keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Mitä Tapahtuu Kun Serkukset Harrastavat Seksiä?

Megadethin solistin, Dave Mustainen, mukaan niin oli käynyt kun Musta Barbaari oli tullut huomiohuoraamaan pääesiintyjä Megadethin keikalle, tarkoituksenaan mm. pilata keikka.

Qstockin festivaalijohtajalta ei heru ymmärrystä Mustan Barbaarin tempulle: Paha virhearviointi
Se onnistui sikäli huonosti, että bändi vain jatkoi soittamistaan, ja myöhemmin järjestäjän tietojen mukaan tämä pullisteleva ja huomionkipeä "räppäri" (fb-kaverini, joka on esiintynyt, ja julkaissut useamman biisin kuin kyseinen gansta, sarkastisesti kommentoi asiaa seinällään "jaa tuo räppäri?") oli pienimmän järjestysmiehen taltuttama.

Mitä siis tapahtui?

Mustan barbaarin ohjenuorana näytti olleen: "Haluan julkisuutta keinolla millä hyvänsä, mutta sen sitten pitää olla pelkästään positiivista julkisuutta."

Mutta totuus, että jos on pokkaa mennä pilaamaan toisten keikka, niin sitten pitää myös pystyä ottamaan vähän katukielisempiä kommenttaja takaisinkin.

Rasismi-kortti ja vähemmistö-kortti, kumpikaan eivät sovellut muiden kuin suvakkien mielestä "universaaliksi luvaksi tehdä kaikkea mitä mieleen juolahtaa".

Kyseessä oli röyhkeä ja epäkypsä käytös, jolla näytettiin ylimielisyyttä ja vähemmistövallankäyttöä ei vain (valkoiselle) pääesiintyjäbändille, vaan myös 13 000 katsojalle joista varmasti suuri(n) osa oli tullut pääesiintyjää katsomaan.

Jos taas Mustan barbaarin saldoa miettii, niin oliko se nyt yksi julkaistu biisi, ja toinen tulossa tyylinen ratkaisu, joten en kyllä menisi puhumaan Megadethista "meganevöhööddeathina" mitään. 50 miljoonaa albumia myyneelle bändille ei voida mennä asettelemaan ehtoja, kun itse ollaan yhden sinkun miehiä, eikä etenkään mennä sitä dissamaan tuolla tavoin, ilman että siinä saadaan vain itse sivistymättömän pellen maine.

Ja mitä tähän "hevarit pilas meidän keikan"-nönnötykseen tulee, niin se oli Qstockin henkilökunta joka Megadethin vaateisiin suostui. Pääesiintyjällä, joka on vetänyt paikalle tuhansia ihmisiä, on oikeus myös esittää haluamiaan, jopa hieman odottamattomiakin vaatimuksia (mikä on muuten ihan yleistä maailmalla kun orkesteri on kyllin suuri, kyse on siis eräänlaisesta rock-klisheestä).

Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että Megadeth myöhästyi 10 minuuttia, joten tässä ajassa olisi ainakin tuo yksi biisi ehditty esitttämään.

Tässä selkkauksessa kiteytyykin se, mitä "tasa-arvolla" nykyisin tarkoitetaan. Mustan barbaarin kannattajina lähinnä ovat "rasismia!"-hokevat, pinnalliset idioottit joiden mukaan Megadeth on huonompi bändi koska kyseessä on sentään "vanhat narukätiset pitkätukat" soittamassa heviä - ja tietysti siksi, että se oli pääesiintyjä, kun taas Musta barbaari "ei ihan".

Sitten vielä ihmetellään mikä musiikissa on nykyisin vialla, jos aidosti kirjoitettu musiikki jota on myyty sen antivaltavirtastatuksesta huolimatta kymmeniä miljoonia kappaleita on edellä mainituista syistä huonompaa kuin verrokin, jota on tehty sen yhden julkaistun sinkun verrran, ilman että sen tekijä olisi itse muu kuin esiintyjä joka puhelaulaa muiden sanoja ja musiikkia. Se kertoo siitä, että itse musiikki antaa enää niin vähän, että syitä sen hyvyydelle tai huonoudelle pitää hakea keinotekoisista seikoista.

Tasa-arvo on tämän tapauksen antaman esimerkin mukaan jälleen osoittautunut aseeksi ja kortiksi joka lyödään pöytään kun halutaan jotain mitä ei olla itse ansaittu. Se menee tällöin yli sen, että meillä olisi ihmisenä yhtenevä arvo, se on muuttunut eturyhmän oikeutuksentunteen symboliksi. 

Entä "rasistiset törkykommentit"?

Olivatko ne todellakin rasismia, ja osoitus valkoisen heteromiehen rasistisuudesta, vai olisiko asia niin, että kun annetaan sontaa, saadaan sitä takaisinkin? Tällöin etenkin on ihan tavallista, jos mukaan liittyy myös rasistisia hörhelöitä, heidän lisäksi jotka nyt vain haluavat antaa muuten sanallista löylytystä alatyyliin.

Ennen tätä ei Mustaa bambiinoa oltu nimitelty, ei ainakaan näin kansanliikemäiseen tyyliin.

Mistäköhän johtuisi?

Onko syynä todellakin rotu, vaiko se, että hän itse sai tempullaan kaiken tuon aikaan?

Eikä vain itselleen, vaan jos aiemminkin pahimpia ongelmapesiä ovat olleet lähinnä afrikkalais- ja lähi-itätaustaiset mamut, niin minkähänlaisen, ennakkoluuloja hälventävnä kuvan Musta barbaari antoi tuolla esityksellään, jossa näytettiin poikkeuksellista harkinta- ja impulssinhallintakykyä?

Sitä paitsi törkykommentit hyödyttävät häntä, poliittisesti korrekti mediahan heti antoi näkyvyyttä, sen lisäksi että Suomessa kaikki vähemmistöt ovat muutenkin aina uhreja. Esim. maailmalla mustat kutsuvat toisiaan käyttäen n-sanaa, mutta jos muut käyttävät sitä heistä, niin tällöin saa rasismipojoja ja puoli valtakuntaa. Tilanne olisi sama jos vaikka tuo ja Mustaine olisivat alkaneet painia lavalla, ja tuo saanut levyynsä, niin Dave olisi tuomittu viharikoksesta 200 vuodeksi vankilaan ja kaikki rojaltit Megadethin biiseistä olisi menneet mustalle barbille.

Mitä muuten tuohon painimiseen tulee, niin pitää sanoa että vaikka Musta barbaari onkin kova poika pullistelemaan ja puhumaan ("seitsemän järkkäriä kantoi ulos", "keskeytin Megadeathin keikan" jne. pullistelupällistelyt), niin oli hänellä silti onni matkassa. Nimittäin vaikka metallimusiikki edustaa tyylisuuntaa joka on ulkoisesti raivokasta, se yleensä sisältää melko säyseitä ihmisiä, mutta joskus heilläkin tulee raja vastaan, tai he antavat ilmauksen toiselle osapuolelle siitä, että tämä on ylittänyt rajan.

Esim. Maynard Keenan Toolista ei kovinkaan kauaa katsonut keikan häirintää (alkaa noin kohdasta 2:45)


Samoin kuten alemmassa Misfitsin Jerry Only tulee järjestysmiesten avuksi.

Joten, tuollainen pelleily voi kostautua, myös muilla kuin sillä että saa loukatut tunteet itselleen. Enkä oikein osta tuota loukkaantumisteoriaakaan, koska sen verran rajut uhriutumispornon näyttelyt on kyseisen ganstan sosiaalisessa mediassa menossa muutenkin.

Kuten eräälle mamulle, joka twitterissäni hieman tuntui myötäloukkaantuneen sanoin, niin jos hän haluaa eroon rasismista, niin silloin hänen pitää todistaa rasistien puheet valheiksi. MB:n tempun jälkeen se tulee olemaan vähäsen vaikeaa.

Sillä vaikka tämä nyt hieman tälläiseltä viihdeuutisoinnilta vaikuttikin, on pidettävä mielessä että tässä on kuitenkin taas poliittisia irtopisteitä jaossa, ja tilaisuus katsoa maan kokonaiskuvaa.

Irtopistellä on ainakin Li Andersson, jonka twiitissä annetaan tuki keikan häiriköimiselle, ja syytetään vain rasisteiksi heitä, jotka eivät ihan ole samaa mieltä (vrt. tapaus kiakkovieraat, jotka syyttivät poliiseja siitä, että miten vegataristianarkistien oli kerta kaikkiaan pakko hakata poliisihevosia).
Mitä taas tulee kokonaiskuvaan, on tässä näytetty se, miten moniarvoisuuden ideana on se että tasa-arvon asemasta haetaan valtaa ja etuoikeuksia niin itselleen kuin myöskin omille lemmikeille, eli eturyhmille. Tästä myös johtuu Mustan barbaarin oikeutuksentunne, hyvin todennäköisesti, sillä nythän hän ei vain saanut promotusta (ehkä oli sattumaa, että häneltä tuli juuri kirja pihalle?), vaan hänestä tuli myös mokutuksen martyyri, samalla kun suomalaisista tuli heteroseksuaalisia, valkoisia miehiä, jotka ovat myös hirveitä rasisteja (kts. twitterin hashtag: rasismi2014).


On viisasta olla kohtelias; vastaavasti on typerää olla töykeä. Vihollisten synnyttäminen tarpeettomalla ja tahallisella barbaarisuudella on yhtä hullua kuin oman talonsa tuikkaaminen tuleen. - Arthur Schopenhauer.

Summa summarum:

Suomalaista rasismia on se, että jokainen joka erehtyy arvostelemaan tämän ganstan huomiohuoraavaa julkisuus-stunttia, on rasisti.


Ei kommentteja: