maanantai 19. marraskuuta 2012

Sema Israel!

Nyt kun Gazassa paukkuu, on tullut vihdoinkin aika tuoda esille Fundamentin lausunto kysymykseen nimeltä Israel.

Se on mielenkiintoinen ja kantoja selvästi jakava kysymys, ja voidaan aika turvallisesti sanoa että asiaan liittyy monia poliittisia jännitteitä ja agendoja.

Mikä pistää silmään, on että Israelia vastutaa arabien ja musliemien rintaman lisäksi myöskin monet muut tahot, jopa sellaiset valtavirrasta poikkeavat tahot jotka ehkä eivät esim. kannattaisi kansallisvaltiota mädättäviä toimijoita muuten.

Mitä nämä toimijat ovat?

Kuvat antanevat vihjeen.

Ne samaiset tahot ovat valmiita jopa tukemaan ns. vihollisensa vihollista, joka kuitenkin on kenen tahansa näkökulmasta, jokaiselle vapaalle länsimaalaiselle raskas onnettomuus!

Siispä meidän on osattava katsoa tässäkin kysymyksessä taas kerran katsoa että minkälaiselle sylttytehtaalle jäljet vievät.

Uutisointi on myöskin täysin harkittua ja puolueellista.

Vai miten usein näet seuraavanlaisen kuvan?

Israelilaiset sotilaat suojaavat gazalaisia lapsia kehoillaan pommituksien aikana. Aikamoisia natseja kyllä ovat, kysy vaikka pro-palestinan puoltajilta (ka-zing!).
Sen sijaan tämä on oikeampi kuva uutisoinneista:

Onhan se pöyristyttävää suojella maataan ja sen kansalaisia terrorismia vastaan.

Toiseksi, meidän on myös katsottava Israelin tilannetta sellaisenaan.

Joku voi tässä vaiheessa sanoa, samalla tavoin kuten eräs vasemmistolainen kaverini jo vuosia sitten, kun hän haastoi minut tässä kysymyksessä ja sanoi:

"Jos kannatat kansallisvaltiota, myös Suomen kohdalla, niin eikö sinun pitäisi kannattaa Palestiinan itsenäisyyttä sillä se kysymys on lähempänä Suomen tilannetta kuin Israelin tilanne?"

Nyt ensimmäisenä pitää muistaa että jos joku maa on ollut tuolla paikalla itsenäinen, koskaan kirjoitetun historiamme aikana, niin kyllä se on ollut Israel. Pelkkä Palestiinan nimikin tulee roomalaisten yrityksestä nöyryyttää aikanaan valtansa alle ottamia juudealaisia, sillä tuolla nimellä tarkoitettiin heidän historiallista vihollisiaan, eli filistealaisia. Kyse ei suinkaan ollut siitä, että siellä olisi joskus ollut jokin arabien valtio - joita heillä on yllin kyllin noilla alueilla muutenkin - vaan siitä ettei heillä ole koskaan ollut sillä alueella minkäänlaista valtiota, mutta Israelilla on - nytkin.

Joten jos oikeutta haetaan, on jo kansallisvaltiotakin tukevassa mielessä kaikki tuki osoitettava Israelille.

Entä mikä oli vastaukseni tuohon kysymykseen?

Sanoin että Suomelle on annettu itsenäisyys, nyt viimeisimpänä Neuvostoliiton toimesta. Joten meillä on täydellinen oikeus sitä myöskin vaalia ja puolustaa. Tilanteemme ei ole siis mitenkään sama kuin Palestiinan.

Entä jos emme olisi saaneet itsenäisyyttämme, entä sitten, olisiko meillä ollut oikeus tehdä kuten arabiterroristien?

Ei. Vastaus on ei. Se rikkoisi nationalistisia periaatteita vastaan.

Toki, tällä samalla periaatteella voidaan sanoa että jos Israel jostain omituisesta syystä päättäisi antaa itsenäisyyden Palestinaksi kutsutulle pläntille, niin siitä vaan. Mutta muuten heillä ei ole minkäänlaista velvollisuutta alistua terrorismille, ja tuetulle, suoranaiselle kansalliselle varkaudelle mitä tulee oikeuteen omaan maahan ja siihen ettei sitä tarvitse jakaa naapureille vaan jos naapureilla on ahne fiilis.

Värimme olkoot siis tässäkin asiassa sininen ja valkoinen!

 Muista, että Israelin viholliset, olivat ne sitten heitä jotka ovat täällä tukemassa islamilaista ekspansiota ja lännen ekspotentiaalisesti etenevää tuhoa, ovat myöskin meidän vihollisiamme.

Sinä voit kieltäytyä näkemästä asioiden yhteyttä, mutta mitä aiot tehdä kun huomaat olevasi osana niitä?

Ei kommentteja: