tiistai 18. elokuuta 2015

Ruoan Hintain Alennus On Tärkeä Opetus Kapitalismista


S-ryhmä halpuuttaa taas: Yli 400 tuotteen hinta alenee


Prismojen hinta-ale Tampereella: Kolajuomista ja grillibroilerista puolet pois


Ruokakaupan hintakilpailu kiihtyy - satojen eurojen säästö ruokalaskussa


Jari Korkki: Väärin halpuutettu


Mitä tämä osoitti, oli sen oikeistolaiskapitalistisen valheen, että verot ovat ongelma, vaikka ne ovatkin vasta sekundäärinen ongelma - niitä tarvitaan, mutta niiden kanssa ei saa mennä yli laidan - sillä verotushan tapahtuu prosentuaalisesti, mikä taas merkitsee siis sitä, että se on aina riippuvainen muusta kuin itsestään.

Näin ollen, kapitalisti joka hinnoittelee tuotteensa miten sattuu, voi syyttää verotusta, vaikka syynä onkin hänen oma ahneutensa. Duopoli on hyvä esimerkki kapitalismin toimivuudesta, siitä miten kapitalismi ei oikeasti kannata vapaata kilpailua tai edes perustu sille, vaan siihen, että rikas kapitalisti rikastuu syöden kilpailun, lopulta karaten hallitsemaan markkinoita. Näin ollen, koska kapitalismissa raha ja omistaminen on kaikkein pääasia, on myös raha tällöin valtaa, jolloin lonkerot voidaan ulottaa päättäjiin, jotka sitten puolestaan turvaavat "kilpailun". (Toinen valhe on se, että koska työläiselle tarjotaan muutkin kuin orjan olot, ovat he näin ollen "liian kalliita"ja siksi muka ruoka maksaa - valheita! Ja helposti haistettavia kapitalistin yrityksiä kääntää asiat päälaelleen, ja piilottaa se todellinen syy, eli oma ahneus).

Esim. Lidlin edustajan mukaan ruokaa voitaisi myydä paljon edullisemmin, mutta koska duopolin edustajat, S- ja K-ryhmät pitää yllä korkeita hintoja, pitää mennä vallitsevan tilanteen mukaan.

Onkin ymmärrettävä, että korkeat hinnat ovat etenkin duopolin hallitsemassa maassa suorastaan teatraaliset, sillä K- ja S-ryhmittymien kohdalla kyse on ei vain yrityksistä, vaan jopa superyrityksistä, jolloin he näin ollen toimivat myös omana tukku- ja maahantuontiyrityksenään, mikä saa aikaan luontaisena seurauksena markkinoiden dominaation.

Lue myös:

20 syytä, miksi ruoka maksaa Suomessa liikaa

On kuitenkin sanottava, että se mitä nämä nyt tekivät, ilmeisesti kovan paineen alaisena, oli kuitenkin hyvä teko, sitä ei voida kiistää. Samalla sitten on katsottava että valtio ei ala tapansa mukaan sekoilemaan, ja keksimään että nyt sitten niitä veroja voidaan nostaa "hyvällä syyllä". Tietysti herää kysymys, että olisiko näin käynyt, jos kansa ei olisi älähtänyt?

Oikeasti vapaa kilpailu on hyvä asia, ja tällöin meidän on päästävä irti niin kapitalismin, kuin kuritus-sosialisminkin (holhous ja monopolisointi - jälkimmäinen on vasemmistolainen vastine oikeistolaiseen, eli kapitalistiseen kartelliin - on hyvä jos on kansallinen vaihtoehto, mutta se lakkaa olemasta hyvä heti kun kaikki muu kielletään. Puhun nyt esim. Alkosta.) ikeestä.

Ei kommentteja: