sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Vuoden Loppukatsaus, Jonka Myötä Siirrymme Joululomalle Lomps ja Lomps!

Joulu on aivan käsillä, ja vuosi lähenee loppuaan.

Vielä ennen joulutoivotuksia voimmekin kysyä retorisesti, että mikäpä olisikaan parempi aika laittaa Fundamentti tältä vuodelta pakettiin, kuin tämä varsin jouluinen päivä (eilisten pikkujouluharjoitusten vuoksi tänään on "tukka kipeänä", ulkona ropisee vettä ja nurmi vihertää - it's beginning to look a lot like Christmas)?

Nyt, mikä on voinut näkyä, on se, että olen tarkoituksella ja jouluhiljentymistä sekä tunnelmaa mahdollistaakseni hidastanut blogin melko kiivasta tahtia näin loppua kohden, sekä tietysti omaa uutistenlueskelemistani. Vaikka tietysti välillä ollaan saatu hypertensioon viittaavia oireita, kun on tahtomattaan taas joutunut toteamaan mitä maailmalla tapahtuu. No, se kiusaus on vastustettu, ja voinkin jokaiselle suositella pientä paastoa näiden asioiden suhteen, ainakin tälläisen juhlan aikaan.

Mutta mennäkseni nyt sitä blogikatsausta pitämään, niin pitää kyllä sanoa, että tämä vuosi oli monella tapaa ennätyksellinen niin lukija- kuin tekstimäärien suhteen, ja silti vielä jäi monta tekstiä julkaisematta, joko luonnoksiksi tai sitten niistä vain ajoi ajankohtaisuus ohitse. Näiden tarpeellisuus nähdään sitten taas kun Fundamentti palaa yhdisteltyltä joulu- ja "talvi"lomaltaan, jolloin ne otetaan taas esiin arkistojen naftaliineista. (Tällöin voidaan myös miettiä, miten saamme Täydellisen Järjestelmän yhteiskuntateorian, ja opinkirjain puolta enemmän esiin - se ei oikein toteutunut tänä vuonna vieläkään, vaikka tällä kertaa sitä oltiin ujutettu kohtalaisen hyvin, aina aika ajoin, mukaan).

Mitä tulee ennätyksiin, niin tänä vuonna tekstejä tuli taajempaan kuin koskaan, ja isolla osalla niistä oli myös loistava vastaanotto - kiitos siitä teille lukijat.

Varsinainen pommi pudotettiin ehdottomalla vuoden ennätystekstillä, jolla on jo nyt yli 45 000 lukijaa. Kyseinen teksti ei ole vain voitto Fundamentille, mutta myös Suomen kansalle sillä nyt se sai tietää jotain mitä sen ei pitänyt tietää. Voitto se oli tietysti vapaalle ja kansalaisaktivismia tukevalle tiedonvälitykselle myös. Siten se oli myös kriittinen isku medialle, joka liian usein toimii massakontrollin (yhtenä) aseena, ja tässä tapauksessa se oli mennyt jopa niin pitkälle, että uhrin oikeudenmukainen auttaminen jäi toiseksi, monikulttuurisuuden fantasiaa edustavien syyllisten suojelun vuoksi.

Vuosi myös alkoi ryminällä. Jos jokin löi itsensä aihepiirinä läpi Fundamentissa tänä vuonna, oli se parin muun ohella Kriittinen Naistutkimus - vastine sillle verovaroin tuetulle, miesvastaisen propagandan tehtailuille jota meillä opetetaan yliopistossa, naistutkimuksen ohessa, eli kriittiselle miestutkimukselle. Samalla taistelu feminismiä vastaan oli ei vain rajumpaa, mutta myös mitä voitollisempaa kuin koskaan aiemmin - valitettavasti se sota ei vain ole ohitse, vaikka hiljaksiin taisteluvoitot kääntyvätkin oikeudenmukaisuuden eduksi. Mihin tällä pohjustuksella menen, on vuoden avausteksti, joka siis oli 10 kohdan lista siitä mitä jokaisen naisen pitäisi tietää, tehdä ja olla. Se oli poikkeuksellisen suosittu, ja todellinen rytinäalku vuodelle 2012. Syyt olivat hyvät, sillä me elämme feminismin raiskaamassa maassa, jossa on lähes rikos jos naista arvostellaan, tai hänelle kehotetaan vastuunottamista, aivan kuten naiset eivät feministien mielestäsi saisi vahingossakaan yrittää miellyttää ketään miestä, ei edes sitä ketä heidän pitäisi rakastaa. Tekstille oli yksinkertaisesti sanoen tilausta.

Ja kuten moni huomaa, niin myös 100 000 maaginen raja rikottiin, ja lujaa mennään kohti seuraavia tuhansia. Samoin toinen ennätys, tai läpimurto oli siinä, että Fundamentti toi suomen kieleen ihan uuden sanan: suvakki. Se löytyy ainakin jo nyt urbaanista sanakirjasta, ja on vain ajankysymys, koska se on varsinaisessa sanakirjassa. Lisää molemmista aiheista tästä.

Nyt, tässä vielä top 5 lista vuoden suosituimmista teksteistä:

1. Pahoinpitely Tampereella - TUNTOMERKIT Joita Poliittisesti Korrekti Media EI Kerro!
2. 10 Parannusta - Kuinka Olla Parempi Nainen
3. Vahva Moderni Nainen Nimeltä Sofia Ruusila ja Kyttäämisen Paradoksi
4. Minkälainen Olisi Yhteiskunta Feminismin Mukaan?
5. YLE:n YLLÄTTÄVÄ Veto! (Kiireellinen - Katso Nyt!)

Vaan nyt on aika toivottaa hyvää ja rauhallista, miksei myös lahjakasta joulua ja parempaa vuotta 2014!

Joten, jos Luoja suo, ja mitään erityisen mullistavaa ei tapahdu, on siis loppuvuosi blogihiljaisuutta, ja alkuvuodesta teemme come backit.

Nyt, lopuksi vielä ajankohtainen musiikkiotos, eli joulualbumi wanhoilta mestareilta (oma joululaululaulajasuosikkinihan on Dean Martin, jos joku haluaa tietää).

Vielä kuriositeettina näistä veijareista mainittakoon se, että melkoinen rat pack siinä onkin kyseessä, kun Sammy Davis junnun on tiedetty olleen satanismin kirkon toiminnassa hengailemassa mukana, Frank Sinatraa puolestaan on epäilty mafiakytköistä, ja wanha kunnon Dean Martin huhujen mukaan kiskoi pullon viskiä per päivä. Varsinainen tiernapoikien yhtye!

Ei kommentteja: