maanantai 12. syyskuuta 2011

Kyllä Taas Naurattaa

Fundamentissa on joskus ennenkin pistetty merkille että tietyt asiat yhteiskunnassamme ja ylipäänsä maailmalla ovat niinkin surkuhupaisassa pisteessä, että aikoinaan niistä on tehty sketsejä viihdeohjelmiin.

Tällä kertaa tietyt päättävät tahot ilmeisesti ovat kuunnelleet tätä seuraavaa, legendaarista sketsikuunnelmaa ja ottaneet sen tosisssaan. Vaikka kuunnelma on hauska, niin johan naurattamaan kun alkaa vertailemaan siinä esitettyjä ideoita ja uudistuksia niihin joita tapahtuu meidän yhteiskunnassamme.

Joten siis, seuraavaksi maailmanparannusta Vihreiden ja RKP:n  Orvo Muusin tapaan.

PS. Vielä kevennyksenä, tuore uutinen tältä päivältä:

Brittipoliisi teki massiivisen ratsian - vapautti 24 orjaaPoliisi vapautti sunnuntaina 24 orjatyöhön pakotettua miestä Britanniassa.


Yli 200 poliisia iski Green Acresin karavaanialueelle, joka sijaitsee Lontoon luoteispuolella.


- Uskomme, että osa heistä oli asunut ja työskennellyt orjuuteen verrattavissa oloissa. Osa vain muutaman viikon, mutta toiset jopa 15 vuotta, kertoi johtava etsivä Sean O'Neil paikallisen poliisin rikosyksiköstä.


Suurin osa vapautetuista oli brittejä, mutta osa oli taustaltaan itäeurooppalaisia. He olivat joko alkoholisteja tai kodittomia.


O'Neillin mukaan miehille oli luvattu palkaksi 80 puntaa (126 euroa) päivässä täysihoidolla.


- Miehet tekivät töitä rahatta, ja heille oli annettu hyvin vähän ruokaa. Joitakin kohdeltiin paremmin, mutta heitä kiellettiin lähtemästä alueelta hakkaamisen uhalla, O'Neil kertoi BBC:lle.


Poliisi pidätti orjuuttamisesta epäiltynä neljä miestä ja yhden naisen.
Kyllä meinaan taas nauru maittaa, kun ensin on taivastellut maailmanmenoa tuon uutisen vuoksi, ja äkkiä tajuaakin että meillä täällä kotimaassamme on täsmälleen vastaava asetelma, kapitalistien etuja valvovien lobbaripolitiikkojemme säätämien lakien vuoksi.

Sen sijaan, että pakkotyöllistetty työtön saisi  80 £ tai edes 80€ per päivä, hän saa 8€ (vai oliko peräti 9€) päivä. Hän ei saa ruokaa, mutta ylläpidon kyllä (ajastaan kriittisesti jälkeen jäänyt työttömyyskorvaus).

Tähän joutuneet saattavat olla myöskin alkoholisteja tai kodittomia, tai sitten vain kapitalistisen oravanpyörän välttämättömyyden eli työläisten reservin jäseniä (sanalla sanoen työttömiä) - eli kuka tahansa meistä!

Mutta koska Suomi on jo edellisestä päätellen hyvinvointivaltio jossa kaikki pahoinvointi ja epäsuhta on poissa, niin meillä ei sentään hakata niskuroijia. Meillä uhataan sivistyneesti karenssilla!

Ja karensisssahan siis kiristetään rahalla, joten voidaankin kysyä että kumpi on mielekäämpi vaihtoehto: saada selkäsauna vaiko tulla suljetuksi yhteiskunnan ulkopuolelle, jos ei suostu tuottamaan käytännössä ilmaiseksi voittoa omalla lisäarvollaan ja vaivannäöllään kapitalistille?

Noin, eiköhän taas olla saatu porukka nauramaan, niin että osa pyyhkii kyyneliään... (köyhyys ei ole ilo, vaikka kapitalisteja se naurattaakin).

Ongelma, kansalaiset?

Ei kommentteja: