keskiviikko 15. elokuuta 2012

Mannerheimia, Huomiohuorausta ja Aktivisminarsismia

Simpanssinaaraat "kutema-aikana" joko läpsäisevät urosta poskelle, tai näyttävät tälle rintojaan. Mutta minä en  siltikään oikein koskaan ole ymmärtänyt tätä mielenosoitustapaa. Mikä naisen logiikka sanelee sen, että kukaan mies olisi pahoillaan jostain, jos häntä "rankaistaan" näyttämällä tissit? Noh, ehkä Fundamentissakin esittämäni "aktivisminarsismi" lienee se todennäköisin selitys, kaikesta saadaan pätevä syy olla huomion keskipisteenä. Väliin huudellut iskulauseet ovat kuin mauste, ja sellaiseen lukeutuu myöskin julkilausumat kuten vaikkapa: "Miehet esineellistävät naista, katsomalla näiden alastonkuvia".

Aiheesta kirjoitin aiemminkin, ja nyt siitä on sanottava uudestaan:

Paljasrintaiset naiset osoittivat mieltään Venäjän suurlähetystön edustalla


Mutta tämä ei ole ainoa viikon juttu jossa tämä "mielenkiintoinen" käytösmalli toistuu.

Kommunistinen propaganda- ja uutistoimisto YLE on tuottanut verovaroillamme elokuvan Mannerheimista.

Kyseisessä elokuvassa marskia näyttelee afrikkalainen mieshenkilö, kansankielellä sanoen neekeri. Tai jos kyseessä on suomalainen henkilö, pitäisi varmaankin käyttää termiä "afrosuomalainen"?


HS: Hän esittää Ylen Mannerheimia - katso kuva


Oh come on kommunistinen YLE! Eihän tuo nyt ole vielä mitään, vaan Mannerheimista olisi vielä tuon lisäksi pitänyt tehdä nainen, ja mielellään myöskin lesbo, sillä vasta sitten oltaisi voitu sanoa olevansa suvaitsevaisuuden asialla. Ja jos musta lesbo ei ole vielä kyllin, niin ehkä taustalla voisi olla se, että se oli joskus mies. Miten raikkaan emansipatorinen käänne! 

Vaan mitä tuon oli tarkoitus olla?

Onko se huonoa huumoria?

Onko se huonoa elokuvantekotaitoa, ettei päähenkilö edes muistuta kuvattavaa henkilöä?

Vai onko se vain suvaitsevaisuuden teko?

On. Jos aiemmin media on kieltäytynyt "hyvään tapaan" vedoten kertomasta uutisissa että onko esim. raiskauksen tekijä ulkomaalainen, tai muu kuin valkoinen, niin ilmeisesti tämä on sille jatkumoa. Odotetaan vaan kunnes poliisia kielletään syyllistä epäillessä profiloimasta (esim. uhrilta tuntomerkkejä kysyttäessä) epäiltyä muuksi kuin valkoiseksi. Ihan varmuuden vuoksi.

Tämä on myös hyvin ominainen huomiohuoraus, jossa pelin ideana on "Sainpas sinut"-peli, jossa ensiksi haetaan huomiota mahdollisimman halvalla tavalla, ja lopuksi se kuitataan syyttämällä epäkohtaan puuttujia. Tässä ei ole mitään uutta kun kyse on viherpunaisesta suvaitsevaisuudesta (odottakaa viherpunaisten pöyristyneitä kommentteja leffan saamista reaktioista, ja todetkaa Fundamentin olleen jälleen oikeassa).

Mutta ironiapisteet kyllä YLE saa siitä, että he riistivät afrikkalaista halpaa näyttelijätyövoimaa kuten kunnon tuplastandardeilla pelailijat ikään. 

Vaan eräs facebook-kaverini ehdotti, että minähän voisin vastapainoksi  tehdä elokuvan jossa joku KKK-mies esittää Martin Luther Kingia. 

Rupesinkin jo pohtimaan näyttelijähakemusta: "Haemme puhdasta, ja luottettavan arjalaisen rodun edustajaa Martin Luther Kingin rooliin."

No mutta! Kuulostipas se "rasssissmilta".

Mutta koska en ala nyt elokuvia tekemään, niin kyllä minulla toki vastaus löytyy tähän, hieman edellistä ideaa noudattaen vieläpä.

Nokituksena valtionpäämiesten pimppauksesta ("pun intended") otetaankin sitten erään suuren valtion johtohahmo, ja laitetaan hänetkin - tasa-arvon nimissä - uuteen kuosiin.

Tämähän oli jo wanha:Carl Gustaf Emil Manneriheim!

Mutta meidän vastineemme on tässä:

Barack Hussein Obama II !


Problem? -_^Ei kommentteja: