perjantai 21. joulukuuta 2012

21.12.2012

On tullut jälleen aika siirtyä joulutauolle, ja näin päivämäärään sopien, voidaan hyvin sanoa että se ei toki ole maailmanloppu (ka-zing!), sillä asiaan palaillaan jossain vaiheessa tulevaa vuotta.

- Tosiaan, maailma ei loppunut,  ja heille tiedoksi jotka istuvat bunkkerissa, paskat housuissa ja kynttilä kädessä, että mayoilla on itse asiassa kaksi kalenteria, ja tämä on vasta niistä se toinen.

Toinen ja alkuperäinen, yksinkertaisempi kalenteri on Tzolk'in kalenteri, joka loppuu 31.3.2013. Joten, voidaan sanoa että jännitettävää vielä riittää. (Lopun ennustaminen ei ole aina helppoa).

Vaan mitä voisi sanoa vuodesta 2012?

Ainakin nyt sen, että kasvua on tapahtunut jokaisella rintamalla.

Ja erityisesti loppuvuodesta taas blogi kävi kuumana, niin kävijöiden kuin uusien postaustenkin suhteen - siksikin on hyvä väli nyt vetää henkeä.

Kokonaisuudessaan kirjoitusten määrä nousi huimasti, aivan kuten lukijoidenkin määrä (puhumattakaan julkaisemattomasta materiaalista, ja luonnoksista, jotka ovat ainakin toistaiseksi jääneet arkistoihin - ajattomampia aiheita niistä voitannee julkaista myöhemmin).

Varsinaisia faneja on luultavimmin tullut myöskin lisää, mikä on miellyttävä asia totta kai.

Myös vihaajia luultavasti on jokunen voinut ropista, jos ei muuta niin tilapäispöyristyjiä on saattanut kulkeutua hirisemään blogin välittömään vaikutuspiiriin.

Eräs mistä oli jo alkuvuodesta puhe, oli se että vuonna 2012 oltaisi enemmän raotettu Fundamentin oppia.

Se on asia minkä kanssa kävi vähän niin, ja näin.

Syynä on se, että tietysti ajankohtaisaiheet ja taisteleva Fundamentti olivat edelleenkin melko päällimmäisinä, ja tuota 2011 vakiintunutta kaavaa ei liiemmin sitten lähdetty purkamaan.

Toinen syy on se, että tämä blogialusta ei ole kovinkaan hyvä tapa asettaa opin kirjoja olemaan.

Siispä, jokin muu tapa lienee kyseessä kun ne olisi määrä tuoda olemaan. Eräs vaihtoehto onkin että kirjoitan ne alkuperäisen suunnitelman mukaan kirjaksi, esim. ebookiksi, jonka voi sitten pistää eräänlaisena ohjelmajulistuksena tai manifestina ilmaiseksi jakoon. Ei paha idea.

Entä sitten tuleva vuosi?

Tosiaan, nyt on tarkoitus pitää hektisestä vuodesta 2012 taukoa ainakin vuoden loppuun.

Allekirjoittaneella on myös muita projekteja, ja henkilökohtaisella rintamalla on paha sanoa miten tulee käymään alkuvuoden julkaisujen kanssa (joka tapauskessa arkistoja selatessa voi löytää yhtä sun toista kirjoitusta josta takuulla on hyötyä niille jotka ovat fiksuja ottaakseen asioista selvää, kun siihen kerran tilaisuuden saavat), sillä tässä kaiken muun ohella, nyt kun muutama Fundamentin ulkopuolinen suurempi vuoden 2012 projekti, on takana, on tarkoitus palata loppuvuodesta aloittamaani kirjankirjoitusprojektin pariin vuoden 2013 suurena proggiksena. Se ei toki tarkoita Fundamentin aliravitsemusta, vaan pikemminkin kirjoitusenergian ja materiaalian priorisointia ja kanavointia. Saa nähdä kuinka miehen käy!

Jos siis Täydellisen Järjestelmän ohjelma ja oppi on suunnitteilla (ei se ei ole se kirjaprojekti, vaikkakin voin vakuuttaa että kyseinen projekti onkin sukua eräälle Fundamentin aihepiirille), niin pari toista muutosta joita olen jo pitkään miettinyt ja mitkä luultavammin voisin kaikessa hiljaisuudessa toteuttaa, ovat visuaalisia ja liittyvät kokolailla blogin ulkoasun uusimiseen. Kuitenkin pääpaino tulee säilymään tietysti sisällössä, mutta esim. Fundamentin logo jonka jo pari vuotta sitten suunnittelin, olisi tietysti kiva saada killumaan johonkin päin blogia.

Suosituimmat tekstit vuodelta 2012

Järkyttävä Löytö Tampereella
Miten Tämä Voi Olla Mahdollista?
Aikamme Kuva
Victoria Milanille Maastakarkoitus!
SE On Alkanut Toteutua
Valkoinen nainen vs. Somalinainen

Vaan siinäpä ne suurimmat, kiitos kaikille lukijoille ja  ei muuta kuin oikein hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta 2013!

Ja tämän vuoden joululauluna on bändini tuore joululaulu, jonka teeman voi sanoa olevan moniselitteinen (huom. kappale ei ehkä ole ihan niin perinteinen tyylisuunnaltaan).

Kappale on kuultavissa rajoitetun ajan, mutta kun nyt klikkaat playta, voit hyvinkin jakaa sen rakkaidesi kanssa ja "hiljentyä" odottamaan joulua. Kiitoksia!

Ei kommentteja: