maanantai 25. tammikuuta 2016

Tiesitkö Jo Tämän Harhautuksen?

Fundamentin retoriikka- ja logiikka-sarjan (aka. nartturetoriikka aka. häpäise & harhauta-sarja) aiemmassa osassa tarkastelimme naisten harjoittamaa, väärän dilemman käyttämistä kierona ja manipulatiivisena keinona saada toinen harhautettua keskustelussa hänelle epäedulliselle kannalle, on meillä nyt toinen vastaava metodi esittelyssä.

Tämän kertainen peli on puolestaan koostettu passiivis-aggressiivisuudesta, alentuvaisuudesta sekä epärehellisistä taustamotiiveista. Kyseinen peli kuuluu "ystävällinen tulitus"-pelin perheeseen.

Pelin nimi on siis huolitrollaus.

Siinä lyhyesti sanottuna vastapuoli on olevinaan puolellasi ja huolissaan sinusta sekä agendasi edistymisestä, mutta todellisuudessa tämä käärme käyttää tätä "ystävällistä tulitusta" surutta sinua ja asiaasi vastaan - useimmiten sellaista, joka harmittaa häntä itseään niin maan vietävästi.

Toinen suosittu variaatio on käytössä anonyymeillä foorumeilla, joissa nämä sontiaiset voivat nimimerkin vaihtelun suojissa tehdä saman peiteoperaation. Tällöin ideana on saada keskustelu pysähtymään, tai muuten häirityksi. Blogi tai muu vastaava ympäristö puolestaan on sellainen missä nämä uskottelevat sinun joutuvan hankaluuksiin, jos olet tiettyä mieltä ja tuot sen julki (tämä tosin voi pitää etenkin  Suomen kaltaisessa orwerll-landiassa kutinsa!)

Entä minkä muun funktion he haluavat saada aikaan tällä? Sen, että sinun pitäisi oitis lopettaa se mitä olet tekemässä, ja ottaa katuvaisena se takaisin mitä olet sanonut, sillä muuten maailma(si) tuhoutuu.

Niin nokkelaa, mutta niin läpinäkyvää.

Tämä kulkee Fundamentissa lähinnä naisten pelaamana pelinä, johon myös feministit osallistuvat, järjestelmällisen häpäisemiskampanjointinsa avulla, esim.

"Jos olet tuota mieltä, et saa koskaan naista"

(Näin voidaan sanoa jopa miehelle, joka ei aiemminkaan saanut naista! Eli kärry laitetaan juhdan eteen, kausaatio ja korrelaatio väärinpäin.)

Mutta sitä myöskin käytetään normaalina massakontrollin aseena, aina tarpeen tullen.

Esim.  Nyt kun maahanmuuttokysymys on ollut erittäin pinnalla ja sen myötä kansa on herännyt, on erittäin suuri todennnäköisyys törmätä tähän huolitrollaukseen.

Eräs mihin alllekirjoittanut on törmännyt on seuraava: "Etkö ole huolissasi turvallisuutesi puolesta, arvostellesi muslimeita?"

Tämä siis suvaitsevaiston edustajan suusta, mikä kyllä kuulostaa jo lähes itseironialta.

Vastauksena peliin voit aina kyseenalaistaa sen että onko toinen todellakin huolissaan, ja miksi hän yht'äkkiä nyt noin kiinnostuu siitä mikä on sinulle ja omalle vastapuolelleen hyväksi.

Toinen, aavistuksen myöskin passiivis-aggressiivinen tapa on vastata tähän tyyliin "ai jaa, älä nyt, ei kai?!" ja  jatkaa täysin entiseen tapaan. (Tämä voi saada aikaan spontaaneja raivokohtauksia).

Kaiken kaikkiaan voit vain sivuuttaa vastapuolen, sillä hänen osanottonsa keskusteluun on tuon myötä jo muutenkin argumentointivirheen ojaan karahtanutta, ja olet luultavasti selvinnyt keskustelusta voittajana. Pääasia ettet usko hänen valheitaan ja anna sen estää totuuden tulemista julki - ota kuitenkin huomioon  aiemmat varoitukset "orwell-landiasta".




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti