tiistai 11. maaliskuuta 2014

Dokumentti: Kasvien Mieli (engl.) - Quo Vadis, Kasvissyöjät?

Tässä vasta kiintoisa dokumentti, sillä se pohtii ajatonta kysymystä kasvien tietoisuudesta.

Joitakin spoilereita heittääkseni siitä selviää mm. se että kasvit nukkuvat, ne kommunkoivat keskenään ja  niillä on myös sosiaalinen elämä. Puhumattakaan siitä, että ne eivät vain reagoi vahingoittamiseen, vaan niillä voidaan sanoa olevan myös oma keskushermostonsa!

Näyttää siis siltä, että ajatus siitä miten ihminen on yksi eläimistä, ja tästä syystä kaikkien eläinten pitäisi syödä kasveja-dogma ei ole validi; jainalaisuuden dogma on se kaikkein johdonmukaisin tässä kysymyksessä.

Miksi?

Siksi että heidän ihanteena on kuolla nälkään, sillä siten ei vahingoita mitään elävää, ei edes kasveja - joilla myös on oma tietoisuutensa, kuten dokumentti todistaa.

Ja jos taas ajatellaan oikein ekologisesti, on kasvit kaikkein tärkein tekijä, ja niitä vasta pitäisikin säästää, sillä niistä ja niiden olemassaolosta myös muut elämänmuodot ovat riippuvaisia.

Nyt, onko tämä kaiken eläinrääkkäyksen ja eläinten esineellistämisen puolesta tehty kirjoitus (viitaten aavistuksen sarkastiseen jainalaisuusheittoon)?

Ei toki.

Allekirjoittanut, kuten Täydellisen Järjestelmän yhteiskuntateoriakaan, eivät missään nimessä kannata julmuutta eläimiä kohtaan (tästä syystä se antaa tuen mm. julman halal-teurastuksen kieltämiselle, ihan yhtälailla kuin kapitalistiselle eläinten raa'alle hyväksikäytölle). Tämä on pikemminkin se suuri kompromissi eläintensuojelun, ja eläinten hyödyntämisen kanssa, sillä tämä osoittaa ettei sen enempää eläinten kuin kasvienkaan syöminen ole eettisempää, kuin vain toiseen näistä vaihtoehdoista turvautuminen.

Lisäksi, mitä emme voi tehdä, on se, että hylkäisimme tämän "patriarkaatin ihminen on luomakunnan kruunu"-ajatuksen, sillä silloin ideologisessa mielessä kuolisimme nälkään. Voimme vain palauttaa ajatuksen sen realistiselle tasolle: Ihminen on luotu hallitsemaan, mutta myös vaalimaan luomakuntaa´, jonka perustan tämäkin dokumentti todistaa olevan sangen älykkään.

(Katso myös tämä; me tosiaan olemme tellus mikrobeille. Esim. hyvät mikrobit, kuten probiootit pitävät meistä huolta, kun taas pahat tuhoavat maailmaa jossa asuvat!)

Ei kommentteja: