maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lukijalahja!

Viikon voisi aloittaa tällä kertaa vähäsen erilailla kuin yleensä.

Eräänlaisella kevennyksellä.

Ja mikäpä olisikaan siihen tarkoitukseen parempi keino, kuin kirjavinkki, ja ilmainen kirja siinä samassa instanssissa - lukijalahja toisin sanoen!

Kyseessä on klassikko vuodelta 1898. Anonyymin kirjailijan kirjoittama parisuhdeopas, joka on erityisen tervetullut uusintapainoksena, etenkin näin feminismin mädättämänä 2000-luvulla jolloin muiden (miesten) oikeudet lakkaavat siihen mistä naisten tunteet alkavat; kuten tiedettyä, on se että nainen käyttäytyy huonosti tietysti miehen vika, ja tällöin mieheltä odotetaan vastuuta pistää eukko kuriin, mutta jos hän sen tekee on hän naisia alistava raiskaaja, sovinisti ja homoseksuaali.  Kirjoittamaton sääntö sen taustalla on yksinkertainen: pääasia että naisen ei itse tarvitse käyttäytyä hyvin (vai lisäävätkö esim. tälläiset uutiset uskoa naiselliseen kypsyyteen ja kykyyn johtaa yhteiskuntaa?)

Vaan koska Fundamentti edustaa suuntausta jossa tuollaisesta sanoudutaan irti, ja sitä vastaan taistellaan yhteiskunnallisen tiedottamisen ja aktivismin, kuin myöskin yksilön tasolla, voidaankin toivoa että tämä kirjainen antaa nostalgisen huvituksen lisäksi myöskin ihan käytännön inspiraatiota maskulistiseen vapautumiseen.


Kuinka hyvä aviomies voi kesyttää pahan vaimonsa?


Näyte:
Ei kommentteja: