lauantai 29. tammikuuta 2011

Kevennys ja Tarina Kokovartaloministeristä..

Mitä tapahtuu jos mies toteaa (keventää) sen minkä jokainen näkee silmillään, kun toteamisen kohteena on uranainen joka tulee tunnetuksi näyttävistä ulkoasuistansa?

Feministit aka. "ammattiloukkaantujat", vetävät herneet nenään, samalla intesiteetillä kuin lähes kuka tahansa glamrokkari 80-luvulla takahuoneessa valkoista huumausainetta.

Arno Kotro kirjoitti:
Kun media esineellistää naisen, tapahtuu rikos puolta ihmiskuntaa vastaan.

Mutta kun media esineellistää miehen, se on tuoretta, ja raikasta, emansipatorista.
 Ikävä kyllä tapauksen herättämien reaktioiden vuoksi tuo mitä Kotro sanoi, ei ole pelkästään huumoria vaan nykyisessä yhteiskunnassa normi.

Sen sijaan Matti Halmesmäki oli olevinaan hauska kevennyksellään kun letkautti:
"Mari Kiviniemi voisi olla pääministerin sijaan kokovartaloministeri, koska sen verran edustavan kuvan hänen vartalostaan saisi."

Mutta se olikin rikos puolta ihmiskuntaa että jos hän nyt ei sentään sanonut ettei keisarilla ole vaatteita, sanoi jotain hyvin samankaltaista, toteavaa joka ainoastaan pilaantui kun se tuli ulos "..suomalaisen juron juntin suusta, joka ei sano koskaan mitään kivaa.." kuin että sen olisi sanonut joku ghanalainen "suklaaorhi" joita tapamaan pirkkosuomiset matkaavat into ja ties mikä muu piukassa. En toki väitä että Kiviniemi tekisi niin, mutta puhun yleisesti siitä miten kohteliaisuus naisen naisellisuudesta voidaan käsittää niin monella tavalla..

Kevennyksellä en nyt koita vihjailla kenenkään statustietoiselle ja valveutuneelle naiselle että "kauneutta tulisi hoitaa vaikkei sitä olisikaan" tai että paino olisi päässyt nousemaan.

Näytän nyt huumoria jonka voi sanoa olevan hauskaa, etenkin minun huumorintajulle ja samalla osoittavan että jälleen noussut hysteria (tulee muuten kohtua merkitsevästä sanasta, ja aikoinaan tämä tunnettiin naisten epätasapainoisena tilana, nykyisin vastaava käytös valveutuneisuutta tai ainakin "feminiinisen mystiquen salainen aines") on, no, hysteriaa.

Suomessa ollaan erityisen tasa-arvoisia,  kun Vihreiden naispuolinen edustajakin taivastelee miten hyvin ovat asiat kun:  “Eduskuntaryhmämme 14 jäsenestä 9 on naisia. Myös muun muassa kaikki ministerimme ja eduskuntaryhmämme puheenjohtaja ovat naisia. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että nainen on puolueessamme erinomaisen tasa-arvoinen.”
- Heli Järvinen (vihr.)

Eikä siinä vielä kaikki, tämän lisäksi meillä on miesasiantutkimusta, se vain on KRIITTISTÄ miestutkimusta, ja toimii naistutkimuksen alaisena. Siispä meidän on aika näyttää asiasta toinen puoli, huumorilla höystettynä (tämä on asia joka pitää ilmeisesti erikseen aina kertoa):

Ja sitten parodinen, mutta opettavainen video siitä mikä tosiaan voisi olla ahdistelua..


Ehkä kuitenkin jos vielä vakavoidumme, voimme vain todeta ettei tuo letkautus kyseenalaistanut mitenkään Kiviniemen uskottavuutta tai ammattitaitoa, se vain vielä antoi tunnustusta hänen naiseudesta, jota hän vielä ehostaa pukeutumisellaan.

Tämän tietää jokainen nainen, joka sanoo että yrittäkääpä te miehet pukeutua korkokenkiin. Niin, teot ovat motivoituja. Ja syy miksi naiset pukeutuvat korkokenkiin, tai stringeihin yms. "mukavaan ja käytännölliseen" on miehen ja naisen välinen dynamiikka. Ja jos reaktio tällöin saadaan irti, pitää syyttää reaktion aikaansaajaa. Tai kiittää, kuten tässä tapauksessa tehtiin.

Voisi jopa sanoa, että jotkut naiset ovat yleistä "naiset ovat viattomia enkeleitä joiden ainoa pahe on tahraton luonne.."-aivopesua vastoin kilpailevia toisiaan kohtaan ja eivät voi sietää muita kuin peniskateiden ja uranaiseutta ylistävien kohteliaisuuksia. Ja olisiko vielä niin, että näiden naisten kollektiivinen nimi on feministit?

Capiché?

PS. Vaatteet on mun aatteet, miksi et hankkisi itsellesi kantaaottavaa pukeutumista nyt, kun huomaat minkälaisessa hulluudessa joudumme elämään?


Suosittu huppari
Osuva t-paita

Ei kommentteja: