sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen 2019: Kirkko on syöksykierteessä, joka muuttuu vielä vapaaksi pudotukseksi

Näytti jo hetken siltä, että Fundamentin perinteinen pääsiäissarja on loppunut viime vuoteen - siitä yksinkertaisesti syystä, että aiheet loppuivat, sillä kaikki ns. Raamatun myytit, tai paremmin Raamatun tulkintoihin liittyvät myytit tuli käsiteltyä loppuun. Mutta on yksi ajankohtainen aihe, joka sopii tietysti pääsiäisen ulkopuolellekin, mutta on vain hyvin raflaavaa julkaista juuri nyt.

Näet, kirkko on menettänyt jälleen kerran maksavia asiakkaitaan:Ranskassa oli pelkästään viime vuonna lähes 900 iskua kirkkoihin. Notredamessa "sattui sähkövika", samain aikaisesti kahdessa eri sijainnissa, ja kirkko paloi lähes karrelle.

Suomessa ollaan oltu ovelampia - more subtle, kuten meillä täällä Amerikassa sanotaan. Vihollinen ei ole ollut niin brutaali, vaan se on ottanut käärmeen muodon, ja on luikerrellut sisälle rakenteisiin. Sillä seurauksella, että tuho täällä on pahempaa kuin Ranskassa, sillä Ranskassa se menee ulkoisiin rakenteisiin, täällä sisäisiin perusteisiin.

Nyt, kun pysähdyt ja mietit, on tämä kirkon kompurointi todellakin alkanut muuttumaan syöksykierteeksi, ja kirkko on ollut tässä suhteessa ilmiömäinen, mennessään ojasta allikkoon: vuosikymmeniä sitten, se hengaili porvarin lahkeissa, ja pahimmillaan saattoi vääristää opetuksiaan siten, että että se hyväksyi köyhien riistämisen, ja jopa oikeutti sen! Vaikka Raamattu antaa selkeän todistuksen siitä, ettei Jumala ota kuuleviin korviinsa virsien pauhua tai uhreja, niin kauan kun kansa hyväksyy moisen:
5:21 Minä vihaan, minä halveksin teidän juhlianne enkä mielisty teidän juhlakokouksiinne. 5:22 Sillä vaikka te tuotte minulle polttouhreja ja ruokauhrejanne, eivät ne minulle kelpaa, enkä minä katso teidän yhteysuhrienne, syöttövasikkainne, puoleen. 5:23 Vie pois minun edestäni virttesi pauhina, en tahdo kuulla sinun harppujesi soittoa. 5:24 Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niinkuin ehtymätön puro.
Entä nyt sitten?

Nyt sitten kirkko on kulkenut toiseen ääripäähän, jolloin heistä on tullut laitos, jonka ainoa funktio on miellyttää viniseviä suvakkeja ja heidän seurakuntaansa.

Nykyisin kirkon ovat vallanneet he, joiden tärkein tavoite on, että aluksi kaikki mahdollinen sekularisoidaan, mitätöidään suorastaan, ja suurin kunnianhimo kohdistuu siihen, että kirkot ovat jonain päivänä moskeijoita, joissa voidaan vihkiä homoja.

Amosin kirjassa on myöskin selkeä todistus tästä - eikö historiasta opi enää kukaan?
He vihaavat sitä, joka portissa oikeutta puoltaa, ja totuuden puhuja on heille kauhistus.
5:11 Sentähden, koska te poljette vaivaista ja otatte häneltä viljaveroa, niin vaikka te rakennatte taloja hakatusta kivestä, te ette niissä asu; vaikka te istutatte ihania viinitarhoja, te ette niistä viiniä juo.
5:12 Sillä minä tiedän, että teidän rikoksenne ovat monet ja teidän syntinne raskaat: te vainoatte vanhurskasta ja otatte lahjuksia ja väännätte vääräksi portissa köyhäin asian.
5:13 Sentähden ymmärtäväinen vaikenee tänä aikana, sillä se on paha aika.
Emmekö elä jälleen sitä aikaa, kun oikeuden puoltajia vihataan, totuuden puhujan ollessa kauhistus, samalla kun rikkaat rikastuvat ja rakentelevat asumuksia joita eivät edes asumiseen tarvitse - huomaa, että samaten on laita sen ryhmän, joka on parkunut kirkon alistumaan kaikkinaiselle sairaudelleen ja loputtomalle degeneraatiolleen - he totisesti eivät itse mene kirkkoon, mutta he tekevät sen kelvottomaksi, autioksi pytingiksi muille - eivätkö he ole rakentaneet valheen maailman, ja palvovat kultaista vasikkaansa, päivin ja öin?

Kirkko on Sodoman tiellä - vähemmän tunnettu syy Sodoman tuholle, oli se, että se oli myös köyhien polkemisen riistämisen kehto. Ne totisesti tuhoavat kyllä kaiken mihin ne pesiytyvät, mutta Sodoman kohdalla kyseinen tartunta oli sen verran akuutti ettei sen annettu mädäntyä pystyyn - oli parempi lopettaa se oitis.- 

Siispä, jos Jumalalle on laitettu porttikielto, tähän alunperin juuri hänelle tehtyyn temppeliin, niin onko se ihme jos Jumala ei sinne jalallaan astu, eikä sen pauhuja ota kuuleviin korviinsa, vaan on kavereineen muualla? (Totinen Herran temppelihän on lopulta ihminen itse). 

Summa summarum

Kirkon olisi korkea aika tehdä parannus - ymmärtää, että se ei ole se joka käy tässä kauppoja, sillä miten se voi muka maksaa hänelle, jonka omistuksessa suvereenisti, ja absoluuttisesti kaikki on?

Vihje: Nämä ovat niitä asioita joita tapahtuu, kun unohdat Mestarin ohjeen: mitä hyötyä on voittaa maailma puolelleen, jos kadottaa sielunsa?

Ship is sinking
The ship is sinking
The ship is sinking
There's leak, there's a leak, in the boiler room
The poor, the lame, the blind
Who are the ones that we kept in charge?
Killers, thieves, and lawyers

Aikaisemmat pääsäisen kirjoitukset:
Pääsiäinen 2012
Pääsiäinen 2017
Pääsiäinen 2018

Ei kommentteja: