lauantai 28. syyskuuta 2013

Teksti Numero 100!

Mietin että minkä liipasimella olevista teksteistä määrittäisin sadanneksi.

Tulin tulokseen, että Salomonin tuomiota muistuttava "ei sitten mikään" onkin paras tapa toimia.

Sen sijaan erään juhlallisuuden voisin kuitenkin tässä vaiheessa ilmaista, ja se on Fundamentin lanseeraaman termin "suvakki" pääseminen yleiseen käyttöön.

En oikeastaan aiemmmin ollut asiaan edes sen suuremmin perehtynyt, mutta koska termi alkoi tulla vastaan kerran jos toisenkin, oli se sitten otsikoissa, keskusteluissa, maahanmuuttokriitikoiden tai mokuttajien käytössä (jälkimmäisten paheksuessa sitä ja sen käyttöä - totta kai), rupesin aavistelemaan että jotakin tässä on, mikä on tarttunut.

Googlea vilkaisemalla saatoin tehdä asiasta muutaman havainnon.

Sieltä hyppäsi mm. se esiin, että kyseinen termi on päässyt Urbaanin sanakirjan sanavalikoimaan mukaan:  http://urbaanisanakirja.com/word/suvakki/

Samoin Finnish Defence League on tehnyt kyseisestä termistä sen alkuperää (kuin myöskin sen alkuperäistä määritelmää) kunnioittavan julkilausuman: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=421808274532928&id=166277343419357

Unohtamatta myöskään näitä otantoja, jossa tämä hieman undergroundina toimiva poliittinen blogi on saanut murtauduttua terminsä muodossa ja virallisemmille alustoille.

Somalit ja suvakit

Suvakki ja mokuttaja kurkistavat suomalaisen rasismin historiaan

Asiasta on myös taas tullut sättimistä, niin että hiki tarttunee kukkahattuun siitä muille tilittäessä:
http://hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=721342

Näinhän se menee, henkilö joka itse käyttää pilkkamielessä termiä "persu", on juuri oikea henkilö suivaantumaan termistä suvakki. Liekö siksi, että se on harvinaisen sattuva kyseisen henkilön itsensä kohdalla?

Mutta suvakki on paras mahdollinen henkilö luomaan maahanmuuttokriitikoita, sen se tekee poikkeuksellisen tehokkaasti.

Olen lukenut vastaavia juttuja, joissa juuri nämä suvakkien puolen edustajat pahekseuvat kyseistä termiä ja sen käyttöä, mutta eivät ole valmiita tekemään mitään muuttaakseen itseään.

Jos idioottimaisen itsepintainen pitäminen kiinni mokutusfantasioista on ainoa lisä ja keino osallistua maahanmuuttokysymykseen, niin termi on ja pysyy ansaittuna, eikä siihen pidäkään tulla muutosta.

Ei se termi ole kummempi kuin keisarin uusista vaatteista huomauttavan kommentti: "Miksi tuo keisari tepastelee munasillaan?"

Vaan nyt on aika siirtyä viikonlopun viettoon - Kiitoksia kaikille lukijoille ja taistelutovereille!

Ei kommentteja: