keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Hihagaten Lopullinen Ratkaisu (Kulje Se Toinenkin Virsta)

Matt. 5:41
ja jos joku pakottaa sinua yhden virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi.

Eräs tapa tulkita tätä kohtaa, on se että se katsotaan opetuskontekstissa - kontekstissa johon vaikutti vallitseva tilanne - näistä enemmän pääsiäisen erikoisjuttusarjassa.

Roomalaisilla sotilailla oli oikeus määrätä kansalainen kuljettamaan varusteitaan virstan verran.

Olisi ollut kapina jo vallanpitäjien määräämää lakia kohtaan, jos tästä oltaisi nullikoitu.

Siispä, mihin Jeesuksen opetus perustui?

Toimi ja kulje päämäärääsi lain sallimissa puitteissa ja ole ovela kuin käärme, mutta viaton kuin kyyhkynen.

Jos olisit kapinoinut vallanpitäjää vastaan, tällöin sinua oltaisi rankaistu vihollisen toimesta jolle et voinut mitään. (Suomalainen media - ZING!)

Mutta jos teet velvollisuutesi ylitse määrätyn, syyllistyy tällöin sen määrääjä itse virkarikokseen ja sinä pidät edelleenkin lain, mutta viet asiaasi eteenpäin (vaikkakin mutkan kautta).

Käsittääkseni Uudessa Testamentissa, näissä evankeliumeissa sana "vihollinen" viittasi mielenkiintoisella tavalla juurikin viholliseen joka on esim. eri kansalaisuutta sodassa. Eli ikään kuin joku joka on asetettu sinua vastaan, ns. toisen joukkueen jäsen.

Tuo oli samalla aikaa kun uskonto ja politiikka olivat hyvin lähekkäin toisiaan.

Zelootit olivat heitä jotka olisivat hyökänneet suoraan kapinaan, ja ehkä kiskaiseet roomalaista sotilasta ns. levyyn, jos tämä olisi pakottanut heidät tuon velvollisuuden täyttämiseen (eräs Jeesuksen opetuslapsista oli zelootti). Heitä voitaisi sanoa äärivasemmistolaisiksi, ehkä tietystä näkökulmasta äärioikeistolaisiksikin. Heidän visionsa toteutui Jeesuksen kuoleman jälkeen, sillä seurauksella että roomalaiset löivät teuraiksi juutalaiset kapinoitsijat ja pistivät maantasalle näiden temppelin. Loppuvaiheessa kapinan kukistumista, roomalaiset käyttivät juutalaisia orjia ihmiskilpinään, ja rangaistuksen pelossa olleet kapinoitsijat tapattivat toinen toisensa (juutalaiset eivät saaneet tehdä itsemurhaa, joten oletettavasti vapaaehtoiset listivät kaverinsa, ja jäivät joko itse loukkuun tai rikkoivat tuota lakia).

Sitten olivat saddukealaiset, melko sekulaari juutalainen uskonnollispoliittinen, yläluokkainen ryhmä joka ei erityisemmin uskonut kuolemanjälkeiseen elämään, enkeleihin, saati ylösnousemukseenkaan, mutta yhteistyö roomalaisten valloittajien ja yläluokan kanssa kyllä kelpasi. Tuleeko kenellekään muulle mieleen monikansallinen Kokoomus?

Fariseukset olivat aikansa suvaitsevaisto ja moraalinen ylimystö. He sijoittuvat epäilemättä vasemmalle, ja he toki kritisoivat niin tavallista kansalaista siitä ettei tämä ollut yhtä hyvä kuin he, mutta toisaalta he kritisoivat myöskin aikansa valtiollista menoa, mutta eivät astuneet siitä ulos (tämä porukka rakasti tehdä yhtä ja sanoa toista, syödä  leskien talot ja pönöttää pidoissa eturivissä). Heitä Jeesus luonnehti "valkeaksi kalkituiksi haudoiksi", he puolestaan junailivat Jeesuksen ristille. Siinäkin se mielenkiintoinen pointti, että he käyttivät siinä ns. äärivasemmiston edustajaa, eli zeloottia joka myös tunnetaan nimellä Juudas Iskariot (tästä tosin ei ole varmuutta, että oliko hän zelootti).

Sitten olivat vielä essealaiset, joiden mukaan koko yhteiskunta oli niin korruptoitunut, että he muuttavat erämaahan, odottamaan milloin rysähtää. 

Vaan takaisin tähän päivään.

Mitä Perussuomalaiset nyt tekevät?

Timo Soini ja James Hirvisaari ovat kristittyjä molemmat. Rupeaa näyttämään siltä, että he ovat toimissaan pitäytyneet tietäen tai tietämättään Sanassa.

Kun jytky tuli, Soinin johdolla määräytyi että puolue menee ennemmin oppositioon kuin kunniattomaan hallitukseen (todellakin, he seisoivat sanojensa takana, eivät pettäneet äänestäjiään ja ottivat sen ylimääräisen virstan).

Nyt sitten Hirvisaaren voidaan sanoa kärsineen avustajansa puolesta, mutta tämän kestämisellä hän piti huolta ettei se tärkein unohtunut ja ettei puolueen yhtenäisyys hajonnut (tosin kuin asettumisessa oppositioon, tämä on jotain mitä ei olisi tarvinnut tehdä - oppositioon asettumisessa ei vain ollut muita vaihtoehtoja kuin myydä sielu, tai pitää se ja valita virstan verran pidempi tie kohti päämäärää).

Huomaan että media, ja sen perässä juokseva lauma rakkikoiria, ovat nyt ilolla yrittäneet nostattaa luovutusmielialaa, ja riepotella ääneenlausutuissa toiveissaan puoluetta hajalle sisäisesti.

Mutta he eivät ole onnistuneet, ja jo aiemmin mainitsemani karsiutuminen, jossa puolueen heikompi aines poistuu kuin luonnollisesti, näiden koetusten kautta, tulee tekemään puolueesta timantinkovan.

Samalla jo ylitse puoluerajojejn olemme saaneet nähdä miten media, sekä muut virallisen totuuden tahot, ovat alkaneet mätkiä niin että valeasu ei meinaa enää pysyä yllä, ja kansa on alkanut nähdä sen taakse. Pitää muistaa, että oman "valistuneen arvionsa (syytöksensä)" antoivat myös hallituspuolueen jäsenet.

Ounastelin tätä jo aikaisemmassa tätä kysymystä käsitellessä tekstissäni, ja sanoin, että kun tästä selvitään, johtaa se parempaan huomiseen...kiellän sanomasta enää sanaakaan
olen kyllästynyt puheen horinaan
tämä läävä on valheita täynnä
kierrän huonetta kuin puukko kädessä

Ei kommentteja: