Niin sanoi kommunisti, kuin myöskin ammattikapitalistit.
On selvää että päällämme on jälleen yksi sen kriisi, sen sisäänrakennettu ominaisuus, joka tulee takaisin.
Se vain että lopulta se on mahdotonta, sillä kapitalismin tila loppuu, sen moottori ajetaan loppuun ja/tai siltä loppuu polttoaine.
Itse olen sanonut että tämä sama kirjaimellinen hullunmylly jatkaa rouhimistaan, kunnes se ei enää voi.
Tilanne on vähän kuin oli presidentinvaaleissa - piti valita kahdesta myrkystä.
Joko noustaan hieman että voidaan taas läsähtää, tai sitten romahdus tapahtuu kokonaan.
Jälkimmäisessä tapauksessa etuna olisi, tietysti todennäköisen melko pahan kriisitilanteen jälkeen, että uutta järjestelmää voitaisi rakentaa kun entinen on tuhoontunut. Pahimmalta kriisiltä vältyttäisi jos järjestelmä olisi jo valmiina (Täydellinen Järjestelmä) johon voitaisi siirtyä suoraan ennen pahinta kivipohjan tavoittamista.
Sen sijaan. Katsotaan mitä on tapahtunut, ja jokainen päätelköön itse.
Ensinäkin pääoman keskittymisen hyvä esimerkki on siinä miten sähkölaskut ovat nousseet törkeän paljon, tai itse asiassa siirtomaksut (60%) ja mitä me saamme siitä? Emme mitään, suuret pomot saavat huippupalkkionsa!
Vastaavaa tapahtuu myös isommassa mittakaavassa.
Se 2000-luvun draama, kun pankit ryöstävät kansalaisia, eikä kansalaiset pankkeja.
Samalla rahaeliitti evolvoituu entisestään keskusjohtoiseksi suurvallaksi, liittovaltioksi, kun kehitys on väärä.
Angela Merkel tuli ulos: suunnitelmana EU:n liittovaltio
Arviot joita Fundamentti on esittänyt, ovat olleet samat, kuin mitkä on olleet päättäjien suunnitelmat.
Joillekin se on NWO, itse en siihen usko, vaan siihen miten kaikki on kiinni järjestelmistä jolloin monien näennäinen hyvä toiminta niiden sisällä voi olla lähes täysin tehotonta, samalla kun järjestelmän hyötyjät taas saavat puoliautomaattisesti haluamansa.
Kansallisvaltioiden katoaminen on myös näiden päämääränä, tällöin internationalistiset, itkeväsydämisen maailmanparantajat voivat kysyä itseltään: mihin sitten pakolaiset laitetaan, jos on vain yksi kelvoton maa, joka on syönyt pienet ja itsenäiset valtiot?
Nyt, tehdäänpä pieni tilannekatsaus.
Jokainen varmasti tietää tai muistaa sen, että 80-luvulla lainoja jaeltiin varsin avokätisesti.
Se oli sitä legendaarista "kultaista kahdeksankymmenenlukua" se.
Koska valtaosa kansasta on autuaan tietämätön Täydellisen Järjestelmän periaatteista, ja oli myöskin silloin, niin siitä syystä historian tapa toistaa itseään ei ole odotettavissa keskiluokkaisessa pilvessä eläneille. Vaikka esim.kapitalismin tapa toimia on hyvin säännönmukainen, nousu ja lasku. Ja vaikka tuo prosessi kuulostaakin ehkä veikeältä keinumiselta, niin se ei ole sitä, vaan matkalla moni putoaa pois. Aivan kuten kävi silloin kun kultaisen 80-luvun lopetti lyijynraskas 90-luku, ja lama, jolloin moni keinui enää hirressä, koska oli huomannut että kulta-aika ei ollutkaan alkanut, mutta velkaa oli senkin edestä.
Silloin Suomea muuten johti kapitalistipuolue, eli Kokoomus. Heiltä kannattaakin kysyä mitä mieltä he ovat ikuisesta ja rajattomasta talouskasvusta "jota ei kannata hillitä" esim. hyvinvointivaltiota ylläpitävin rajoituksin. Voit tuon kysymyksen jälkeen huomata sen ahdistavan seikan, että kansanlaivaamme ohjaavat lapsukaiset, jotka luulevat ohjastavansa sitä kohti satumaata.
Mitä tämä pohjustus koski, on se tosiasia että jos 80-luvulla kapitalismien pyhät organisaatiot, temppelit alttareineen, eli pankit jakoivat paljon lainoja, on viimeiset vuodet sama meno jatkunut kansainvälisellä tasolla.
Nyt meillä on ylivelkaantuneita valtioita, aina länsimaisista sivistysvaltioista Afrikan vastaaviin.
Huomattavaa on, että vaikka siellä lainapääomat olisikin maksettu, jatkuu siitä huolimatta lainakierre.
Miksi pankit sitten tekevät näin?
Siksi että se on heidän toimintansa edellytys. Pankkien toiminta muistuttaa kapitalistisen keskittymisjärjelmän vuoksi ns. pyramidihuijausta. Tästä samasta syystä heidän täytyy myydä lainoja. Samalla kun asiakkaat ovat yhä maksukyvyttömämpiä.
Eräs tälle kapitalistiselle järjestelmälle ominainen piirre onkin virtuaaliraha.
Der Spiegelin (50/2011) ja järjestelypankki BIS:n tilastojen mukaan sen suuruus on 700 biljoonan dollarin suuruusluokkaa. (Maailman BKT on 70 biljoonaa dollaria)
Raha jota on, mutta jota ei ole ollut olemassakaan.
Hieman sama jos menisit kioskille, ja sanoisit että saat lottovoiton ensiviikolla, ja maksat ostoksesi siitä - korkoineen.
Sitten jos et saa sitä, niin toistat vain saman.
Kioskin pitäjälle se sopisi myös, sillä se toimisi samoin tavarantoimittajiensa ynnä muiden kanssa.
Tämä ei ole tarina Hölmölän kylästä, vaan meidän maailmastamme.
Vielä pieni esimerkki, tuosta kioskiesimerkistä jatkettuna, mutta hieman toisesta aspektista.
Otetaan pohjalle sen lisänä tämä uutinen, joka liittyy niin pikkukauppoihin, kioskeihin yms:
Pienet kaupat menettävät - isot kaupat jylläävät
Miksi näin?
Koska kapitalismissa suuret ja rikkaat voivat ostaa paljon ja täten, he voivat myös saada tuon myyntisatsin halvemmalla.
Pienillä tätä mahdollisuutta ei ole vaan hypermarketit ovat halvempia jo kun tukut.
Esim. LIDL onnistuu taas kilpailuttamis-strategialla, jossa se ostaa aina noin puoleksi vuodeksi tai vastaavaksi ajaksi kerrallaan määrätyn toimittajan tuotteita. Joten kun määrätty aika on kulunut, se kilpailuttaa uudestaan alihankkijoitaan ja ottaa jälleen edullisimman diilin.
Ja koska se on pieni kauppa, mutta suuri ketju, se voi myös ostaa kerralla paljon.
Tästä syystä Täydellisen Järjestelmän, pääoman kansallisen levittymisen periaate, on erittäin tärkeä!
Vaan nyt takaisin pankkien pelleilyihin.
Siis jos siis näistä 700 bilj. taalasta pitäisi hävittää arvonalennuksina 60-90 %, ei EU:n tai IMF:n muutaman sadan miljardin "kapitalistiset toimeentulotuet" riitä alkuunkaan. Esim. Islannin pankkien konkurssissa katosi velkapaperien arvosta 94%.
Nyt ei siis enää pankkien kohdalla kysytä "mitä seuraavaksi" vaan "milloin rysähtää".
Siispä se raha jota sinulla nyt on, on velkaa vaikka olisit sen kuinka mielestäsi ansainnut.
Elämme siis aikaa jolloin kaikki, yksityisistä aina valtioihin on kuormitettu velalla siihen pisteeseen että esim. suomalaisten vuosiansioista velkaa on 108%.
Eli kukaan ei oikeasti ansaitse mitään, vaan olemme saavuttaneet paradoksin jossa ansaitseminenkin on velkaa!
Kapitalismin ihmemaan USA:n ja EU:n josta aiotaan euroopan yhdysvaltoja (liittovaltio) sekä vielä Japanin velka on kokonaisuudessaan ei vain 100%, ei 200% vaan 300% niiden BKT:n suuruinen!
Täydellinen Järjestelmä on kannattanut kansallisyhteiskuntaa, joka rakennetaan ennemmin alhaalta ylöspäin.
Se meinaisi yksinkertaisesti sitä, että ennemmin kansallinen ostovoima pidettäisi voimissaan, ja niin kauan kun elämme kapitalismissa me varautuisimme kriisien varalta, hieman kuten Jaakob rikkaiden ja köyhien vuosien kanssa, jolloin Egyptistä tuli maa joka myi samalla kun muualla kärsittiin nälänhädästä. Mutta tiedä, mitä vähemmän valtiolla on itsenäisyyttä, sitä epätodennäköisemmin tälläinen järjestely onnistuisi.
Itse asiassa, jos meidät liitetään EU:n liittovaltioon, viimeisetkin mahdollisuudet tähän katoavat.
Esim. Täydellisen Järjestelmän kannattama kansalaispalkka on yksi lääke pitää ostovoima ylhäällä.
Mitä kapitalistinen järjestelmä tekee, on käytännössä täysin päinvastaista, se minimoi ostovoimaa ja syö loputtomasti resursseja samalla. Itse asiassa, Amerikassa niin suuryritykset kuin pankitkin luokitellaan "henkilöiksi", ja samalla myös henkilöt objektoidaan!
EU:n pelastamiseksi on heitetty oikeaa rahaa kansalaisilta (myös sinulta ja minulta) täysin hukkaan.
Oikeaa rahaa on palanut lähes maailman BKT:n verran tässä pelleilyssä.
Ja mitä me olemme siitä saaneet? Entisestään kaulalla kiristyvän köyden!
Esim. Amerikkalaisen tutkimuslaitos Grail Researchin mukaan vuonna 2009 mennessä oli pankkien ja yritysten ylläpitämiseen syydetty kansalaisten varoja 20 bilj. dollaria! JA mitä enemmän tätä jatkuu, sen ekspotentiaalisemmin tuo summa nousee. (Sen jälkeen tuo kolmen seuraavan vuoden ajan tuo summa oltiin tuhlattu 2-3 kertaisesti!)
Kapitalismin korrektion ainutlaatuinen ohjelma Täydellisessä Järjestelmässä merkitsee sitä, että teemme hyvin realistisen siirtymän pois kapitalistisesta järjestelmästä, hieman kuten purkaisimme kaikessa rauhassa aikapommia, jonka kanssa ei saa hosua tai täristä.
Nyt mitä on tehty, on se että tuon pommin räjähdysvoimaa ollaan lisätty, ja aika tuntuu juoksevan vieläkin nopeammin!
Sauli Niinistöllä suuri murhe: ”Nyt ovat isot asiat pelissä”
Me emme voi lisätä ostovoimaa köyhyyden ja säästöjen lisääntyessä. Vaan se on tie yhä paheneviin valtioiden alijäämiin, kulovalkean tavoin leviävään työttömyyteen ja talouden kasvun lopulliseen tyrehtymiseen.
Tämä todella saattaa olla kapitalismin loppusoittoa.
Ja kaikki mukaan kertosäkeessä...