sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Koronavirus - vaarallinen vitsaus vaiko vain julma vitsi?

Tammisunnuntainen, vuoden 2020 avaus ja johdanto

Avataanpa hieman poikkeuksellisesti vuoden 2020 blogikausi nyt näin sunnuntaina - tammisunnuntaina nimenomaan.

Aiheeksi lätkäistään ajankohtaisaihe, mutta ennen kun menemme siihen, niin pari johdannollista sanaa.

Tämä kirjoitus pääasiassa koostuu nyt twiiteistä, sillä allekirjoittaneelle kävi haaveri, jossa hän onnistui kaatumaan mutaan yms. arvaamattomaan alustaan siinä määrin ryskeellä, että sairaalareissuhan siitä tuli. Mikä osuvinta (heh!) koska olkapää ei vain mennyt sijoiltaan, vaan myös murtui useista kohdista, meni allekirjoittanut leikkaukseen ns. pikavauhtia, ja viettikin näin ollen syntymäpäivänsä leikkauspöydällä ja narkoosipöllyissään. (Vaikka varsinainen laskeutuminen tapahtui kissan refleksit omaavalle allekirjoittaneellenne siten, että otettiin käsillä vastaan ja saatiin kaupan päälle kunnon asfaltti-ihottumakin vielä, niin alusta se sitten otti ja luisti, jolloin laskeutuminen tapahtui olkapäälleen).



Näin ollen käsi ei oikein kestä pitkiä kirjoitussessioita, eikä fysioterapeuttikaan sitä suositellut (jo kevyt ruuanlaitto, hiirenkäyttö sun muu sen verran ilkeän tunteen aikaiseksi, että kevyesti mennään - tulossa on kuitenkin esim. viimeisteltyjä, pidempiä arkistokirjoituksia, muuten otetaan iisimmin).

Ja vielä sellainen juttu, että Fundamentti täyttää tänä vuonna 10 vuotta (mihin tämä aika menee?!), niin katsotaanko keksitäänkö jotain juhlallisuuksia - jos lukija on ollut alusta alkaen mukana, niin iso kiitos!

Vaan nyt itse aiheeseen.

Koronavirus ja kolme lähestymistapaa 


Tätä tapausta voidaan lähestyä kolmesta näkökulmasta, jotka ovat salaliittoteoria (valtiolta karannut biologinen ase), vitsaus (yliluonnollinen alkuperä) ja maltillinen, jossa pyritään katsomaan asiaa hypen läpi.

Salaliitto



Vitsaus



Maltillinen näkökulma








Summa summarum

On mahdotonta sanoa vielä tässä vaiheessa, että mistä tässä on kyse. Mutta ainakin tällä hetkellä koko tapaus tuntuu vastaavanlaiselta hypetykseltä kuin sikaflunssa, joka lopulta hyödytti vain lääketeollisuutta - ja kuten allekirjoittanut senkin kohdalla ounasteli, oli itse rokote vaarallisempi kuin itse tauti. Tätä ns. maltillista näkökulmaa vahvistaa myöskin se, että kuolleisuus on melkoisen matalalla, jos sen vaikkapa suhteuttaa ihan normaalin flunssan ja influenssan vaatimiin uhreihin - nuoret toipuvat tästäkin, mutta ryhmät ovat kovilla. Mikä tässä on siis niin uutta ja vaarallista?


Ei kommentteja: