maanantai 29. tammikuuta 2018

Presidentivaalit 2018: Kohti lopullista voittoa - suvakkien syöksykierre on alkanut!

Vaalien ensimmäinen, melko odotettavissakin ollut, kierros on nyt takana päin.

Joku on voinut kuulla suvakkien  ja ruskeiston lällättelyä siitä, ettei Laura Huhtasaari voittanut - eli ettei ensimmäisen kauden kansanedustaja ja presidentinvaalidebytoija, voittanut ennakkosuosikkia ja kokeneita politiikkoja, jotka olivat häntä vastassa (pitää sanoa, että suvakkien suhteellisuuhdentaju ja reiluus on mitä on, mutta ainakin he uskoivat kaikkein eniten Lauran voittoon - se heille on annettava)?! No, eipä yllätä ettei tämä maamme poliittisen kentän lastentarhanurkkaus taaskaan muuttanut maneereitaan, mutta sen lisäksi he myöskin ovat - tapansa mukaan  - väärässä tässäkin asiassa.

Ensimmäisessä presidentinvaalit 2018 - sarjan tekstissä, jossa oli ehdokasesittelyt, tuotiin esille se, että ehdokkaat saatettiin jakaa kolmeen leiriin, jotka ovat siis: eliitin, ruskeiston ja kansan -leirit.

Ja edellä mainitussa järjestyksessä ne myöskin sijoittuivat vaaleissa. Vaan, asia ei ole ihan näin yksinkertainen, sillä jos Laura Huhtasaari olisi ollut yksin kansaa edustamassa kansaa, olisi hän ollut toisena ja päässyt toiselle kierrokselle, sivuuttaen Haaviston - nyt tosin saimme tärkeän aatteellisen voiton, sillä kansallismieliset saivat yhteensä enemmän ääniä kuin Haavisto, mikä kielii vääjäämättömästä kansallisesta ja aatteellisesta nousujohdanteesta, sekä kansan täydellisestä suvakeille selkänsä kääntämisestä. (Se, oliko Paavo Väyrynen eliittin äänihajaannuttaja, vaiko vain Väyrynen, ei liene tarpeellista spekuloida tässä sen enempää).  Lisäksi, jo nyt Laura Huhtasaari sai enemmän ääniä kuin Haatainen ja Kyllönen yhteensä. Eli, kansa on puhunut, suvakit ja ruskeisto ovat laskusuhdanteessa, vaikka viimeisillä voimilla äänet keskitettiinkin Haavistolle, samalla kun kansallismieliset tolkun ihmiset ovat nousussa, valloittaen vaali vaalilta yhä enemmän alaa!

Annahan sen marinoitua kotvasen; meidän suuntamme on ylöspäin ja vastapuoli tulee syöksykierteellä alaspäin.

Mitä taas tulee Niinistön voittoon, niin ei auta muu kuin toivoa, että hän jatkaa samalla +-0 -linjallaan, vaikkei se lupaa mitään hyvää, niin parhaimmillaan se ei tee mitään pahaakaan. Suomen kansa nyt vain on tällaista, että sillä on taipumusta herätä hitaasti, katsoa auktroiteetteja ylöspäin ja pysyä tavoissaan, mikä näkyy siinä että sama presidentti jatkaa niin kauan kun häntä itseään kiinnostaa - äänestäjien suotuisalla myötäavustuksella. Vaan näillä näkymin kun tämä rutiinipresidentti poistuu kuvioista, alkavat totisesti jännät paikat.

Ei kommentteja: