keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pieni Vinkki Jyrki Kataiselle


Katainen pelotteli: Rahat eivät riitä vanhuksille


Ja miten paljon juuri Sinun johdollasi, Jyrki Katainen, hakattiin ulkomaille valtion rahoja?

Nyt, kun laitat ensimmäiset asiat ensimmäiksi, mikä tarkoittaa omien kansalaisten hyvinvointiyhteiskuntaan panostamista, ja alhaalta ylöspäin rakennettuvaa yhteiskuntaa, niin tällöin tälläisiä murheita ei olisi.

Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin tukipaketit ovat melkoisen huono sijoitus muutenkin, sillä niistä koituvilla laskuilla on paha tapa pompsahtaa: 


Eikä myöskään pidä luulla että nämä Kreikalle menneet rahat olisivat suoranaisesti auttaneet helleeni-kansaa, vaan kyllä heitä autettiin auttamalla pankkeja jotka eivät pystyneet enää edes pelaamaan omaa peliään (kapitalismissa pankki ryöstää kansalaisen, eikä päinvastoin).

Kreikka-tuki menee Suomen ERVV-potista, jonka eduskunta on jo aiemmin hyväksynyt.
Viiden miljardin euron uuden riskin hyväksyminen Kreikassa olisi eduskunnalle paha rasti. Moista mälliä olisi tuskallista selittää äänestäjille, vaikka summa meneekin Suomen jo vahvistetusta maksuosuudesta.
Suomi on sitoutunut ERVV:ssä kaikkiaan 14 miljardin takausvastuisiin sekä korkokuluihin, jotka voivat nostaa kokonaisvastuut 18,2 miljardiin euroon. Rahasta on tähän mennessä käytetty 2,1 miljardia euroa Portugalin ja Irlannin lainaohjelmiin.

Taitaa olla niin, että jos hallituksemme johto olisi tässä asiassa (vanhukset&al.) palokunta, niin sen motto olisi:

"Mitä sitä suotta enää lähtemään, näyttää siltä että taitaa kohta alkaa satamaankin".

- Ja niinhän nuo vanhuksetkin ovat muuta väestöä nopeammin luontaista poistumaa.

Summa summarum: Tukipaketit ovat hyvä esimerkki kapitalistisen yhteiskunnan tavasta toimia: ryöstetään tavalliselta kansalta, ja annetaan rikkaille. Rikkaiden toimesta. Kansainvälinen hyvä veli-kerho.


Ei kommentteja: