perjantai 24. maaliskuuta 2017

Tutkimus: A-olut on myös se taloudellisempi vaihtoehto

Meidän mämmikourahallituksemme on onnistunut muutamassa asiassa, kuten oman tupeksintansa estämisestä viime hetkellä, kun Bernerin idea kaatui. Myös Perussuomalaiset onnistuivat estämään matujen asettamisen asuntojonoissa köyhien suomalaisten edelle. Molemmat hyviä asioita. Huonompia seikkoja on hallituksen verenhimoiset suunnitelmat maamme köyhiä vastaan, mikä ei ole muuta kuin yritys luoda kahdet työmarkkinat, kapitalismin kriisin nojalla - tuplavoitto kapitalismille.

Tämän kertainen aihe liittyy sitten kauppoihin tuleviin A-olut-tuotteisiin. Yllttäen, tämän uudistuksen kanssa kupataan viimeistä päivää. No, tässä vesi kielellä odotellessa, harjoitetaan hieman kemiaa ja matematiikkaa.

Nimittäin, A on pienestä prosenttierotuksestaan huolimatta tehokkaampi juoma kuin kolmonen.

Miksi näin?

Amerikkalainen alan lehti, Draft Mag(zine) teki tutkimuksen aiheen tiimoilta, ja sen mukaan siis alkoholi kumuloituu sitä nauttiessa, johtuen siitä, miten ihmisen keho käsittelee saamansa alkoholin. Eli, jos 4% vahvuinen olut sisältää 1,4 alkoholiyksikköä, ja juot yhden tunnissa (asia mitä kukaan ei tee, mutta tämä ion puhtaasti teoreettinen esimerkki), on tällöin tilanne, jossa käsittelemättä jää 0,4 yksikköä. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että seuraavan tunnin aikana nautittu jättää ylijäämän 0,8 yksikköön, josta kumuloituminen jatkuu (sama ilmiö muuten pätee tryptofaaniin) illan mittaan, ja tästä seuraa mallasjuoman nauttijalle tavallista parempi olo.  Nyt, jos tähän otetaan vielä 5% vahvuinen olut, se jättää 0,8% tunnin jälkeen, mistä seuraa 1,6%, siitä 2,4 jne. Nerokasta, eikö!

Mikä parasta, jos kansa alkaa suosio keskenkäyneen/laimennetun A:n, eli kolmosen sijaan nelosta, siitä tulee myös rahallisesti halvempaa, mikä on aina hyvä asia näinä kuivina aikoina, kun hallitus piiskaa hullun kiilto silmissään köyhää.


Ei kommentteja: