keskiviikko 1. marraskuuta 2017

"Ei anneta pelolle valtaa" -ajattelu palvelee terrorismia (muttei siitä syystä mistä luulit)

Taas on rysähtänyt, ja taas on osa porukasta lapsekkaan järkyttyneitä ja yllättyneitä kun Unelma osoittautuikin painajaiseksi.

Jos se ilmeinen, villaisella painaminen ja pään piilottaminen puskaan, vapaaehtoinen itsensä ja kansan aseista riisuminen ynnä muu vastaava tuon ajatustavan hedelmäsato unohdetaan, niin löytyy myöskin yksi, psykologinen syy sille miksi pelolle kannattaisi antaa valtaa:

Las Vegas Massacre: Why This Hurts So Much


Koko artikkelia ei tässä nyt aleta kääntämään, mutta tämä pääpiirteittään käännetään, jotta viesti tulisi selväksi:

5) Perhaps the most devastating aspect of the Las Vegas massacre and similar shootings is the destruction of a core human need…the need to feel safe. All of the shooting I enumerated above occurred in places most of us assumed would be safe places. Schools and places of fun, joy, and entertainment. We expect tragedy on the battlefield. We don’t expect it our “safe” places.

Eli, psykologisessa mielessä, mahdollisesti kaikkein myrkyllisin seikka terroristi-iskussa on se, että se tuhoaa ihmisen ydintarpeen, eli turvallisuuden tarpeen.

Se on tuhoisaa siksi, koska nämä iskut olivat odottamattomia ja tapahtuivat paikoissa joissa odotimme voivamme olla turvassa - sillä mehän emme antaneet pelolle valtaan, vaikka maailma ympärillämme on syttymässä hitaasti tuleen.

Niinpä ns. sinipilleröijät, eli nämä tollopelottomat, jotka myöskin suvakkeina tunnetaan, eivät vain ole kollabraattoreita riskiryhmien sisäänpäästämisessä, availlessaan portit troijalaiselle, vaan he pelaavat myöskin psykologisessa sodankäynnissä vastustajamme hyväksi.


- Heillä Unelma, meillä todellisuus, ja kohta myös painajainen.

Ei kommentteja: