torstai 14. huhtikuuta 2016

Hallitus Päästi Haisevat


Hallituksen esityksestä paljastui uutta tietoa: Työtä ilman palkkaa, lomaa, eläkettä ja työterveyttä


Oikeistohallituksella nyt on tunnetusti krooninen tarve ratkaista kaikki ongelmat siten, että kehottaa kansalaista ryhtymään yrittäjäksi, eikä siihen ole nyt tarkoitus mennä sen enempiä, sillä jokainen toki tietää että yrityksiä lisäämällä ei lisätä muuta kuin konkursseja ja heitteille ajettuja ihmisiä, jos kysyntää niille ei kerran ole.

Verovarojakaan se ei lisää, eikä ostovoimaa. 

(Nämä kaksi pitävät myös kapitalismin rattaat pyörimässä.)

Sen sijaan toinen halllituksen kuningasidea,  eli orjatyö on vielä typerämpää, sillä sekään ei lisää ostovoimaa tai veroja, vaan ainoastaan  ihmisten säädytöntä hyväksikäyttöä, jolloin työ on taas kerran onnistuttu kiepauttamana tekijänsä vastaiseksi prosessiksi. 

Fundamentti on maininnut "kuntouttavan työtoiminnan" olevan uusorjuutta, siinä missä pätkä- ja vuokratyöt ovat olleet neuvokas tapa kiertää työvoimalakeja. 

Työtä joko on tai sitä ei ole. Piste.

Nyt hallitus on keksinyt keinon yhdistää nämä kaksi dysfunktionaalista käytäntöä, suoraan palkattomaksi työsuoritukseksi, joka käydään jättämässä yritykseen. Ilmaiseksi totta kai. 

Kannattaa ottaa huomioon, että se että jokin on tällä hetkellä vapaaehtoista, ei tarkoita etenkään Suomessa että se pysyisi vapaaehtoisena.  Tekosyyt keksitään kyllä. Joko kukaan  ei suostu siihen, jolloin  pitää "antaa keppiä" tai sitten kapitalismin karja, ihmislampaat, löytävät totta kai itsensä lahjoitamassa ilmaiseksi työpanostaan loisfirmoihin, jolloin kapitalistein käsinuket, meidän kansanedustajamme, toteavat että tästähän tuli menestys, jolloin tästä kaikesta tehdään pakollista - he kun ymmärtävät kansan parhaan paremmin kuin kansa itse, molemmissa skenaarioissa.

Näin on käynyt myös kuuluisan kuntouttavan työtoiminnan kanssa ja nyt kummasti niin julkiset kuin yksityisetkin projektit, etenevät kätevästi kaikessa hiljaisuudessa, ilmaisella työvoimalla.

Kyllä, hallitus päästi haisevat, ja jos jotain armeija on opettanut, on se sen, että paskalla on tapana valua alaspäin. Yhteiskunnallisessa merkityksessä tämä tarkoittaa sitä, että likakaivo sijaitsee yhteiskunnan alemmilla luokilla. 


Ei kommentteja: