perjantai 2. syyskuuta 2016

#Budjettiriihi ja työttömien 3kk:n haistattelu-velvoite

Hallituksen budjettiriihi menisi paremmin nimityksellä budjettikriisi, sillä se muistuttaa toimintana enempikin sen sortin pelastustoimintaa, jossa yritetään saada tulpattomasta veneestä vettä pois, poraamalla lisää pohjaan reikiä. (Ihan jo siksikin, että kun kyseessä on kapitalismin kriisi, ei yksinkertaisesti hommasta voida päästä ulos ilman työpaikkoja ja ostovoimaa, sillä kyseessä on koko järjestelmän lainalaisuus.)

Nyt kuitenkin aiheenamme on tämä viimeisin juoni työttömien päänmenoksi. 


Mennään suorilta numeroihin, jotta näkisimme mitä on hulluus.

Työttömiä on Suomessa tällä hetkellä noin 500K. Eli noin puolisen miljoonaa, riippuen laskutavasta (lukuja on esitetty aina +300 000 aina + 680 000 saakka). 

Työpaikkoja puolestaan on joitakin tuhansia, riippuen myösin laskutavata, mutta parhaimmillaankaan ei voida puhua sadoista tuhansista vapaista paikoista. Näin ollen jo meillä on edessä matemaattinen mahdottomuus.

Tähän kun lisätään vielä "työvoimapulaa" helpottavien "sotalasten" määrä, joiden kohdalla puhutaan tuhansista, ja taas tuhansista, joita tänne pyrkii ja joita täällä jo on, voidaan olla varmoja että tämä projekti on tuhoon tuomittu jo alkumetreillä. Siksi onkin pakko sanoa, että meillä ei podeta työvoimapulaa, vaan meillä podetaan työhönottopulaa. Eikä ihme, sillä kapitalisti ja hänen lobbarinsa ovat pitäneet huolen, että työtöntä kyllä "kannustetaan" (potkitaan päähän ja perseelle) kun taas kapitalistia hemmotellaan erinäisillä houkuttelevilla mahdollisuuksilla, kuten orjatyö (työelämävalmennus, tai kuntoutus, millä ikinä sitä haluatkaan kutsua), vuokratyöt, pätkätyöt, työkokeilut jne. kaikki keinoja, joilla kierretään työläisen oikeuksia ja minimoidaan palkkausmotivaatiot ja sitovat työsuhteet. 

Entä ne haastattelut?

Satojen tuhansien ihmisten haastattelu kolmen kuukauden välein on kaukana byrokratian purkamisesta ja julkisen rahan säästöstä. Esim. jo nyt pitäisi 190 ihmistä haastatella per päivä. 

Miten tämän pitäisi työllistää? Niin että vanha kunnon "pistetään työtön A kaivamaan ojaa ja työtön B peittämään sitä" korvataan nyt "pistetään työtön A haastattelemaan työtöntä B, ja vaihdetaan näiden paikkaa"-tempulla?

Jäljet johtavat sylttytehtaalle.

Kapitalistien edunvalvoja on hoitanut asian siten, että nyt jo ylikuormitettu ja siksi osaltaan kevennetty julkinen TE-sektori täydennetään yksityisen puolen firmoilla (lisää rahan menoa ja työttömistä hyötyjiä), jotka hoitavat osaltaan nämä kuulustelut, mikä totta kai heikentää entisestään työläisen ja työttömän asemaa, sillä tässä asetelmassa työtön on kaalimaa, ja nämä pukit sen vahteja. Seuraukset ovat vakavat, etenkin kun tässä paletissa mukana on myöskin tuo aiemmin paljastettu "työkokeilu", joka on jo täysin avointa ilmaistyötä.

Voimme kuvitella tälläisen haastattelutilanteen:
- Onkos töitä? 
- Ei ole. 
- Mites olisi tälläinen työkokeilu yhteistyökumppanimme kanssa?
- Ei mielellään..
- JAA EI TYÖT MAITA!!! KARENSSIA NAPSAHTI!!!
Ja sitten kun tämä onneton on lähetetty uuniin, tulee seuraavan poloisen vuoro, ja tätä jatketaan niin kauan kun kansassa riittää pumpattavaa.

Kuka tästä hyötyy?

Ei ainakaan työtön.


HUOM: Tämän sorttista toimintaa on harjoitettu esim. Työvoimapalvelukeskuksessa (työvoimankyykytyskeskus) ja epäilemättä myös muissa TE-toimen elimissä, joissa siis yksityiset orjapiiskurit jakelevat työttömiä ilmaiseksi yhteistyökumppanillleen,  hyödyntäen lain säätämiä sanktioita. 


Samoin, nyt jatkossa kun vokkien aika alkaa olla ohitse, tulee näistä hyötyvillä hyeenoilla olla uusi rahastuskeino. Sillä tällöin nämä välistävetäjät ja kansakunnan viholliset, sekä muut hyötyjät ja opportunistit eivät voi enää pumpata kyseisellä toiminnalla itselleen rahaa, vaan heidän on keksittävä uusi bisnesmuoto ja löydettävä uusi ruokamaa - mikäpä sopisi siihen paremmin, kuin  "työttömien auttaminen"? Entä, miten moni tiesi, että näissä orjuutustalkoissa mukana oleva Barona on samaa puljua Luona Oy:n kanssa, joka puolestaan oli mukana VOK-bisneksessä, ja joiden henkilöstö ja hyödynsaajat ovat samoja henkilöitä, joilla on vieläpä poliitisia yhteyksiä? 

Nyt tiedät.

Summa summarum:

On ihan selvää että tämän tekstin alun vertaus ei vain toimi tässä yhteydessä, vaan se myös paljastaa sen että kyseessä ei ole mitkään pelastustalkoot, vaan kyseessä on törkeä hyötyminen ja opportunismi, missä raha virtaa kulissien takana piileskeleville riistäjille. Mitään säästöä tai byrokratian helpotusta ei ole tiedossa, eikä mitään työttömien aitoa työllistämistä tai auttamista ole tässä ole nimeksikään - päinvastoin, onhan tämä projekti jo lähtökohtaisestikin matemaattinen mahdottomuu!. Kyseessä on jokin ihan muu agenda, kuin miksi tämä on naamioitu, ja tämän tekstin pohjalta lukija voi tehdä asiasta ihan omat johtopäätöksensä.  

Mutta, koska yleensä perjantai on ollut kevennys-päivä, niin pistetään nyt tähän lopuksi vielä keventävä videointi, kyseisten haastattelujen kulusta; sillä vielä nyt näille voidaan naureskella, mutta jatkossa ei! (Ironista onkin se, että vaikka tämä käytäntö hyödyttääkin vain kapitalisteja, on tämä silti kuin suoraan Neuvostoliiton pakkotyö- ja kyttäyskuulustelutoiminnasta mallinnettu - yhtäläisyys ei toki ole sattumaa, sillä molemmissa järjestelmissä kun ideana kerran on, että hyöty valuu pienelle vähemmistölle ja eliitille, jotka myös päättävät kaikesta, tavalla tai toisella).Ei kommentteja: