perjantai 2. kesäkuuta 2017

Havaintoja Sami Minkkisen parista suhteesta

Sami Minkkinen on mies, jota voitaisi kutsua valkoritariksi. Hyvin alkaneen bloggausuransa huipulla hän kuitenkin tuli ulos kaapista, ja kertoi että jättää vaimonsa ja tuoreen lapsensa toisen naisen vuoksi. Hänen bloginsa on klassinen esimerkki siitä, miltä näyttää oppikirjamainen, valkoritaribetauroksen pariutumisstrategia: naisia mielistellään ja heille syötetään heidän omaa pajunköyttään, mutta miehen omin sanoin.  (Allekirjoittaneen ensimmäinen reaktio oli: miten vielä vuonna 2017 tuollainen voi upota naisiin!)

Toinen vaihtoehto on se, että kyseessä on vain feminiininen mies, ja täten hänen maneerinsa ovat myöskin sen mukaisia. Mitäkö tämä tarkoittaa? Ei pelkästään blogia, jossa puhutaan tunteista, miestä joka ei pane vaan "rakastelee" jne, vaan myöskin sitä, että kun hän pääsee havittelemaan "korkeampaa ja vehreämpää oksaa", hän tekee sen ja jättää edellisen oksan taakseen (tämä ei ole hänelle ensimmäinen kerta, vaan tämä tapahtui myös ensimmäisen lapsen kohdalla). Naisilla tämä on hypergamiaa, minkä avulla mies päivitetään mieheen jolla on korkeampi varallisuus, status ja parempi ulkonäkö. Feminiiniselle olennolle on myöskin ominaista se, että tälläiset ennalta-arvattavat, usein raadolliset ja 100% tunneohjautuvat asiat "vain tapahtuvat" - niistä ei saa syyttää ainakaan heitä, joille nämä asiat "vain tapahtuvat".

Tämä rakkaus- ja parisuhdebloggarin kryptisesti ilmaistu, "uusi ihminen", oli nainen, kolmen lapsen äiti jos tarkkoja ollaan - todennäköisesti hänen lukijakuntansa jäsen. Tässä sitä ollaan, taas kerran naisten kanssa; nainen antaa ja mies saa, eikä petollisinkaan häntäheikki voi vaihtaa naistaan, jos nainen ei sitä anna tehdä. Ja nainenhan antaa, jos miehellä on statusta ja jos mies on esivalittu toisen naisen toimesta. Ei siis mitään uutta auringon alla, mitä tulee naiseen ja tämän pariutumistottumuksiin, jotka eivät liiemmin ole kivikaudesta muuttuneet - eivätkä muutukaan niin kauan, kun feminismi määrittää mikä on hyväksi sukupuolille; tällöin vastuun korvaa "asioiden vain tapahtuminen", järjen korvaavat tunteet ja nokkimisjärjestys pitää huolta siitä, ettei nainen nyt ainakaan koskaan ole syyllinen mihinkään - mikä näkyy myöskin tässä tapauksessa, jossa nähdään vain yksi ainoa syyllinen, ja se on totta kai mies.

Kommenttiosio paria suhdetta pitävän blogistin FB-sivustolla täyttyi kuin täyttyikin vihaisten naisten vuodatuksista. He olivat ottaneet tämän petoksen henkilökohtaisesti, mikä on hyvin mielenkiintoinen reaktio siinä mielessä, että naiset ovat niitä, joiden vastuulla on se että 50% avioliitoista päättyy eroon (hakijoista 80% on naisia). Aavistuksen tekopyhä juttu, eikö? Eikä vähiten siksi, että allekirjoittanut näki vihaisten kommentoijien joukossa olevan naisen, jonka tietää aiemmissa suhteissaan pettäneen ja jättäneen, ja joka vielä nykyisessäkin suhteessaan tuli vastaan tinderissä. Näyttää siltä, että naiset unohtavat latelemansa rakkauden ideaalit heti, kun he näkevät "uuden ja vehreämmän oksan" itse jota kurkottaa, sillä tällöin, kuten sanottua: "kaikki vain tapahtuu" ja muiden pitää ymmärtää. (Naisten eduksi mainittakoon, että eräs - tosin vain yksi - nainen oli kysynyt, että olisiko asia ollut ok, jos nainen olisi ollut homman tekijänä - se oli erinomainen kysymys, joka ei liiemmin saanut vastauksia.).

Mitä tästä siis opimme?

Tapauksessa näkyy ns. punaisen pillerin ja sinisen pillerin erotus. Allekirjoittanut ei niinkään tässä aio käsitellä Sami Minkkistä, hänen blogiaan tai ihmissuhteitaan, mutta hän käyttää tätä oivallisena esimerkkinä isommasta ilmiöstä.


Mainitut pilleri-termit ovat siis matrixista:

Sininen pilleri edustaa Virallista ja makeaa Totuutta, status quo:a ja sitä mitä halutaan kuulla.

Jos Fundamentti ja Sami Minkkisen blogi pistettäisi vastakkain, voisi sanoa että nämä blogit ovat esimerkkejä siitä, miltä näyttävät punaisen ja sinisen pillerin tiedotuskanavat.

Mitä todistaa myös lukijapalaute, sillä punaisen pillerin määritelmän voisi ottaa yhtä hyvin Fundamentin lukijapalautteesta -etenkin tummennetusta osiosta:

"Vai onko niin että nainen saa olla mitä haluaa, mutta miehen täytyy ostaa saavutuksilla ihmisarvonsa?" Näinhän se on. Tämän karkean totuuden lopulta nieltyäni –––>MGTOW. Pohjimmiltani olen aina ollut romantikko ja 35 täytettyäni illuusiot katosivat siitä, että naisten loputtomasti hokemaa kriteeriä 'sielunkumppani' minä todellakin etsin, mutta naisia ei miesten sielut kiinnosta. Koskaan. Ehkä joitain äitejä heidän poikansa sielu mahdollisesti askarruttaa, kaikista muista olen täysin skeptinen.
Todella hyvä ja kattavasti asioita käsittelevä blogi. Täytyy myöntää suuri v***seni usein juttujasi lukiessa, kun setti on totaalisen synkkää ja vailla sokerointia. Niin kai se pitää olla, jos totuutta haluaa käsitellä. Jatka samaan malliin X."

(Palaute löytyy tämän tekstin yhteydestä)

Fundamentti edustaa siis punaista pilleriä. Siksi myöskään sillä ole tuollaista määrää (nais-)lukijoita.

Fundamentin lukijakuntaan päteekin "laatu voittaa määrän"-periaate.

Fundamentin lukijat myöskään joudu pettymään, kuten nyt sinisen pillerin blogin lukijat joutuivat pettymään: Fundamentin lojaalit lukijat ovat mahdollisesti tehneet sen jo aiemmin, ja nyt he elävät punapilleröityä, pettymyksen jälkeistä aikaa, josta voi rakentaa uutta. Rakentaa uutta kalliolle, ei enää hiekalle.

Jos siis allekirjoittaneen on määrä tuoda tuli maailmaan, ja vahtia että se palaa, hän tekee sen.
Jos joku ei sitä kestä, hän katsokoon muualle, ja vain kulkekoot pois, hän tietää kyllä pohjimmiltaan mitä on tekemässä.

Älkää antako siis eksyttää itseänne, vaan kavahtakaa vääriä profeettoja, arvon lukijat.

Tietäkää että kaava on seuraava: tieto lisää tuskaa, mutta lopulta totuus vapauttaa.

Tähän on nyt hyvä lopettaa, tämä maratonimainen teemaviikko, kiitos kaikille lukjoille siitä!

Myöskin alla oleva video kannattaa katsoa, oli sitten mies tai nainen.PS. Tämän myötä blogiin on lisätty uusi tagi: Pariutuminen.

Ei kommentteja: