tiistai 10. kesäkuuta 2014

Mitä Putin Aikoo Seuraavaksi?
Selitän taktiikan nyt lyhyesti, ja selvästi.

Se menee sarjaan, historia toistaa itseään.

Me tiedämme että "itsepuolustus" on likaisessa politiikassa - oli kyse sitten äärivasemmistolaisista mielenosoittajista - tai Venäjän huolesta tämän kansalaisia kohtaan, käyttää se yleensä tyypillistä "miso- ja phobia"-liittein toimivaa diskurssia.

"Russofoobikko" ja "venäjäviha" ovat tuttuja termejä.

Sanomana: "Et hyväksy meitä? Se on sitten sota senkin russofoobikko! Hyväksyt meidät? Liity meihin!"

Se on sitä samaa pelleilyä ja kusetusta mitä esim. feministit harrastavat, yrittäessään kieltää kaiken kritiikin naisia ja itseään kohtaan misognynia-kortilla. Sitä samaa pelleilyä mitä "kiakkovieraat" harrastivat kun itse menivät terrorisoimaan ei-vain-linnanjuhlia-vaan koko kaupunkia ja tulivat syyllistyneeksi julmuuteen eläimiä kohtaan, oikeuttaen sen sillä että poliiseissa oli vika kun tulivat paikalle hevosilla, unohtaen että poliiseja ei olisi tarvittu sinne jos siellä ei olisi ollut tätä anarkistista roskasakkia.

Eikä siinä mitään, löytyyhän tätä mulkkupäisyyttä myös oikeistosta, sillä heidän retoriikkaan kuuluu mm. sanoa että yhteiskunnan rahoittaminen veroin on varkautta; sillä riistäminen ei ole suinkaan varastamista, mutta se jos kapitalismin orjat pitävät yhtä luoden itselleen tukiverkoston nimeltä yhteiskunta, ottaen enemmän heiltä jotka kapitalismista eniten hyötyvät - se totta kai on paha asia. Meneehän siinä sitäpaitsi iso osa herraskaisten lomabudjetista, eikä vuodessa voi ostaa niin montaa autoa pihaan koristeeksi, jos pitää verojakin vielä maksaa. Joidenkin elämä on yhtä tuskaa.

Siispä tätä saman luokan retoriikkaa käytti aikoinaan Hitler mennessään vapauttelemaan saksalaisia muista maista, ihan kuten Putin mennessään pitämään huolta naapurimaan venäläisistä jotka joku ilmeisesti oli pakottanut "russofoobisten" ja "venäjänvihaajien" kanssa samaan maahan.

Muuten taas, niin Hitlerin Saksaa kuin Putinin Venäjää, molempia yhdistää vuosien valmistautuminen ja varustelu. Nyt onkin ilmeisestä että aika on kypsä sille, että lähdetään katsomaan miten pitkälle se kantaa.

Siitä seurasi tilanne jolloin maailma ei tehnyt mitään, kun Venäjä marssi vieraaseen maahan. Ihan kuten maailma ei tehnyt muuta kuin huolestuneena puhalteli muniin, kun Hitler valloitteli muita maita. "Kyllä se siitä rauhoittuu ajan kanssa".

Seuraavaksi sähiseminen vieraita maita kohtaan jatkuu ja tällöin myös Suomemme maa lukeutuu tähän samaan, vaarassa olevaan naapurustoon.

Unohtamatta että tässä kaikessa on mukana myös bluffin elementti.

Venäjän imprealistinen ja ekspansiivinen sotapolitiikka tuntuisi olevan jo ennalta määrättyä, ja se etenee tunnustellen.

Kaikkinainen hampaattomuus muilta mailta tulkitaan yksiselitteiseksi heikkoudeksi.

Näin ollen, viimeisimmät uhkailut Suomea kohtaan, mukaan lukien härnäävä, Suomen ilmatorjunnan valmiutta testannut tiedustelulento lukeutuu osaksi tätä kampanjaa.

Pian kyseisen loukkauksen jälkeen tuli lausunto, jonka mukaan Suomi on "eräs venäjävihamielisimmistä maista".

Niinpä niin. Stalingradin palauttaminen ei ollut ainoa paluu totalistaristrisen diktatuurin suuntaan:

Keppi heiluu nyt kivuliaammin - "Venäjä kokeilee Suomeen Neuvostoliiton konstia"

Lisäksi on sanottu Sergei Markovin toimesta, että kolmas maailmansota alkaa venäjävihasta tai russofobiasta - tämän antoi tosin "yksittäinen edustaja", mutta temppu jota tässä käytettiin on klassista testaamista.

HBL: Putinin lähipiiriläinen varoittaa Suomea Nato-jäsenyydestä

Kokoomus* on Suomessa Putinin puolueen ns, sisarpuolue. Mitä meillä kokoomus tekee, on se, että se antaa joko porvarisnulikoidensa tai sitten nättien julkkisnaisten laukoa toinen toistaan kyseenalaisimpia lausuntoja; jos ne menevät läpi, on aika kypsä, jos ei, niin emopuolue voi joko sanoa itsensä niistä irti tai vain olla sanomatta mitään (vaieta hiljaiseksi).

Täsmälleen tätä tekee Venäjäkin - klassinen hyvä ja paha poliisi-tilanne, joka toimii osana tunnustelu-taktiikkaa:

Tutkija: Lavrov olisi voinut selkeämmin sanoutua irti Markovin uhkauksista

Haglund Venäjän Suomi-kovistelusta: "He ottavat isoveliotteen, enkä pidä siitä"

Sen lisäksi että taktiikka toimii pehmittelevällä tavalla, on sillä myöskin se vaikutus että jokainen fiksu ja loogisesti toimiva maa haluaa sen johdosta liittyä NATOON.

- Jos Suomi haluaa liittyä Natoon, teidän pitää ajatella ensin. Haluatteko olla mukana aloittamassa kolmatta maailmansotaa? Antisemitismi aloitti toisen maailmansodan, russofobia voi aloittaa kolmannen maailmansodan, Markov sanoi Hufvusdtadsbladetissa.

Tuollaisten uhkailujen vuoksi maalla ei ole mitään muuta kuin voitettavaa, Venäjä ei voi voittaa koko muuta maailmaa, mutta on vain jokaisen asioiden huonontamista, jos sen annetaan valloittaa itselleen lisää maata jonka kautta edetä aina seuraavaan maahan - tämän he myöntävät avoimesti, kyse on sotilaallisesta elintilkasta.

Mutta mitä moni ei ole tullut ajatelleeksi, on se, että ehkä tuossa on kyseessä käänteinen psykologia, jolla on tarkoitus niitata kaksi kärpästä; ensiksi toinen painostetaan liittymään NATOon, ja sitten saadaan syy toteuttaa uhkaus. 

Toisaalta, jos näytämme ettemme uskalla liittyä NATO:on, koska Venäjä suuttuu muuten, olemme jo antaneet pikkusormen.

Voisiko se olla hieman sama tilanne, kuin että rakennettaisi hiekalle, ja laskettaisi sen varaan ettei jatkossa sada?

Mutta on sanottava että bluffi on pettämässä muuallakin:

Vladimir Putinilla kova linja: Tässä ehdot Ukrainalle

Ensiksi siis valloitetaan Ukraina, sitten saadaan pakotteet ylle ja aiheutetaan rahoittajien vetäytyminen, ja nyt sitten ollaan käsi ojossa: "Jos maksat velkasi niin me, öö, pidetään valtaamamme maa-alueet ja saadaan rahaa selvitä pakotteista jolloin voimme taas jatkaa maanne valtaamista". Kuulostaa suunnitelma, miksi esim. YK ei ehdottanut tätä?

Toki, en sano etteikö Ukrainan tulisi maksaa velkojaan, mutta on toki kivempiakin tapoja niitä periä.

Toisaalta tässä on se hyvä uutinen, että se osoittaa sen faktan että ilman rahaa ei kovin kauaa heiluta, ja jos heilutaan voidaan syyllistyä äkkinäisiin liikkeisiin. Siispä, paras mitä jämäkän toimimisen ohessa muut maat voivat tehdä, on se, että he säilyttävät yhteytensä ja pitävät linjansa tiukkana.

Esim. seuraava tilanne on ihan oikein NATO:lta, ja on ainoastaan Venäjän syytä, miksi NATO lisää valmiuuttaan. Sitä saa mitä tilaa.

Venäjä suuriin vastasotaharjoituksiin Itämeren alueella - Lavrov varoitti Nato-laajentumisesta

On ymmärrettävä, että Venäjän on paljon helpompi ottaa suupala kerrallaan, kun niellä koko muun maan ruhoa. Tällöin ei ole lainkaan pahempi juttu, että muu maailma näyttää ruhonsa koon.


(*Muutoin taas olen tässä asiassa taipuvainen kokoomuslaiselle nato-kannalle, vaikka yleensä karsastankin ei-kansallisia instituutiota jotka panostavat internationalismiin ja oman itsenäisyyden menettämiseen - tässä tapauksesssa kun on pienempi paha menettää osa itsenäisyyttään sopimuksella, kuin että se vietäisi meiltä pois verellä ja itkulla). 

1 kommentti:

Karjala takaisin kirjoitti...

"Yhdysvallat toteuttaa ja lietsoo CIA:n ja yksityisten armeijoiden toimesta väkivaltaisia tekoja Ukrainassa ja odottaa, sekä toivoo, että Venäjä aloittaa Ukrainan Venäläismielisten riittävän aseellisen tukemisen.Maailma on todennäköisesti säästynyt kolmannelta maailmansodalta, ainoastaan siksi, että Vladimir Putin ja Venäjän hallinto ei ole provosoitunut, rauhan nobelilla palkitun Obaman sotahallinnon jatkuvista yrityksistä huolimatta."

Voisikohan tällaisia tekstejä pitää indikaationa siitä, että Putin ei aio tehdä mitään:Näin se saadaan näyttämään perääntymisen sijasta voitolta kauheasta amerikkalaisesta salaliitosta.