maanantai 7. heinäkuuta 2014

Viskit Valamosta - Mitä Tästä Sanoo Päivi Räsänen?

Nyt, vaikka Fundamentti on antanut palautteensa Päivi Räsäselle, ei allekirjoittanut kuin sen enempää tämä blogikaan muutoin ole osallistunut, eikä osallistu hänen "bashaus-trendille", hänen tapansa seistä rappioarvoja vastaan on hyvä, mutta hänen tapansa mennä liiallisuuksiin esim. holhouksessa taas ei - näin lyhyesti ilmaistuna.

Tästä pääsemmekin suoraan asiaan.

Valamo aloittaa viskin valmistuksen – luostariin Suomen suurin tislaamo


Valamon luostari on päättänyt ryhtyä tekemään viskejä.

Allekirjoittanut nauttii viskeistä, jos joku halusi tietää.

Mikä mielenkiintoisinta, on se, että eräs motiivi munkkikunnan mukaan viskin valmistamiselle on se, että näin luostarin heikoilla ollut talous saadaan nousuun.

Nyt, anna sen upota vähän aikaa, kuten jääpalat viskin joukkoon.

Noin, luostari on yhteisö, pienempi tosin kuin yhteiskunta, mutta silti molempia yhdistää se että kyseessä on siis yhteisö jolla on oma ekonomiansa.

Yleensä jos tämä on jakautunut tasaisesti, joko valtion avustamana tai ilman, merkitsee sitä, että ainakin aineellisessa mielessä voidaan hyvin, ja meillä on myös tiettyä pelivaraa laajemminkin.

Mutta kysymys mikä tästä nousee, kuin viskisieppo päivänokosiltaan (ok, lopetan nämä rinnastukset tähän), on se että millä valtuudella Päivi Räsänen voi kieltää talouskasvun joka tulee ravintola- ja alkoholitoiminnasta, kun edes Jumalalle melko tiukasti omistautunut veljeskuntakaan - jolla on sentään vuotuiset perinteet - ei sitä tee? Päinvastoin - he elävät sillä!

Ja nyt kyse ei ole vain Suomesta, vaan kansainväliselläkin mittapuulla luostarit ovat erityisen tunnettuja laadukkaista luostarioluista, viineistä, ja onpahan heiltä myös aqua vitae, eli elämän vesi, eli tiukka alkomahooli tullut ihmisten iloksi.

Näin ollen, voidaan sanoa että holhouskristillisyys lienee, kohtuukristillisyyden, rinnalla melko uusi ja puritaaninen keksintö jolla ei voida oikeuttaa kuin ehkä yksilötasolla juomisen vähetnäminen (esim. uskoon tulleet alkoholistit ovat heitä joille tuskin holhous tekisi pahaa, mutta Täydellisen Järjestelmän demokratian opissa ei katsota hyvällä jos vähemmistöt yrittävät pompottaa enemmistöä, sillä heidän oikeutensa on aina enemmistön laupeutta, eikä suinkaan kutsu röyhkeyteen).

Ja myös perinteitä vaalien on myös tehty seuraava kreikkalaisen death metal:lin edustajan, Septic Flesh:in, uusi biisi Prototype:

Ei kommentteja: