perjantai 28. helmikuuta 2014

Näistä Miehen Tavaroista Naiset Haluavat Siis Eroon? -Tai Mitä Jos Ei?

Näistä miehen tavaroista naiset haluavat eroon

(Eräs naispuolinen kaveirni joka tämän kommentaarini näki sen alkuperäisessä yhteydessä sanoi, että minun pitäisi tehdä tuosta lista, jonka laitan jokaiselle uudelle naisehdokkaalle, ja siitä se idea sitten lähti, joten laitoin sen tähän - malliksi ja tiedoksi!).

Jos Oscar Wilden viimeiset sanat olivat: Joko minä lähden, tai tuo tapetti lähtee.

Niin allekirjoittanut voi tältä listalta vain todeta, että joko nämä jää tai ämmä lähtee:

1 Mittavat kokoelmat lehtiä kuten Pahkasika, Mad jne. Kyse on taiteesta, deal with it!
3. Odotas kun kuulet että mitä suunnittelen, teen ja myyn.
4. Satojen CD:n kokoelma on koottu rakkaudella, ja rahalla. Sisältäen harvinaisia ja rajattuja painoksia. Yksi sana: Never! Myös DVD:t liittyvät joukkoon, vaikka niitä on paljon vähemmän. Se on taidekokoelma, jota voi kasvattaa ja vaalita, rakkaudella.
6. Esim. Kun kiekkoilin junnuna ja voitin mitaleita, paras pelaaja-palkintoja ynnä muita. Ne ovat ne palkinnot joita nainen saa kiillottaa, jos olen erityisen mielistynyt häneen. Muuten sen on pysyttävä niistä kaukana ettei hajota niitä. Sama pätee levyihini. Ja jos nyt mitaleita tulee vaikkapa herrasmieslajeista kuten minigolf ja/tai keilaus, niin ne ovat samassa sarjassa.
9. Kuuntelemme siis levykokoelmaani jostain naurettavasta pikkumankasta? Mtä seuraavaksi, laihdutamme poistamalla aivot ja sydämen?

Tämä kaikki myös herättää kysymyksen, että mitä naisilla sitten on kämpässään? Onko sen tarkoitus olla yksi iso vaatekaappi jossa voi myös nukkua, mutta ei sohvalla?

Entä mikä tästä tekee, sen ilmeisen ja näkyvän seikan lisäksi kriittiseen naistutkimukseen sopivan aiheen? 

Se, että mitä jotkut naiset tekevät, on se että he eivät vain yritä tehdä tätä klassista "muutan sinut, ja sitten kun olet menettänyt teräsi, dumppaan sinut koska olet muuttunut liikaa"-stunttia, vaan myöskin se narsistinen tempaus, jossa nainen yrittää "syödä" miehen ja tämän koko identiteetin, ja korvata sen omallaan, ja näin ollen tehdä miehestä itsensä jatkeen.

Joten voidaan sanoa, että hyvä nainen ei vain rakasta, kunnioita ja tue miestään, vaan on miehelle ja  tämän tehtävälle mitä parhain ja sopivin apu. Tämä on hieman kuten vaikkapa turmeltumaton kansallismielisyys, jossa kunnioitetaan etnisyyttä ja muita maita sekä heidän perinteitään, mutta erityisesti omaansa.

Vastakohtana on taas tämä dystopinen "internationalistinen" versio jossa vihataan omaansa, ja himoitaan sitä mikä on toisten (parisuhteessa tämän versiona on nainen joka flirttailee muiden miesten kanssa, ja epäkunnioittaa omaa miestään - suhde joka muistuttaa pikemminkin vihollis- ja kilpailusuhdetta kuin rakkaus-suhdetta - feminismin mukainen parisuhde siis). Samalla tietenkin pidetään omaa miestä narsistisena lähteenä ja emotionaalisena tampoonina, jonka itseys yritetään romuttaa "korjata" jo aiemmin mainitulla tavalla.

Tähän asetelmaan luonnollisesti ja useimmiten myöskin sisältyy ajatus siitä, että ollaan itsenäisiä, vahvoja naisia, joilla ei ole minkäänlaisia positiivisia, perinteisen naisen piirteitä - sillä miehen miellyttäminen on feminismissä raskas synti. Nämä ex-naiset ovat jonkinlaisia sukupuolettomia, epätäydellisiä miehiä, jotka kilpailevat peniskateuden riivaamina jokaisen maailman miehen kanssa, yrittäen tehdä miehestä omaa bitchiaan (jollaista eivät kuitenkaan koskaan voi rakastaa tai edes haluta). Eipä siis ihme, jos nämä eläkepäiviään kissajoukkonsa keskellä viettävät vanhat piiat eivät voi löytää milloinkaan rauhaa tai rakkautta - rahaa ehkä, mutta sekään ei tunnu samalta, kun sitä ei voi loisia itselleen ulospäinnaidulta mieheltä (naiset, kuin kylmiä kivisiä, ja pohjattomia kaivoja jotka eivät milloinkaan tule täyteen. Mutta kyllä ammottavina vaativat lisää). 

PS. Ai niin, että mistäkö voit tunnistaa tälläisen oikean ja väärän naisen?

Siitä että nuo listaukset kuultuaan väärä nainen sanoo: "No kyllähän miehetkin/ Ja kyllä miestenkin pitää". (Tai että: "No tuo sopii myös yhtälailla miehiin").

Hyvä nainen tietää: Se ei ole syy.PPS. Tietysti, kuten Hyvä Kirja sanoo: Ihminen hioo toista ihmistä kuin metallia - suhteet epäilemättä voivat muuttaa ihmisiä, jalostavalla tavalla, kun ne ovat hyviä - mitä nyt tällä kirjoituksella tavoitin, olikin jotain ihan muuta.

Ei kommentteja: