perjantai 16. marraskuuta 2018

#MeToo vs. Aku Hirviniemi

Koska tämän viikon tekstien teemana on ollut viime viikon tapahtumain jälkipyykit, niin laitetaanpa nyt yksi tämän viikkoinenkin käsittelyyn. Varsinaisesta uutisesta ei ole enää kyse, vaan pikemminkin "maan tavasta", sillä #metoo on vaatinut jälleen uuden uhrinsa. Jos jotain hyvää tässä on, on se siinä, että #metoo on pian aikamme vihatuin noitavainokampanja - molempien sukupuolten mielestä, mutta siitä lisää jutun loppupuolella.

Tästä siis kyse:


Koska emme vielä tiedä paljoakaan tapauksesta, voimme vain spekuloida taustoja ja motiiveja.

Spekulaatiot

Akun sisko on mukana vasemmistoliitossa. Vasemmistossa, ja vihreissä, puolestaan on porukkaa jota kutsumme kollektiivisesti ruskeistoksi. Tämä porukka pitää sisällään puolestaan feministejä. Voisiko siis olla, että Aku on tullut kutsuneeksi kotiinsa feministin? On näet niin, että jo Metsäkedonkin tapauksessa tuli tiedetyksi, että hänen vainoojiinsa kuului nimenomaan (ruskeistolaisia) feministejä. (Heihin myös luketui eräs toinenkin maata järisyttänyt tapaus, jossa opiskelijanainen tehtaili valeraiskausilmoituksia, lopulta jääden niistä kiinni). Näiden kohdalla kaava harvemmin muuttuu, etenkään kun feministin mitä tärkeinpänä motiivina on silkka miesviha - voi vain kysyä: kumpi oli ensin: feminismi vai irrationaalinen viha miehiä kohtaan?

Vaihtoehtona on myöskin, edellistä poissulkematta (päinvastoin), että Hirviniemi erehtynyt antamaan "vääriä" mielipiteitä - tällöinhän vain riittää että nainen syyttää häntä. Todisteita ei tarvita, kuten on #MeToo:lle ominaista, vaan "syytetty = syyllinen".

Tai sitten vain kyseessä on ruma tyrkky, julkkisbändäri, joka sai pakit, ja ajatteli sitten päästä julkisuuteen miehen statusta käyttäen tällä tapaa. (Oikeasti kauniit naisethan harvemmin tekevät tällaisia syytöksiä. Sen sijaan julkkistyrkyt ja has been -mummot sitäkin useammin).

Vai onko tällä sittenkin jotain tekemistä sen kanssa, että Akut Hirviniemi ja Louhimies liittyivät molemmat Tuntemattomaan sotilaaseen? Ehkä kyseisen elokuvan kulissien takaa löytyykin totuus?

Summa summarum

No, edelleenkin tässä on sellainen ongelma, että jo pelkkä syytös tuottaa vahinkoa uhrilleen. Samoin tämä voi pahimmassa tapauksessa tietää uhrin uran loppua. Ilmeisesti uupumuksesta ja masennuksesta kärsinyt Hirviniemi koettiin helpoksi uhriksi?

Isossa mittakaavassa tässä taas pätee se, että kiilaa on lyöty miesten ja naisten välille syvemmälle.

Naiset saavat vielä kärsiä sen nahoissaan, että feministit ovat mennet ryöstöviljelemään ahneuksissaan ja puhtaassa pahuudessaan #MeToo:ta, ja samalla polttaneet sillat kunnon naistenkin osalta miehiin. Puhumattakaan oikeista ahdistelun uhreista, joita ei enää näiden itsekkäiden opportunistien vuoksi kukaan ota vakavissaan.

Jos tarkkoja ollaan, niin sen seuraukset ovat jo nyt alkaneet näkyä, ja naiset saavat kokea sen jo nyt - jatkossa vain pahenee, jos tämä ei lopu:



Vaan, mikä on hyvänä puolena, on se, että naiset ovat alkaneet etääntyä niin feministeistä kuin #MeToo:stakin. Näin on käynyt myös hyvin korkealla tasolla:

Melania Trump says women 'need evidence' if they say they're victims

Lopultakin paha saa palkkansa.


Aiheeseen, ja ylipäänsä ilmiöön liittyen vielä tämä:



Lue myös:

How the #MeToo Movement Helped Create a Script for False Accusers

Ei kommentteja: