perjantai 22. heinäkuuta 2011

Meitä On Pantu Halvalla/Verolla

Pullojen kerääminen verotettavaa tuloa


En tiedä kumpi osapuoli on se suurempi idiootti, se joka maksaa vaiko se joka pyytää.

Lainatakseni erästä tuttavaani Samia: "Siis, vittu, mitä paskaa".

Lisäksi sanan "tienaaminen" käyttäminen huimia, jopa kymmeniä centtejä, käsittävässä rahavirtojen saavuttamisessa siinä kun tonkii pulloja maasta ja korvesta, on ehkä vähän myös irstasta minun makuuni.

Älkääkä sanoko, että kyse on periaatteesta, kyse on järjestelystä (on esim. ok kerätä marjoja ja sieniä ja myydä niitä ilman veroja).

Mutta jos välttämättä halutaan puhua kausaliteeteista ja periaatteeista, niin katsotaaskin. 

Pieni ajatusleikki joukolle kuolaavia idiootteja, paremmin tunnetaan nimellä päättäjät.

Pulloista saa rahaa ja se on ok, koska se mm.motivoi viemään niitä kauppaan ja näin ympäristö säilyy ja kierrätys toimii. En pidä sitä myöskään loukkauksena ihmisarvoa vastaan jos näen laitapuolen kulkijoiden nöyrästi poimivan niitä viikonloppujen tapahtumapaikoilta, niin että saavat vaivannäöstään pienen mutta mahdollisesti palkitsevan palkan. Ehkä se myös tekee kiusallisesti selväksi että nämä vähempiosaiset eivät olekaan joutilaita loisijoita, vaan ihmisiä jotka pyrkivät kohottamaan vaivannäköä karsastamatta elämänsä laatua? - Heitä pitäisi ilmeisesti rankaista moisesta, ajattelemattomasta käytöksestä, eihän nyt "päällystö" voisi muuten kokea ylemmyyttä (yleisenä harhaluulona on se, että jos sinulla on vauras ulkokuori, olet ahkera ja kaikinpuolin hyvä ihminen - kalvinistiskapitalistinen dogmi jota kukaan ei ole kyseenalaistanut, maassa jossa optioiden ja osinkojen kautta rikkaat saavat ilmaista rahaa jonka muut ovat tehneet).

Mutta jos te visapäät verotatte sitä, niin te ette voi samalla periaatteella sitten esim. asetella haittaveroja joiden pitäisi toimia samalla periaatteella mutta käänteisesti. Tehdään seuraavaksi niin, että kaikesta saastuttavasta toiminnasta valtio maksaa kannustusrahaa.

Tässä tekstissä, joka on noussut jo blogin sisäiseen top 3 (kiitos lukijoille mielenkiinnosta!), ohimennen käsittelin sitä miten esim. se on veropetos jos esim. jos työtön ajaa nurmikon ja saa siitä käytetyn pesukoneen. 

Verojen ideana on toimia Täydellisessä Järjestelmässä - ja käytännössä periaatteessa muutenkin yhteiskunnassa, eräänlaisena kansallisena kassana. Se on samalla sukanvarsi, pankkitili, vakuutus ynnä muuta sellaista. Verovarojen kautta moni on hyötynyt, jopa ne kapitalistit joiden mielestä veroja ei pitäisi maksaa (kummasti julkinen liikenne, terveydenhuolto, koulutus ynnä muut ovat maistuneet vaikka ne ovatkin pahempia kuin natsisaksa - nuijat!). Tällöin niiden maksaminen on ok, mutta niissä pitää olla kohtuus ja ne eivät saa rikkoa yllä mainittua kansallisen hyvinvoinnin periaatetta vastaan. Ne tekevät sitä nyt. Kaikki toiminta on kansallismielistä mikä menee kansan eduksi, ja kaikki mikä on sitä vastaan ei ole tietenkään kansallismielistä. Samoin jos saavutettu hyöty on pienempi kuin se haitta jolla se aiotaan saavuttaa, on kyseessä väärä menetelmä.

Tuskin maltan odottaa jos verovarat pistettäisi hyötykäyttöön ja poliisi partioimaan esim. puistoihin ja tarkistamaan pullonkerääjien verokirjan. Esim. se on aika mielenkiintoinen juttu, että kun joku tulee kysymään sinulta pulloa ja annat sen sille, niin miksi se lasketaan? Pitääkö sinun maksaa lahjavero?

Lopetusraidaksi biisi joka on esitetty Fundamentissa aiemminkin,ja tullaan esittämään jatkossakin jos meno ei muutu.PS. Eikä ole tarpeen sanoa että minkälainen kuningasidea on vallitsevan hallituksen repäisemä valmistevero, joka esim. tulee nostamaan käytännössä kaikkien kulutushyödykkeiden hintaa kun se vaikuttaa polttoainekuluihin. Jopa tällä kertaa Sekoomuksen idea kevyestä arvonlisäveron nostamisesta olisi ollut parempi idea valmisteveron yleinen nostaminen. Mutta, pitäähän meidän nyt nostaa veroja jotta saamme miljardit Kreikkaan (taas) - mehän emme niillä tee mitään, sillä ilomme on maksaa ja tehdä työtä. Arbeit Macht Frei!

Ei kommentteja: