keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Tiesitkö nämä 3 asiaa hallintarekisteristä?

Jos hallitsija kuuntelee valheita, on hovissa kohta pelkkiä lurjuksia. - Raamattu, Sananlaskujen kirja

On taas sen aika, kun hallintarekisteriprojekti on kaivettu haudastaan, ja asetettu uudelleen käsittelyyn. Prosessissa on kääntynyt takki jos toinenkin, eikä kansallakaan tunnu oikein olevan varmuutta siitä, että mikä tämä juttu oikein nyt on - ehdistö on kapitalistien omistuksessa, joten media on pitkälti hiljennetty tämän aiheen tiimoilta, siksi on hyvä kertoa, mistä todellisuudessa on kyse.

Katsotaanpa siis:

  1. Hallintarekisterin läpiajamisessa ja sen propagoimisessa, on kyse vähemmistöterrorismin retoriikasta, mikä ovat käytössä  esim. Ruotsissa - joka on ensimmäinen liekkeihin uppoava pohjoismaa, oman dysfunktionaalisenpolitiikkansa vuoksi. Vähemmistöterrorismi on Täydellisen Järjestelmän yhteiskuntateorian mukaan sitä, kun vähemmistö kyykyttää enemmistöä, tai on etuoikeutetussa asemassa tähän nähden esim. poliittisissa päätöksissä (tämä ilmiö tunnetaan esim. nimellä "moniarvoisuus" tai "monikulttuurisuus"). Tällöin ei ole väliä, onko kyseinen vähemmistö koostuva mamuista vaiko kapitalistisesta eliitistä, periaate on sama; antikansallinen ja antidemokraattinen. Hallintarekisteriä puolustelevassa retoriikassa onkin väitetty että sitä vastustavat ovat tämän maan jarru ja kommunisteja - yhtä mieletön väittämä, kuin se, että feminismin vastustajat olisivat tasa-arvon vastustajia. Todellakin, tässä on vedetty yhtäsuuruusmerkit Suomen kansan ja sen rikkaan eliitin välille, mikä on yksinkertaisesti väärin. Toinen osoitus tätä taantumusta puolustelevasta retoriikasta liittyy myöskin Ruotsiin - yllätys yllätys - siinäkin käytetään täsmälleen samaa vähemmistöterrorin retoriikkaa kuin aiemmassa esimerkissä: sen mukaan Ruotsissakaan ei ole mitään ongelmia hallintarekisterin vuoksi, itse asiassa "Ruotsissa menee hyvin hallintarekisterin(/& maahanmuuton) vuoksi". Maahanmuuttorikkaus-väittämän naurettavuuden tietää jo kaikki, mutta harvempi tietää, että hallintarekisterivehkeilyn ansiosta Ruotsi on päässyt Tax Justice Networkin mustalle listalle. Sille listalle myös Suomi tulee pääsemään, jos tämä toteutuu. Tulevaisuusnäkymämme: luottoluokitukset laskevat, ja kohta olemme pohjolan panama - jee! Todellakin, kapitalisti tekee saman ruokamaalleen, kuin parvi heinäsirkkoja pellolle.
  2. On Suomen kansan edun mukaista, että hallintarekisteri estetään, sillä se johtaa veronkiertoon, jolloin tavallinen keskiluokka ja jopa köyhempi kansanosa joutuu maksamaan enemmän kuin rikkaat. Niin ei tule käydä eikä olla.  Eräs tähän liittyvä puolustelu on se, että näin estetään se että rahaa menisi mamuille - jep, verovarat pysyvät rikkailla, samalla kun rahat otetaan peruskansalaisilta. Niinkään ei tule asioiden olla.  Mahdollisuus veronkiertoon siis tulee yksinkertaisesti siitä, että tarkistustiedot voi piilottaa ulkomaalaisiin arkistoihin, kotimaisten sijaan. Kuitenkin jo nyt verotiedot jaetaan julkisuuteen, joten on käsittämätöntä että näille ei tehdä samoin. Tietysti taustalla on klassinen "leipää ja sirkushuveja"-ajatus, jolloin kansalle riittää että voivat kytätä naapurin tuloja, samalla kun isot kalat uiskentelevat vapauteen.
  3. Ainoa tätä ensimmäisenä prioriteettina ajava puolue on yllättäen Kokoomus (esim. Alexander Stubb valehteli mitä tulee hallintarekisterin kannatukseen vuoden 2015 marraskuussa.) . Tietysti on tiedettävä että ainakin Keskustassa on hyvin todennäköisesti myös näitä hyötyjiä ja myös persujen takinkäännössä on jotain mätää - se selvinnee ajan kanssa. Todennäköisesti kyseessä on vain alistuminen muille. Toinen taho joka on erityisen innoissaan tästä, on kapitalismin primusmotorit, eli pankit. Verraton sattuma! 

Mitä tästä opimme?

Ainakin sen, että älkää äänestäkö hallitukseen heitä, joiden mukana nämä "ketunhännät" kerta toisensa jälkeen kulkeutuvat sinne uudestaan ja uudestaan. Penaalin terävimmät kynät voivatkin jo aavistaa, että jäljet johtavat sylttytehtalle, kuten tavallista.

Muuten taas pitää sanoa, että vaikka allekirjoittanut havaitsi suuren potentiaalin tässä hallituksessa alunperin, niin on silti selviö että tämä lupaus on kokolailla rikottu ja ainoa mitä voi odottaa, on että nelosolut tulee kauppaan ja että tämä on pian ohitse.


Ei kommentteja: