maanantai 25. huhtikuuta 2016

Asia On Lindströmin Pihvi - Lue Mistä Oikein On Kyse

Jari "Pihvi" Lindströmin johdolla on saatu aikaan taas kerran melkosia kuningasajatuksia - joista olikin jo puhetta aiemmin.

Mikä nyt on siis homman nimenä, on se, että koulutettujen tulisi ottaa vastaan työtä, joka ei vastaa heidän koulutustaan tai joka ei välttämättä edes vaadi koulutusta.

Tällä onkin erinomainen vaikutus työllistymiseen, sillä nyt kouluttamattomilta viedään ne vähätkin heille sopivat työt.

Samalla myöskään koulutetut eivät pääse alansa hommiin.

Näin tehdään turhaksi yhteiskuntaa vaivaava koulutuspakkomielle, mutta toisaalta työllistyminen ja keskinäinen luokkanahistelu jatkuu entisestään.

Mihin tämä johtaa?

Ns. Siperia-ohjelman etenemiseen,  missä työvoima muuttuu ilmaiseksi ja tilastot sievemmiksi?Eikä tule unohtaa sitä, että kapitalismin toimivuuden kannalta, on kapitalisteille edullista, jos osa kansasta on työttömänä. Työttömät ovat työväenluokan reservi.

Ei ole syytä mennä siihen, että "ihannetilassa" toki kapitalisti voi kiristää kansaa jolla ei ole työtä, ja palkata tätä polkuhinnoin.

Sen sijaan mainittakoon, että jos nyt työllisyyden myötä tulotaso alkaa nousta,  ja kansalliset tuloerot pienentyä, alkavat myös elintason kasvaesssa palkkavaatimukset lisääntyä ja ammattiliitot sekä kansallinen hyvinvointi vahvistua, jolloin työttömyyden vähentyessä myöskään ei voitaisi työläistä kiristää edes potkuilla tai muuten hallita tätä hajoittamalla (hajota ja hallitse-strategia).

Jos siis minimitoimeentulon omaavat työttömät pääsisivät töihin, kapitalistit joutuisivat maksamaan palkkaa yhä useammalle, sen sijaan että valtio elättäisi heitä tarkasti laskettua budjettia noudattaen.

Entä mistä tähän budjettiin muuten saadaan rahat?

Aivan, kuuluisalta kiristetytä keskiluokalta, eli työläisiltä itseltään!

Näin kapitalismi ja kommunismi, kaksi pääoman keskittämiskatastrofia, ovat vihdoinkin tulleet yhdeksi.

Lue myös:

Kapitalismin loppu käsillä

Ei kommentteja: