maanantai 1. huhtikuuta 2019

TIEDOTE: Sanoma Media Finland Oy on ostanut Fundamentin - lue tärkeä uudistusviesti

Maamme laadukkaimpiin ja luotettavimpiin mediataloihin kuuluva Sanoma Media Finland Oy (sen omistuksessa on myös suomalainen ykkösmedia, eli Helsingin Sanomat) on ostanut Fundamentti blogin 1.4.2019. Kauppahinta on salainen, mutta mitä siitä tiedetään, on että se tämän alan korkeimpia. 

Tämä tulee tuomaan muutamia muutoksia Fundamenttiin. Niin ulkoasun kuin myös sisällönkin kannalta.

Esim. Kriittisen naistutkimus -osion tilalle tulee, myös Suomen yliopistomaailmastakin tuttu ja täten huomattavasti poliittisesti korrektimpi, kriittinen miestutkimus. Feminismi-osio pysyy samana, joskin joitakin sen tekstjä tullaan poistamaan. Maskulismi-osio poistuu tarpeettomana, sillä miesten asian ajaminen ei ole tasa-arvoa, vaan haurasta ja toksista maskulismia, koska vain naisten asian ajaminen voi olla todellista tasa-arvoa. Myöskin samasta syystä joitakin muita osioita poistetaan kokonaan. Näihin lukeutuu mm. massakontrollia käsittelevä osio, sillä se ei yksinkertaisesti ole sopiva nykyiseen linjaan. Samaten kevennys-osio poistuu, koska huumori on patriarkaatin ase - vaarallinen sellainen - eikä muutenkaan sopiva tämän julkaisun uuteen lukija- ja kohderyhmälle, jotka eivät kykene sitä ymmärtämään.

Fundamentin nimi muuttuu alkuksi Fundamentti-lehdeksi. Tämä on siirtymävaiheen nimi, jotta muutos ei ole liian radikaali.  Myöhemmin nimeksi tulee Isoveljen Uutisviikko. Samalla allekirjoittaneen nimimerkki vaihdetaan muotoon O. R. Well.

Myöskin asu muuttuu, pois tästä jotenkin niin konservatiivisen yksivärisen ummehtuneesta, joksikin paljon uudenaikaisemmaksi. Se tulee olemaan sekoitus punaista ja vihreää, eli ruskeaa, sinne tänne sijoitelluin ruiskukinnoin, jotka tuovat mukavan sinisen lisän tuohon maanläheiseen väritykseen, joka symboloi myöskin uutta sisältöä.

Lukijan ei kuitenkaan tule pelästyä näistä uudistuksista, sillä progressiivisuus on aina hyvä asia. Lisäksi, on myös muistettava, että siksikään lukijan ei pidä nyt ajatella näitä liian pitkälle tai muutenkaan tehdä liian "omapäisiä" johtopäätöksiä, sillä me täällä Sanoma Mediassa teemme sen puolestasi. Riittää, että luet ja tottelet. Kaikki muu on näet rasismia, fasismia, unohtamatta tietenkään naisvihaa ja natsismia - et kai vain halua tulla tunnetuksi ihmisenä, joka ajattelee itse ja on kriittinen mediaa kohtaan, kuten rasisminatsifasismit, sen sijaan että olisit moderni ja avarakatseinen, sanalla sanoen hyvn, joka kavahtaa moista kuin ruttoa? (Allekirjoittaneen uusi työnantaja teki tämän hyvin selväksi muistiossaan, jonka otsake oli "ennen kun kirjoitat NPC-ilmoituksen" - NPC on lyhenne, jolla Sanoman väki kutsuu lukijakuntaansa - tämä ei ole mitenkään tavatanto, sillä niin tekee myöskin YLE, joka on tunnettu absoluuttisesta oikeudenkumaisuudestaan ja objektiivisuudestaan, mikä onkin vähittäisvaatimus jos puhutaan vastuullisesta, verovaroin kustannetusta mediasta).

Heti huomenna Fundamentti-lehti julkaisee ensimmäisen juttunsa. Kyseessä on vieraskynä-juttu, joten allekirjoiittanut ei itse kirjoita sitä, vaan antaa Fundamentti-blogin uuden linjan mukaisesti etuajo-oikeuden Åbo Akademin vierailevalle, naistutkimuksen opiskelijattarelle, Meiram-Viima Pääkköselle*. Jutussa hän kertoo pohdintojaan siitä, miten voi parantua valkoisesta heteromiehuudestaan, etenkin jos alistava yhteiskunta ei ole verovaroin kustantanut keinoa vaihtaa sukupuoltaan kirurgisesti tai edes avittaa sitä elämäneliksiirillä: estrogeenillä. 

 (*Nyt, vaikka lukija voi pitää hieman omituisena sitä, että miten muka keskiluokkaisesta taustasta tuleva nainen, voisi olla allekirjoittanutta etuoikeutetumpi, on allekirjoittaneen nyt muistutettava, että tuo juuri on sitä omalla päällään ajattelua, joka olisi nyt hyvä lopettaa ajoissa; hyvät ihmiset eivät ajattele itse, vaan tekevät, ajattelu on vaarallista, ja rasismin sekä naisvihan esimuoto.  On näet muistettava, että valkoinen heteromies on aina parempi, eli etuoikeutetumpi verrattuna naisiin, jotka ovat vähemmän etuoikeutettuja, kuten kehitysvammaiset ja muut vähemmistöt).


Ja sitten vielä perinteiseen tapaan lopetusbiisi. Sekä huomautus, että koska kyseessä on perinne, on se täten patriarkaalisen ja todella sortavan, konservatiivisen yhteiskunnan jääänne, eikä tästä syystä kyseistä perinnettä enää noudateta jatkossa.

Toinen, ja myös ihan yhtä pätevä syy lopetuspäätökselle, on luonnollisestikin se, että haluamme tavoittaa yhä suuremman vähemmistöyleisön, johon lukeutuvat myöskin muslimit. Kuten jokainen omalla päällään ajattelemisen jättänyt, ja täten hyvä sekä koulutettu ihminen sen tietää, on islam kieltänyt musiikin kuuntelun. Eikä unohdeta myöskään sitä, että islam on myöskin jokaisen sekulaarin humanistin (ainoa) lempiuskonto, ja  koska jokainen vapaa-ajatteleva sketikkoateisti uskoo allahiin, ja vastustaa jokaisen muslimin rinnalla kristinuskoa, joka yhä tänäkin päivänä alistaa lapsia joululoman ja kahdesti vuodessa laulettavien virsien muodossa on tämä uudistus siksikin tärkeä.

HUOM: Ainoa poikkeus musiikkilinjaan tulee olemaan trigger warningein ne varustetut kirjoitukset, jotka on ryyditetty alkuperäisasukkaiden tuottamalla rumpumusiikilla, joka on kuitenkin sitä ainoaa oikeaa musiikkia. Muuten taas tekstit päätetään pääsääntöisesti muslimien nasheed-koraaninresitoimisiin, jotta ihmiset tietäisivät että mielipide ja uskonto on siitä sama asia, että molempien kohdalla on jokaisella vapaus ylistää islamia ja kuulua siihen. Muu on vihapuhetta, johon syyllistyvät inhottavat omilla aivoillaan ajattelevat rasisminatsifasismit, jollaisia me emme ole!

"Tässä päässä ei ajatus ei muodostu saati liiku!" - olkoon uusi mottomme!

Tässä vielä arabiasta transliteroitu toivoitus, osoituksena siitä että täällä ei vihaputa vaan ollaan kansainvälisiä ja kaikin puolin valveutuneita: ääviäpillirpa äävyh!

Ei kommentteja: