keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Terveys: Näin torjut kaamosmasennusta

 TIedätkö mitä yhteistä on seuraavilla yrteillä:
Ne kaikki ovat adaptogeenejä. Se tarkoittaa siis sitä, että ne ovat hieman kuin alkoholi (muttei sinne päinkään, vaikka niiden on raportoitu saaneen joitakin pilveen - etenkin ginsengin, joka oli jopa laitonta yhdessä kohtaa Suomessa), eli ne toimivat samalla "jos on kylmä, se lämmittää, ja jos on lämmin, se viilentää" -periaatteella. Samoin ne valmistavat kehoa erinäisille koetuksille, ja muutoksille.

Siitä pääsemmekin tämän kertaiseen aiheeseen, jossa on allekirjoittaneen oma kokemus kyseessä, jonka hän näin ajatteli jakaa yleiseksi hyödyksi. 

Allekirjoittanut on pitänyt sen jo useana vuonna loitolla nauttimalla yllä olevia, adaptogeenisia troppeja, perinteisen kiinalaisen lääketieteen suosittelemalla tavalla. Näistä mainittakoon ruusujuuri ja maca. Tuo Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen suosittelema tapa tarkoitti alunperin ginsengiä*, joka myöskin on adaptogeeni, joten periaate on sama näissä mainituissa rohdoissa. Mikäkö tuo kuuri sitten on? Yksinkertaisesti sellainen, että kun alkaa pimentyä, niin ottaa esim. kuukauden ajan päivittäin näitä rohtoja. Välillä täytyy pitää taukoa, ja sitten voi taas jatkaa kuureilua. Simpeliä ja toimii. Ja, se voi toimia yhä. Siksi tämä teksti (ja miksi et pistäisi tätä kirjanmerkkeihin, joista voit sitten ensikerran tullen tarkistaa?)

Gingsengin annostuksesta: Eli akuutti suositus on 5g ginsengiä puoleen litraan kiehautettuun veteen. Otetaan kolmasti päivässä. Koska tuoretta juurta ei luultavasti saa kukaan Suomessa, pitää tyytyä valmisteisiin. Allekirjoittanut käytti MyProteinilta hankittua ginseng-uutetta, jossa on suhteella 10:1 gingsengia. 1-3 päivässä kuukauden ajan. (Sivussa on voinut tulla otettua macaakin). Toinen suositeltava, melko raflaavasti nimetty ja kokonaisvaltainen tuote on firman oma monivitamiinivalmiste Alpha men - siinä on ginsegiä hieman mukana, ja montaa muuta mukavaa ainesta. Muuten taas adaptogeenien ottamisessa on nyrkkisääntönä juurikin kuuriluontoisuus, eli kolmisen viikkoa on se ihanne, jonka jälkeen ainakin viikon tauko. Allekirjoittanut itse veti kuukauden, sillä esim. MyPoteinin ginseng-purkki riittää juuri tämän kuurin ajaksi, jos 90 kpl:n purkista ottaa kolme per päivä.


Lisävinkki: Koodilla CHARLIE-R4QZ saat MyProteinista yllä mainittuja tuotteita -30% alennuksella. Hyödynnä se, jos siltä tuntuu - allekirjoittanut käyttää kyseisen firman tuotteita, ja voi suositella. Myöskin edellä olevista ns. hyveaineista on allekirjoittaneella myönteistä kokemusta. Toinen erinomainen paikka mistä voit sitä saada, on aasialaiset kaupat. Niissä on yleensä kelpo valikoima ginseng-tuotteita (niitä on tullut myös testattua, ja ovat oikein hyvä vaihtoehto, erityisesti ne "ampullit", jotka vedetään shottina).

HUOM! Postilakolla ei pitäisi olla näihin MyProteinin toimituksiin vaikutusta, sillä heidän tuotteensa on yksityisen kuljetusfirman toimittamia!
PS. Ginsengillä ja kofeiinilla on suotuisia yhteisvaikutuksia, aivan kuten myöskin kofeiinilla ja l-teaniinillä.

Ei kommentteja: