keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Älä Ole Köyhä ja Kipeä Suomessa

Koska silloin sinä tulet pysymäänkin sellaisena.

Suomi kasvattaa terveistä lapsista sairaita


Meillä täällä Suomessa on so called "reilu meininki", sillä meillä rikkaat ovat rikkaita myös köyhinä!


Meillä myöskään köyhyys ei ole rikos, mutta ei ole orjuuskaan.


Samoin, "tasa-arvo" työttömäin paaria/työväen reserviluokan kohdalla näkyy siinä, että työttömän on teoriassa oltava valmis ottamaan työ mitä työllistymään onnistunut ei ottaisi - tämä hänen on otettava jopa silloinkin, vaikka kyseinen työ olisi niin huonosti palkattua että hän kävisi siellää vain jotta hänellä olisi varaa käydä töissä. (No, ehkä tällä saadaan taas pikavippifirma nousuun?)

Työttömälle keppiä: 80 km on pian 1,5 h

Kun taas se wanha tuttu, kokoomuspropagandan kukkanen siitä, miten ne elelevät herroiksi meidän rahoilla on todistettu paskapuheeksi, ja joidenkin kyvyksi olla kateellisia toisen kurjuudesta.

IL-reportaasi: Toimittaja eli kuukauden toimeentulotuella 

Lisäksi kuten moderniin suomalaiseen menoon hyvin sopii, on tämä maamme nöyristelevä vieraskoreus ja muiden itseään parempana pitäminen johtanut siihen, että omia kurjia syrjitään, vaikka jos haluamme pelastaa maailman, tiedämme ihan hyvin että on aloitettava omista ja itsestään, ja sen mukaan edettävä.

Maahanmuuttajien huipputulot !!

(Tämä siis siksi, ettei kukaan erehtyisi sanomaan, että on sama asia arvostella suomalaisia ja ulkomaalaisia tuensaajia, sillä on selvää että jälkimmäisestä ryhmästä on kovasti hankala löytää ketään yhtä köyhää kuin suomalaisesta vastaavasta ryhmästä - vaikka prioriteetin pitäisi siten, että oma valtio tukee omiaan, ja tästä syystä nämä huipputuet pitäisi koskettaa suomalaisia ensin, eikä niin että suomalaiset saavat sen mitä export-porukalta jää!).

Mutta on jotain hyvääkin tiedossa - jos se menee läpi:

Ihmettelen vain miksi edellisen kaltaisessa kehityksessä meni niinkin pitkään.

Uskon kuitenkin että syitä on kaksi: 1. lama ja 2. kansan yhäti kohonnut purnaus. 

Joten tämä tiedottaminen ja aktivoituminen ei ole täysin turhaa.

Mitä Fundamentti ehdottaa tälläisen kysymyksen hoidoksi, on että siirrymme kansalaispalkkaan, jo siksikin että se olisi vastaus vallitsevan kehityksen haasteeseen.

Mutta, muttana on se, että tämän kehityksen tulisi mennä negatiiviseen tuloveroon perustuvan siirtymän kautta, joka muistuttaa hyvinkin paljon tätä uudistusta.

Erona se, että voisimme mahdollistaa myös ns. harjoittelukäytännön toimimisen.

Työtunnit eivät käänny sinua vastaan, vaan palaamme takaisin "maksu työstä"-kehitykseen, mutta voit harjoitella oikealla palkalla ja sopivilla työtunneilla. Ehkäpä korottaakin niitä!

Vaan se siitä aiheesta. 

Tähän uutis- ja tilannekatsaukseen on hyvä päättää tämä syksyn avaus, ja hiljaksiin tapahtuva siirtyminen kesälaitumilta takaisin sorvin ääreen. Mutta koska yksityiselämässä on menossa myös määrättyjä myllerryksiä, ellei jopa muutoksia, en julkaisujen osalta lupaa salamatahtia, vaikkakin ainakin pari julkaisematonta ja/ tai keskeneräistä tekstiä voi  hyvinkin lähipäivinä tulla pihalle - aiheiltaan takuulla ajankohtaisia.

Ja koska tarkoitukseni on, tämän jo tultua pihalle, mennä katsomaan missä kunnossa eräs lempibändeistäni, eli Paradise Lost on, laitankin nyt aihioon sopivan lopetusbiisin.

Kappale on eräs bändin parhaista, ja antaa myös dramaattisen säväyksen tälle kaikelle.


Ei kommentteja: