maanantai 27. tammikuuta 2014

Lue Järkyttävä, Vuotanut Osallistavan Sosiaaliturvan Luonnos

Orjuuttavan Osallistavan "Sosiaaliturvan" Luonnos(pdf)

En ole lukenut vielä koko luonnosta läpi, mutta eräs mielenkiintoinen asia pomppasi sieltä esiin, nimittäin jos aiemmin Fundamentti osoitti miksi koko systemaattinen kansan orjuutus on laiton jo perustuslakia myöten, on siitä tietoisia myöskin orjapiiskurit jotka aikovat kaikessa hiljaisuudessa poistaa kyseisen esteen.

Mutta minkä laitoin merkille, on se että tuon luonnoksen sivulta 14 selviää, että jotta tämä projekti saataisi menemään läpi, pitää sen eteen luoda useita lakimuutoksia - ja nämä koskevat mm. seuraavia lakeja:

  • Työttömyysturvalaki
  • Laki toimeentulotuesta
  • Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta
  • Laki kuntouttavasta työtoiminnasta

Toisin sanoen, mitä tässä on tapahtumassa, on kapitalistisen kokoomuksen kaikessa hiljaisuudessa suunnittelema yritys tuhota lopullisesti hyvinvointivaltio, jo nyt  kehiteltyjen vehkeilyjen lisäksi, joiden avulla voidaan kiertää työvoimalakeja (harjoittelu eli orjuus nykyisessä muodossa, pätkätyöt, ja vuokratyöt yleensä, ovat kaikki paluuta kapitalistiseen "käytä, kuluta ja korvaa työläinen"-tapaan).Tämä tapahtuu siis siten, että ensiksi käytetään hyväkseen kapitalismin kriisiä, eli lamaa joka nytkin on päällä.

Sen jälkeen, ja johdosta, kun kapitalisti ei ole enää onnistunut pitämään tai tarjoamaan työpaikkoja massoille, on keksitty tarve tälläiselle massakontrollin uudelle, jopa satoja tuhansia ihmisiä koskevalle aseelle, kuin "osallistava sosiaaliturva" - ja jotta tämä ihmisoikeusrikos ja perustuslain rikkominen menisi läpi, on tehtävä muutoksia itse lakiin!

Tämä menee siihen täsmälleen samaan jatkumoon, mistä oli kyse kun aiempia vehkeilyjä ja työttömien oikeuksien leikkauksia tehtiin; juuri tämä on se yritys, kun itse lait on tarkoitus muuttaa tulevaisuutta ajatellen sellaisiksi, että tästä tulee pysyvä käytöntä.

Kuten Fundamentti osoitti, on jo nykyinenkin järjestelmä laiton, aivan kuten tämä aiottu "osallistava sosiaaliturvakin" on, mutta nämä "epäkohdat", kuten se että orjuuttaminen on laitonta edes harjoittelun nimikkeellä, on määrä samalla "korjata" kun luodaan pohja laillistetulle orjuudelle.NYT on aika ruveta pitämään meteliä, ja estää tämä kehitys, tai massaojen orjuutus on tosiasia.

Työttömällä orjan oikeudet


Tästä aiheesta Fundamentti julkaisi tekstin jo aiemminkin, ja kyseisessä tekstissä selviää, että Paula Risikko on laittanut tätä tutkimaan Antti Parpon, jonka asenne tulee erityisen selväksi myös kyseisessä jutussa:

Vaaralliset Ihmisoikeusrikokset: Orjuus ja Sananvapauden Laillistettu Katkaisu - Odottamassa Nyt Sinua! 


Otetaan siihen vielä seuraksi seuraava haastattelu:

Osallistu... tai kuole nälkään

Haastattelu alkaa jokseenkin arvattavalla tavalla:

"Olemme lehdistä saaneet lukea näistä tatuista. He heikentävät sosiaaliturvan legitimiteettiä." 

Antti "ajatusten tonava kaunoinen" Parpon mielestä siis sosiaaliturvan legitimiteetti paranee tekemällä siitä orjatyötä?

Työttömät ovat itsessään todiste siitä, että kyseistä tukea tarvitaan (jos sitä ei olisi, niin nämä riistäjät yrittäisivät purkaa sen vedoten sen tarpeettomuuteen).

Ja että ihan tatuista olemme saaneet lukea?

Olemme saaneet lukea lehdestä vain yhdestä Tatusta, jonka "käteen saama 1100€" ei ihan ollutkaan 1100€, vaan koostui pääosin korkeista asumistamenoista, joilla Tatu ei suinkaan laittanut elämää risaiseksi (tai jos laittaisi hän saisi häädön).

Suurinhan ironia on siinä, että tässä pistetään pukki vahtimaan kaalimaata, jolloin kokoomuslainen ajatusmaailma (ahneus palkitaan, ja köyhyyttä vihataan, jolloin ihan periaatteellisesti asetetaan köyhien olot heidän omaksi syyksi) on se jolla myös ratkaistaan köyhien ongelmat

Mutta jos tuo edellinen lainaus oli aivopieru, niin tämä seuraava rojahtaa housuihin oikein varren kanssa.

Erinomaisena esimerkkinä Parpon mentaliteetista on seuraava, täysin absurdi heitto:
Työttömien mielenterveyteen aktivoinnilla on Parpon mukaan hyviä vaikutuksia.
”Työttömät haluavat tätä”, hän korostaa ja viittaa Työttömien valtakunnallisen yhdistyksen toiminnanjohtajan Lea Karjalaisen kannanottoihin.

Työttömät haluavat siis: 1. lopputilin 2. kortistoon joutumisen, jotta 3. saisivat tehdä työtä ilmaiseksi? 

Etenkin kohta 3 lienee sellainen mitä kuka tahansa haluaa! Muutenhan tuollainen, massojen ajatusten tunteminen, ja heidän suullaan moisen julkilausuman antaminen, voisi tuntuva jopa kansan tyhmänä pitämiseltä.

Voidaankin sanoa, että tämän myötä työttömyys on rikos Suomessa, jolloin potkujen saamisesta rankaistaan yhdyskuntapalvelulla.


Tällöin luulisikin työtöntä naurattavan, kun tietää, että maamme vankiloissa voi olla mukavammat olot ja jopa mahdollisuus saada parempaa palkkaa lusimisen ohessa, kuin mitä koskaan saisi "osallistavalla sosiaaliturvalla". 
Naurattaako?

Nyt, vaikka luultavasti olet tikahtumassa nauruusi, jota naurat kirjaimellisesti tippa linsissä, niin sallinet minun vielä jatkaa.

Melkoista ironiaa on nimittäin sekin, että tämä kapitalismin lobbaripuolue on ajamassa Suomen kansan tilaan, jossa toteutuu niin kapitalismille ominainen kansan orjuutus, kuten myöskin kommunismin totalitaristinen ajatus siitä, että kulttuurin ylin aste olisi pakkotyö! (Milan Kunisin kirja nimeltä "Pila" parodisoi kommunismia sisältäen iskulauseen: "optimismi on ooppiumia kansalle!" - viitaten juurikin Neuvostoliitolle ominaiseen pakkotyöhön, jonka juhlimista saattoi pitää todellisena optimismina,  joka puolestaan oli sitä "ooppiumia", joka "huumasi" ja sumensi massojen älyn - Risikon mallissa vaan nälkä lienee se suurin porkkana; siinä oikea kuntouttava työtoiminnan malli, joka estää syrjäytymistä!).

Eräs mitä tällä ajetaan takaa on esim. se, että hoitoaloille saadaan lisää väkeä. Tämä tietysti on ovelasti tehty, voidaan taputtaa itseään olalle, kun joku täysin kutsumukseton työtön laitetaan pyyhkimään ilmaiseksi mummojen pyllyjä - siinä vasta onkin jokainen osapuoli voittanut! Asia voi miellyttää myöskin vaikkapa jotakuta korkeasti koulutettua työtöntä, joka löytää itsensä hakemasta arkeensa ryhtiä risusavotasta.

Asiaa ei tarvitse lukea edes rivien väleistä:
”Sillä saadaan valtava määrä työttömiä mukaan. Kunnissa löytyy roppakaupalla avustavia tehtäviä, kuten ulkoiluttamista ja lehdenlukua, jos puhutaan vaikka vanhuspalveluista ja ympärivuorokautisista yksiköistä.”
Kunnissa on siis roppakaupalla tekemättömiä töitä?

Paras että ne tekee joku ilmaiseksi!


Ja näin lopuksi, ihan vertaukseksi muistutus, jostain mitä Fundamentti ajaa ja mikä on orjatyön täydellinen vastakohta - tiedä sama, minkä kapitalisti tietää; työllä ei ole väliä maailmassa jossa vallitsee rahavalta, vaan ainoastaan rahalla. Siksi myös he tarvitsevat köyhien ja helposti kontrolloitavien ihmisten massat.

Kehitysmaat näyttävät, että perustulo toimii

Kodittomille annettiin useita tonneja - Näin kävi

Swiss to vote on 2,500 franc basic income for every adult

Ei kommentteja: