torstai 30. lokakuuta 2014

Miksi Tämä On Miesten Maailma: Sosiaalinen Koe Sivilisaation Synnystä ja Kehityksestä

Hollannin Selviytyjät (Expeditie Robinson)-reality TV-sarjassa oli tehty testi sivilisaatiosta, ja sen synnystä.

Siinä laitettiin miehet ja naiset omille saarilleen.

Jokainen voi arvata miten siinä kävi - kuva kertoo tuhatta sanaa enemmän:

And that's why it's called HIStory! 
Sen verran vain mainittakoon, että naiset eivät kyenneet joukkosieluisina saamaan aikaiseksi käytännöllisesti katsoen mitään - unohtamatta sitä, että nainen ei ole biologisesti suunniteltu johtamaan. He pääsääntöisesti loikoilivatkin rannalla, söivät kaiken ruokansa, ja lopulta päätyivät olemaan varsin surkeina, ja ötököiden aterioimana lopun aikaa. Ai niin, kyllähän he saivat tietenkin vaatteensa kuivumaan - mutta trooppiset myrskyt olivat siinä määrin armottomia, ettei siitäkään juuri iloa ollut.

Miehet sitä vastoin pistivät pystyyn suunnilleen alkeellisen kylän. Miesten sivilisaatio ei tosin ollut varsinainen hierarkinen johtajasivilisaatio, vaan he sen sijaan toimivat periaatteella jonka mukaan kukin teki sen, mitä piti tehdä ja minkä kukin osasi parhaiten. Hierarkisuuden pitäisikin perustua sille, että kuka on oleva eniten muiden avuksi, se on oleva se suurin kaikista. Naisten näkemä hierarkisuus taas liittyy siihen, että itse mennään joukon mukana ja tarvitaan joku komentamaan - tämä näkyy myös pariutumiskäytöksessä.

Miesten mikrosivilisaatio oli erinomainen osoitus makrotason sivilisaatiosta; se oli luonteeltaan kehittyvä, jolloin päivä päivältä se kasvoi kehittyneemmäksi.

Naisten mikrosivilisaatio puolestaan oli kuva feministisestä sivilisaatiosta; se oli luonteeltaan entropinen ja hajosi päivä päivältä, jolloin sen jäsenet menettivät sen vähänkin mitä olivat koskaan omistaneet. Aivan kuten feministinen yhteiskunta tekee kansalle.

Ei kommentteja: