Tästä on näemmä muodostumassa "pimeän triad lampaan asussa" -triologia. Nimittäin, se mikä on ollut jo hetken tiedettyä - jos ei muuten niin intuitiivisesti - on se, että uhriutujat ovat oikeasti kaikkea muuta - kuten tämä tutkimus asian todentaa.
Nyt. pointtina ei ole se, että jos joku on uhri, hän automaattisesti on paha ihminen tai/ja valehtelija. Pointtina on ne, jotka ovat liian heikkoja ja velttoja saavuttamaan pahuutensa maksimia, muutoin kuin naamioitumalla uhriksi ja täten heikentämällä oikeiden uhrien asemaa pitkässä juoksussa.
Tällaisia ovat näkyvimmin suvakit ja femakot.
Asia on tutkittu ja todeksi havaittu.
Eli, jo aiemmista teksteistä (tästä ja tästä) tutut teemat ovat taas pöydässä:
As you might imagine, the people who take advantage of false victimhood status are hardly reputable individuals. Ok et al. propose that their underlying personalities reflect the so-called ”Dark Triad” traits of psychopathy (lack of empathy and morals), Machiavellianism (tendency to exploit others), and narcissism (grandiosity and self-promotion). These individuals “guilelessly deploy a range of manipulative strategies for personal gain” through what the authors refer to as “victim signaling."
What’s important to understand about the theoretical background behind the idea of false victims is that these are not actual victims of anything. To convince other people of what they "deserve," they need to portray themselves as honest, trustworthy, and highly moral because otherwise, you would see right through them (hence the term “virtuous victim”). Those high in the Dark Triad traits combine the signals that they’re victims with signals that they’re virtuous and do so in a callous and manipulative manner.
The other piece of the virtuous victim equation involves what the authors call “virtue signaling,” or sending the message to others that you are a moral individual. To measure this quality, Ok et al. used an established measure of “moral identity symbolization,” in which participants read a set of nine positive morality-related traits (e.g. honesty) and imagined how a person who had these qualities would think, feel, and behave. People high in virtue signaling, then, would agree with statements such as “I often buy products that communicate the fact that I have these characteristics.”
Summa summarum
Pahat ihmiset uhrituvat, sillä se on hyvesignaloimisen lisäksi keino saada statuspisteistä, ja myöskin valtaa. Koko intersektionaalisuus perustuu omaan hierarkiaan, ja ajatukseen siitä, että "uhreilla" on "etuajo-oikeus" ja muiden on oltava hiljaa - tämä on puhtaasti vallantavoittelua ja muiden riisumista aseistaan. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään tasa-arvon kanssa, vaan se on puhtaasti vallantavoittelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti