mutta se on sitten kiusaajan ongelmana.

Ei siltikään yksi Venäjä voi voittaa muuta maailmaa, ja mitä nopeammin muu maailma tajuaa tämän, sen nopeammin tämä loppuu. Mutta jokainen valloitettu alue on myös uusi jalansija Putinille; pirulle joka on nyt irti.

Minä sanon, että myös Putinin on vittumaista olla kolmannessa maailmansodassa asetelmassa maailma vs. Putin, ihan yhtälailla kuin pienempien on sangen turhauttavaa olla yksin Venäjää vastaan. Tämä ei ole mikään mielipide, tai makukysymys; tämä on matematiikkaa.

Tätä kirjoitusta viimeistellessä sodan ensimmäiset laukaukset on ammuttu:

Ukrainalaisia sotilaita kohti ammuttu


Entä mitä tämä tarkoittaa?

Huonot uutiset: Tämä luultavasti sytyttää sodan, joka jo käytännössä on laitettu alulle kun ensimmäiset venäläiset kävelivät vieraan maan kamaralle ilman lupaa (katso tämä kirjoitus).
Hyvät uutiset: Tämä kaiken järjen mukaan herättää muun maailman, ja laittaa kovan kovaa vasten. Näin ollen Venäjän "napsitaan naapurit yksi kerrallaan"-taktiikka ns. kusee.

Nyt, on syytä tietää, että se historialla on pirullinen taipumus toistaa itseään, ja kukaan joka ei ota sitä vakavissaan ei tule koskaan, milloinkaan välttymään sen täysin säälimättömältä rangaistukselta; NATO ja ulkovallat ovat ihan yhtä välinpitämättömiä kuin olivat silloin kun Aatu naureskeli ulkovalloille ja meni päättäväisesti eteenpäin. Ei todellakaan ole hyvä merkki jos sellainen yhteistyökumppani kuin Ukraina voidaan ottaa tuosta noin vaan, ja ainoa mitä siitä saa on sapiskaa "me annetaan teille pakotteita".

On hyvä muistaa, että vielä jokunen päivä sitten - ennen kun Venäjä alkoi ammuskella ukrainalaisia - oli tehty tämä sopimus:

Ukraina: Venäjä ja Ukraina sopivat pidättäytyvänsä sotatoimista Krimillä

Tässä toimintamallissa voidaan sanoa olevan "historian siipien havinaa".

Mihin tilanne on kehitymässä on siis seuraava: Putin on nyt sillä tiellä, että kaikki merkit osoittaa että hän kunnioittaa vain ja ainoastaan voimaa joka on vielä suurempi kuin hänen. Tästä syystä jää enää sellaiset vaihtoehdot joissa esim. Putinin pysäyttäminen edellyttää uhata Venäjää tämän nukettamisella tasangoksi tai antamalla pakotteita, kuten kaikkien kauppasuhteiden päättämistä Venäjään, ja maan saattamista nälänhädän partaalle sekä sen rikkaiden radikaaliin köyhtymiseen. Minkäänlaista armoa tai sääliä ei saa tai tule tuntea. Kaikki sivistynyt ja optimistinen pöytäkeskustelu on nyt unohdettava, ainakin jos toinen osapuoli on tehnyt sen ensin, ja tavoittelee asettaan. - Tämä epäilemättä on erittäin epätoivottava, äärimmäinen ratkaisu, johon toivon mukaan ei tarvitse edetä. (Pitää myös muistaa, että ne venäläiset jotka jo valmiiksi ovat Putinia vastaan luultavasti ovat valmiimpia kuin koskaan tekemään sen, minkä ukranailaiset tekivät omalle tyrannilleen. Mutta kuka voisi auttaa heitä?)

Ei kommentteja: