maanantai 4. elokuuta 2014

Kapitalistisen Oikeiston Terminaalinen Ongelma: Kun Ikuiset Myytit Murtuvat

Kapitalisteilta, kuin myöskin änkyräoikeistolaiselta (wanna be)porvaristolta rupeaa loppumaan arsenaali propagandakoneistossaan - edes design työhaalarit ja mainostoimistojen kalliit imagokampanjat eivät riitä pelastamaan heitä, jotka eivät pysty tarjoamaan orjilleen edes perinteistä orjan elämää.

Jokainen on varmasti kuullut monia erittäin tavanomaisia kapitalistien iskulauseita, kuten että hyvinvointivaltio ei toimi, miten kaikki verot ovat aina pahasta, kuinka julkinen puoli aina raskautus ja miten työttömyys on aina työttömän oma vika.

No tämän uskokoot ken tahtoo, sillä faktat - jotka on olleet asiaan perehtyneiden tiedossa jo kauan, sekä mitä luultavasti kapitalstien kätyreidenkin - ovat nyt viimeisimmissä uutisoinneissa tulleet pinnalle, jopa niin että kaikki kansa ne tietää.

Siispä tälläisen kesäisenä, uutiskatsauksellisena kertauksena.

Julkinen sektori vie 60% bruttokansantuotteesta-myytti.

TILASTOKESKUKSEN PÄÄJOHTAJA: JULKISEN SEKTORIN KOKO ON 20% BRUTTOKANSANTUOTTEESTA


Työttömyys on ei ole työnantajan vika, saati sitten kapitalistin, vaan laiskan työttömän-myytti.

Avoimia työpaikkoja 61 000 - työttömiä työnhakijoita 337 000


Etenkin jälkimmäistä ollaan nyt "hoitamassa" mm. Kokoomuksen Paula Risikon* toimesta "osallistavalla sosiaaliturvalla", mikä käytännössä merkitsee sitä, että työläisten ja vähäosaisten turvasta tehdään vastikkeellista vielä enemmän kuin mitä se on tähän mennessä ollut. 

Entä miksi se on ongelmallista?

Siksi koska tällöin tuesta muuttuu työtä, ja tämä taas merkitsee sitä että kapitalistinen oikeisto on onnistunut jälleen myyräntyössään, ei vain Jyrki Kataisen "kansan rahat pankkiireille ja lipettiin kohti EU:n suojatyöpaikkapalkintoa"-kusetuksessa, vaan myös siinä että vaivoin työväen itselleen taistelemat kansalliset vakuutukset sekä oikeudet näin ollen puretaan ja kierretään. Näin jatkossakin voidaan ajatella porvariston etua ja pakotteita, ja sitä miten he eivät vain voi muuta, kuin ottaa potkimansa (tai jonkun toisen porvarin) potkimat työläiset takaisin, mutta tällä kertaa vain ilmaisiin töihin.

Lisäksi kuten näkyy, on tuo rangaistus työttömyydestä täysin kohtuuton muutenkin, tai sitten nämä vatipäät todellakin yrittävät palikkatestissä hakata täysin väärää palikkaa, täysin väärään reikään - 61 000 vapaata paikkaa vs. lähes 340 000 työtöntä. Siinä osoitus miten kapitalismi ja kapitalisti luovat hyvinvointia ja työpaikkoja, ja kuinka heitä pitäisi siitä kiittää. 

Minäpä sanon yhden jutun, ne työpaikat lähtevät kyllä heti kun mahdollista, ja näin käy tulevaisuudessa yhä useamminkin koska robotit vievät valtaosan työpaikoistamme. Syy miksi työläiset siellä ylipäänsä pyörivät, on siinä että kapitalisti tarvitsee runsaan työvoiman, jotta voitto voidaan maksimoida. Rikastuminen tapahtuu kapitalistisen järjestelmän ansiosta sitten näitä riistämällä, ja ottamalla itse valtaosa voitoista. Ei se ole hyväntekeävisyyttä, jota poru kurkussa nämä kapitalistien lobbarit julistavat, vaan se on sitä mitä työläinen saa kuulla sen olevan kun tulee lopputili: bisnestä.

Ja tätä kansaahan on viime vuodet (kansainvälisen) kapitalistin taholta kusetettu suorastaan säälimättä.

Kuitenkaan kapitalisti ei maksa, päinvastoin se hyötyy, siitä että se pettää kansan. 


(*Risikko haastattelussa järkeili, kun hänelle sanottiin että sehän on vastikkeellista silloin, että "onhan se muutenkin vastikkeellista", eli jos jokin on rikki, rikotaan sitä ihmeessä lisää! Tälläisiä päättäjiä meillä on!)

Ei kommentteja: