torstai 2. maaliskuuta 2017

Risu-ukko osa 2. Oikeus sittenkin voittaa?

Koska nyt on jatko-osien viikko, niin pistetään tämän kertainen teksti samaan syssyyn eilisen Axl Smith-päivityksen ja jatko-osan kera.

Tämäkin jatko-osa on kiinnostava, mutta aavistuksen katkeransuloinen (lue ensimmäinen osa klikkaamalla tästä)

Meidän sankarimme ja arjen esikuvamme, Risu-ukon/Risumiehen/Risujemmarin, edesottamukset nimittäin jatkuvat.

Hyvänä puolena on se, että nyt on todennäköisesti tilaisuus, että hän saa oikeutta, sillä juttu meni kuin menikin oikeuden käsiteltäväksi.

Aavistuksen omituisena voi pitää sitä, että itse Risumies sai myöskin haasteen - se lienee pikemminkin muodollisuus, joka kaatuu kaiken järjen mukaan kalkkiviivoille; jos vie luonnossa olevaan risukasaan risuja, on se paras esimerkki uhrittomasta "rikoksesta", parempi luultavasti kuin mikään muu vastaava.

Mutta, jos menee ja rupeaa pompottamaan vanhempaa miestä omassa sääntörunkkarin valtatrippihuumassaan, tarkoituksenaan vielä kaiken lisäksi nolata hänet koko kansan silmien edessä ja onnistua tekemään hänestä silmätikku, on silloin todellakin kyseessä uhrillinen rikos!

Risunjemmaaja-videon takia kiusattu kouvolalaismies joutui sairaalaan – ei poistunut kotoaan kymmeneen päivään


Hyvänä puolena on se, että kaiken järjen mukaan Risu-ukko voittaa jutun, ja hänen häpäisinjänsä pääsee maistamaan omaa lääkettään. Tietysti Suomen oikeusmaassa voidaan nyt joutua varautumaan milloin mihinkin, mutta jos nyt luotamme terveeseen järjeen, niin näin on asiat. Samoin, me saamme hyvän ennakkotapauksen, sillä jos ennen käräyteltiin vihamiehiä salaisille poliiseille tai soiteltiin naapurin uudesta autosta verovirastoon, niin nykyinen tapa on julkinen häpäisy luvattomalla kuvauksella. Tämä peli loppuu, kun sen rankaistavuus tulee ilmi.

Huonona puolena on se, että tämän sorttisissa rikoksissa, tehtyä on hyvinkin vaikea saada tekemättömäksi. Julkisuuden tultua, on ihan sattuman kauppaa että miten se menee ohi; hänelle joka ei sitä halua, lienee murphyn laki ja suhteelisuusteoria tuttuja, jolloin se ei tunnu ollenkaan menevän ohi, kun taas linssiluteet tekevät kaikkensa. Pahimmillaan nämä kaksi kohtaavat, ja loppu on juorulehtien sivuilla.

Edellisessä osassa ei näytetty lainopillisista syistä Risu-miehen videota, siis sitä alkuperäistä - nämä epäilykset olivatkin ihan aiheellisia:

Levititkö YouTube-hitti Risumiestä? – Saatoit tehdä rikoksen

Sen sijaan nyt näytetään ihan luvallinen video hänestä, tässä:Ei kommentteja: