maanantai 13. elokuuta 2012

Nälänhätä Suomeen?

Vakava ruokauhka Suomessa – ”Eduskunta hätäkokoukseen”


Eli, miten me voimme välttää tämän?

Täydellisen Järjestelmän maataloustatuotantolaitosreformin avulla.

Mitä siihen tarvitaan?

Valtion tulee pistää pystyyn kansalaisten/työvoiman pyörittämiä maataloustuotantolaitoksia.

Tukiaisten avulla hoidettu tuotanto lakkautetaan kokonaan, ja kyseiset välikädet poistuvat edellisen vaiheen kautta.

Tämä puolestaan pitää huolta siitä, että vastaavia kapitalismiinkin sidoksissa olevia keinotteluita ja ongelmia ei pääse syntymään kansakunnan tärkeimpiin luokiteltavien seikkojen suhteen, vaan ne pysyvät osana kansallista priorisointia - perusasiat kuntoon.

Samoin, tämä mahdollistaa taloudellisella tavalla sen, että esimerkiksi luomu- ja eettinen tuotanto pysyy yllä, ja siihen siirtyminen on vaivattomampaa. - Tiedä, että vaikka nyt ostaisitkin luomua, niin se yleensä tulee samasta tuotantolaitoksesta ja lähteestä kuin ei-luomu, joten tulet tukeneeksi myös muuta kuin luomutuotantoa. Hyvänä puolena tosin se, että tällä tavoin he tosin saattaisivat lisätä luomutuotantoaan kysynnän kasvaessa. Mutta silti perusasetelma ei muutu.

Entä tulisiko kaikki muu maataloustatuotanto lakkauttaa?

Ei. Kuka tahansa saa pitää sitä yllä, mutta ilman valtion tukea.

Kapitalisti on jo tajunnut tämän, mutta se tekee sillä bisnestä.

Kenestä puhun?

Björn Wahlroos on suurkapitalisti joka on ryhtynyt yksityiseksi kapitalistiseksi maataloustuottajaksi, yhdistäen toisaalta rikkaan kapitalistin mahdollisuudet hallita markkinoita ja tuotantolaitoksia, tukiin jotka tulevat kuluttajilta.

Tulevaisuudessa käyneekin niin, että kapitalistit siirtyvät omistamaan maataloustuotantolaitoksia, ja tällöin meidän ainoa toivo joka jää jäljelle on Täydellisen Järjestelmän kannattama malli, jossa siis valtio pääsääntöisesti ylläpitää (yksityisten tahojen kanssa) maataloustuotantolaitoksia ja nykyiset tukiaisilla toimivat laitokset lakkaavat olemasta. Tämä takaa työväestölle tulevaisuuden, sekä kansallisessa omistuksessa olevat varainnot ravinnon perustuksia varten (ja tämä sisältää myös modernit, luomuun ja ekologisuuteen perustuvat järjestelyt mitä tulee itse maataloustuotantoon - nämä terveellisemmät ja ekologisemmat tiet ovat tämän kautta mahdolliset!) .

Joten, jos yksityiset tahot voivat kilpailla valtion kanssa, niin siitä vaan, mutta vallitseva yksityisten tukeminen tulee lopettaa, etenkin kun lopputuloksena on nälänhätä, eikö vain?

Vallitseva kapitalistinen järjestelmä, joka on vapaa arvoista ja pitkän tähtäimen viisaudesta on jo kuollut.

Se on letkuissa elossa, ja letkuja pitkin virtaa meidänkin verovarat eurooppalaisille, kansainvälisen kapitalismin edustajille.

Todellakin, kapitalismin kaatuessa, se vielä viimetöikseen kääntää sosialismin omaksi edukseen, ja tietysti luonteelleen uskollisena tekee sen ottamalla muilta pois.

Ja jos politiikka vaikuttaa ynseältä, paljastuneelta teatterilta jossa oikeisto ja vasemmisto on kuin saman kolikon kääntöpuoli, jolloin me yleisönä katsomme näytöstä kärsimättöminä ja jo lopen kyllänsä saaneina loppuun.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa Vihreät, jotka sotkevat housunsa kun kuulevat, että biopolttoaineet yleistyvät.

Eihän niissä mitään vikaa olekaan periaattee, jos vain homma muuten toimii.

Mutta toimiiko se?

Ei, sillä myös se on osaltaan seikka joka  kasvattaa ruuan hintaa. 

Mikä taas on Täydellisen Järjestelmän kannalta väärin, sillä se on kansanvastaista.

Samalla on selvää että tämän vihreän unelman trokareina joka tapauksessa toimivat kapitalistit. 

Taustalla on kapitalismiin kuuluva, markkinavoimien mekanismi, jossa siis on pakko luottaa ja laskea kasvun varaan -  jos et kapitalismissa tee voittoa, sinä et selviä, ja juuri tämä johtaa rottaralliin josta 99% luokkaan kuuluvat rupeavat saamaan kollektiivisesti tarpeekseen.

Nytkin nämä tuetut tuottajat ennemmin keräävät suuremmat rahat tekemällä ruuasta polttoainetta, kuin että ruoka pidettäisi ruokana. - Todellakin, minä sanon että tämä maailma tuottaa ruokaa yllin kyllin jopa nälänhädän korjaukseksi, mutta mekanismi näiden hyödykkeiden jaolle on viallinen.

Elintarvikkeiden kallistuminen alkoi siitä, kun biopolttoainetuotantoa alettiin tukea. Viljelijät saavat energiakasveista paremman hinnan kuin muista kasveista, sanoo maatalousteknologian erikoistutkija Winfried Schäfer Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:stä.

Huomaatko kaavan?

Tuki menee kansalta yksityiselle taholle, mutta mitä tämä tuettu taho sitten tekee?

Sosialistiset työkalut, kuten tuet, on kaapattu elitistisen kapitalismin avuksi heiltä joita varten ne alunperinkin on kehitetty eli kansalta.

Aikoinaan tästä asiasta (perse edellä, vaikka puuhun-toiminnasta) mainitsikin Ennalan Veikko sanoin:


“Kyllä minun mielestäni olisi pellot nyt kiireimmän kaupalla avattava paketeistaan ja naruistaan ja ryhdyttävä kasvattamaan ohraa ja vehnää ja kauraa oikein olan takaa. Ja ylijäämät olisi talletettava varmuusvarastoihin 2-3 vuoden tarvetta varten maksoi mitä maksoi. Kun valtiolla ja kunnilla riittäisi ja riittää rahaa täysin tarpeettomiin radanoikaisuihin (esim. Elsa), metro-konstailuihin, skandaalimaisiin kuvaputkikokeilihin, byrokratian paisuttamiseen uusia jonninjoutavia läänejä perustamalla – muistakaa tähän hätään kaikkea turhuuksien turhuutta – kyllä rahaa pitää silloin riittää sitten myös kaikkein tärkeimpään, leipään näet. Kun Tampereen Hatanpäähän rakennettiin muutama viljasiilo, vastustettiin hanketta ankarasti vetoamalla mm. Siihen että kaupungin silhuetti rumenee. Voi olla että rumeneekin mutta kysynpä vain että silhuettiako sitä sitten syödään kun ei ole enää jauhoja taikinatiinuun panna. Tiedä oikein nauraisiko vai purskahtaisiko poruun, jotain mätää tasavallassa ja sen eräissä johtopiireissä nyt on.”

Ja Saarnaajaa lainatakseni, on minun todettava ettei vieläkään ole mitään uuutta auringon alla.

Tuossa lainauksessa mainittu tamperelainen viljasiilohan on sittemmin jo purettu, sanottakoon vielä näin päivityksenä.

Eläminen itsenäisenä kansakuntana on sitä, että ei laiteta ihan niin sinisilmäisesti kaikkia munia samaan koriin, vaikka kuinka oltaisikin euroopan osasena.

Tällöin myös jo kansan kauhulla seuraama rahojen syytäminen kansainvälisille pankkiireille pitkin eurooppaa, samalla kun omia ja ennen kaikkea omaan kansaan iskeviä veroja kiristetään, odotellessa vakuuksia jotka eivät tule mahdollisesti milloinkaan. Ja onko se edes tarpeellista, tai harkittua? Mailla joita autetaan on rahaa kiinni kullaksi muutetussa omaisuudessa, samalla kun rahaa syydetään pankeille joiden metodi rahan suhteen on yksinkertaisesti se, että he luovat rahaa tyhjästä (periaatteessa velaksi) ja lainaavat sitä korkoa vastaan. Mutta tässä onkin se hienous. Ei suuryritysten asiat huonosti hoitaneet pomot saa kenkää toisin kuin duunarit, samoin rahaa tyhjästä luovat pankit eivät maksa lainatakuita ja niistä tulleiden taloudellisten aukkojen tilkitsemistä verovaroistaan kuten kansakunnat. Ja mitä taas tulee maataloustukiaisiin, niin suosittelen lukemaan niistä tämän tekstin.

Siispä kansasta vieraantunut, kansainvälisiä tunnustuksia himoitseva eliittimme on meillä töissä, joten ei ihme että firma nimeltä Suomi on helisemässä.

Tästä syystä Täydellisen Järjestelmän maataloustuotantolaitosreformaatio on välttämätön, ja koska emme voi aloittaa sitä maailmasta, voimme aloittaa sen itsestämme - omasta kansasta.


PS. Ja nythän tilanne on paradoksaalinen, nyt kannattaa tukea lähiruokaa jossa välikädet ovat poissa, toisaalta myöskin ulkomaalaisia ja edullisia tuotteita sekä raaka-aineita sekä kauppaketjuja voi ihan yhtä hyvin tukea, sillä ne ovat enemmän kansan puolella kuin lähes monopolin itselleen lunastaneet suurketjut. On hyvä että he joutuvat myös kilpailemaan, ja säätämään hintojaan.

PPS. Lisää tämän aihepiirin tekstejä löydät tagista Maataloustuotantoreformi.

Ei kommentteja: